Autor Zpráva
opsidiam
Profil
dobry den , chcem sa spytat ci sa da volat subor .js pomocou metody get. ak ano tak ako? neviem si uz 2 mesiace poradit. skusal som to aj v PHP ale je to prilis dlhe, potrebujem ludom posielat kody len formou <script>
www.domena.sk/test.js?id=1
jakre
Profil
opsidiam:
Nevím, co přesně má JS v souboru dělat, ale pokud chceš soubot zavolat, použij pro to <script src="soubor.js">.
opsidiam
Profil
presnejsie.
mam jedne centralny subor na generovanie formularu

$(document).ready(function(){$('#modal').remove();var div = document.createElement('div');document.body.appendChild(div);div.id = 'modal';div.align = "center";div.style = "top:200px;";$("#modal").prepend("<div id='heading'>Informácia!<button  class='close'><div class='close_x'>x</div></button></div><div id='content'><p>Od budúceho roka čakajte veľké zmeny v inováciách našej firmy<br /><form action='http://mailer.e-crafting.eu/add.php' method='post'><label>Zadaj E-mail : </label><input name='mail' type='email' value='' title='mail' /><input type='hidden' name='id' value='' /><input name='Submit' type='submit' value='Odoslať' title='Odoslať' /></form></p></div>");$(".close_x").css({"position":"absolute","right":"5px","top":"-8px"});$(".close").css({"position":"absolute","width":"30px","height":"30px","top":"10px","right":"10px","font-size":"30px","font-style":"normal","border-radius":"8px","border-color":"#CCC","background-color":"#CCC"});$("#content p").css({"font-size":"13px","font-weight":"normal","text-align":"center","line-height":"22px","color":"#555555","width":"100%","float":" left","margin":"19px 0"});$("#content").css({"width":"360px","height":"144px","background":"#fcfcfc","-webkit-box-shadow":"0px 1px 3px rgba(0,0,0,.25)","-moz-box-shadow":"0px 1px 3px rgba(0,0,0,.25)","box-shadow":"0px 1px 3px rgba(0,0,0,.25)","-webkit-border-radius":"0px 0px 4px 4px","-moz-border-radius":"0px 0px 4px 4px","border-radius":"0px 0px 4px 4px"});$("#heading").css({"width":"360px","height":"44px","background-image":" -webkit-linear-gradient(top, rgb(249, 249, 249), rgb(233, 233, 233))","background-image":" -moz-linear-gradient(top, rgb(249, 249, 249), rgb(233, 233, 233))","background-image":" -o-linear-gradient(top, rgb(249, 249, 249), rgb(233, 233, 233))","background-image":" -ms-linear-gradient(top, rgb(249, 249, 249), rgb(233, 233, 233))","background-image":" linear-gradient(top, rgb(249, 249, 249), rgb(233, 233, 233))","background-color":"#e9e9e9","border-bottom":"1px solid #bababa","-webkit-box-shadow":"inset 0px -1px 0px #fff 0px 1px 3px rgba(0,0,0,.08)","-moz-box-shadow":"inset 0px -1px 0px #fff 0px 1px 3px rgba(0,0,0,.08)","box-shadow":"inset 0px -1px 0px #fff 0px 1px 3px rgba(0,0,0,.08)","-webkit-border-radius":"4px 4px 0px 0px","-moz-border-radius":"4px 4px 0px 0px","border-radius":"4px 4px 0px 0px","font-size":"14px","font-weight":"bold","text-align":"center","line-height":"44px","color":"#444444","text-shadow":"0px 1px 0px #fff"});$(".modal").css({"position":"absolute","top":"50%"});$("#modal").css({"visibility":"hidden","width":"360px","height":"189px","padding":"8px","background":"rgba(0,0,0,.3)","-webkit-border-radius":"8px","-moz-border-radius":"8px","border-radius":"8px","position":"absolute","top":"200px","left":"50%","margin-top":"-94px","margin-left":"-180px","z-index":"101"});});


tento kod vygeneruje na stranke html formular, a ja potrebujem do toho formularu vlozit ID
nacita sa stranka.js?id=1
a to id=1 potrebujem dostat do formularu <input type='hidden' name='id' value='==>1<==' />
jakre
Profil
Napadá mě jen řešení v PHP, ale to ty nehledáš. Zkus se podívat na návod zde.
opsidiam
Profil
tak ostava mi jedine, kazdemu generovat vlastny, aj ked som toto nechcel ale nevyhnem sa tomu asi
Chamurappi
Profil
Reaguji na opsidiama:
Ty děláš skript určený pro cizí weby a tvoříš ho závislý na jQuery? Odvážné. Takové dost invazivní…

Některé prohlížeče sice podporují document.currentScript, ale na to nejde spoléhat.
V okamžiku vykonávání skriptu je právě vykonávaný <script> posledním skriptem v dokumentu, takže je posledním v kolekci document.getElementsByTagName("script") – z něj pak můžeš vytáhnout vlastnost src a rozkousat si ji dle libosti.
opsidiam
Profil
Chamurappi:
prepac ale nepochopyl som, ja robim na tom ze na ine webi si daju vygenerovany script ktory im na stranku vlozi formular do ktoreho potom uzivatelia mozu prydavat e-mail adresi a tie sa nasledne odoslu na moj web a pryda jeho adresu do DB, ale potrebujem aby to odoslalo aj ID uzivatela ktoremu to ma pryradit tu e-mailovu adresu, a ja neviem ako to vytvorit, jedine co ma napadlo tak jquery + ajax nic ine ma nenapadlo, aby uzivatel nemusel cely formular vkladat na stranku tak mu to ten script pryda dynamicky sam
Chamurappi
Profil
Reaguji na opsidiama:
A když na tom jiném webu nebude v proměnné $ funkce jQuery, tak to dopadne jak? Pokud tam jQuery náhodou bude a zároveň bude ve stránce i něco s id="heading" nebo s class="close", stane se co? A jak zmiňuješ AJAX… kde máš jaký AJAX? V uvedeném kódu ho nikde nevidím.

jedine co ma napadlo tak jquery + ajax nic ine ma nenapadlo
Čistý JS a styly v atributu style (případně vypsaný <style> a unikátní třídy/ídéčka).

div.style = "top:200px;";
Tohle nedopadne dobře ve starším Exploreru. Informuješ uživatele svého skriptu, že jim narušíš kompatibilitu webu? Proč nepoužíváš normálně div.style.cssText?

"box-shadow":"inset 0px -1px 0px #fff 0px 1px 3px rgba(0,0,0,.08)"
To bude dost neviditelný stín. Asi ti tam chybí čárka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: