Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Venca190 Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2016, 19:02:48
Dobrý den,
mám výběr položky na dopravu... položka jde vybrat pouze jedna(pomocí radion inputu) tedy např. <label><input type="radio" name="doprava" value="100">Česká pošta</label> <label><input type="radio" name="doprava" value="120">PPL</label> <label><input type="radio" name="doprava" value="130">DPD</label> <span> vybraná doprava .... a cena ..... </span> jak mám docílit toho, aby se mi v oblasti <span> zobrazilo co jsem aktuálně vybral, bez znovunačtení stránky?
|
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2016, 19:10:06
Hodnotu vybraného radia jde zjistit následovně: Hodnota zaškrtnutého
radio <input> u
Potom ji stačí jen někde vypsat. |
||
Venca190 Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 2. 2016, 22:46:58
To, ale nefunguje bez znovunačtení stránky nebo se mi to aspon nedaří
|
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 22. 2. 2016, 01:41:48
Venca190:
„To, ale nefunguje bez znovunačtení stránky nebo se mi to aspon nedaří“ To zřejmě děláš něco špatně. A my nebudeme hádat co. Nejdříve nám musíš ukázat, co jsi stvořil a my se pak můžeme snažit ti poradit. |
||
Venca190 Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 2. 2016, 18:10:12
Keeehi:
Mám to ve fázi <script type="text/javascript"> function changeDivContent(){ var myDiv = document.getElementById("content"); myDiv.innerHTML = radioValue("radiobutton"); } function radioValue(radioCollection) { for (var i = radioCollection.length - 1; i >= 0; i--) { if (radioCollection[i].checked) { return radioCollection[i].value; } } } </script> <input type="radio" name="radiobutton" value="A" onClick="changeDivContent()"> <input type="radio" name="radiobutton" value="B" onClick="changeDivContent()"> <div id="content"></div> když vyberu hodnotu napíše mi to undefined |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 22. 2. 2016, 20:11:11
<script type="text/javascript"> function changeDivContent(input){ document.getElementById("content").innerHTML = input.value; } </script> <input type="radio" name="radiobutton" value="A" onClick="changeDivContent(this)"> <input type="radio" name="radiobutton" value="B" onClick="changeDivContent(this)"> <div id="content"></div> |
||
Venca190 Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 2. 2016, 00:08:30
Keeehi:
Díky, funguje parádně, nicméně, když jsem do scriptu přidal <form action="" method="post"> |
||
Venca190 Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 2. 2016, 17:04:34
Lze to prosím nějak vyřešit?
+ ještě mě napadla jedna věc, když mám <script type="text/javascript"> function changeDivContent(input){ document.getElementById("content").innerHTML = input.value; } </script <form action="" method="post"> Česká pošta <input type="radio" name="radiobutton" value="120" onClick="changeDivContent(this)"> PPL <input type="radio" name="radiobutton" value="120" onClick="changeDivContent(this)"> <div id="content"></div> ... ... ... |
||
Keeehi Profil |
#9 · Zasláno: 25. 2. 2016, 19:08:14
Použijete druhý způsob a v javascriptu buďte mít ještě pole pro překlad z ID dopravy na jeho cenu.
|
||
Venca190 Profil * |
#10 · Zasláno: 25. 2. 2016, 20:26:35
Keeehi:
aha tak to je pro mě moc složité, tak se bez toho budu muset obejít(nevím ani jak bych to zadal do google)... nevěděl byste prosím aspoň, jak docílit, aby mi to fungovalo, když to mám ve <form>u ? |
||
Keeehi Profil |
#11 · Zasláno: 25. 2. 2016, 20:33:08
Venca190:
„aby mi to fungovalo, když to mám ve <form>u ?“ Není důvod aby to nefungovalo. Rozbil jsi nějak jinak než si asi myslíš. |
||
Venca190 Profil * |
#12 · Zasláno: 26. 2. 2016, 17:08:23
Divný... oddělil jsem script do samotného souboru, mám to
<script type="text/javascript"> function zmena(input){ document.getElementById("content").innerHTML = input.value; } </script> <?php echo '<form action="" method="get">'; echo '<table> <th>Doprava</th> <th>Cena</th>'; $sql = dibi::fetchAll("SELECT * FROM doprava"); foreach($sql as $row) { echo '<tr> <td><input type="radio" name="doprava" value="'.$row['cena'].'" onClick="zmena(this)">'.$row['nazev'].'</td> <td>'.$row['cena'].'</td> </tr>'; } echo '</table>'; echo '</form>'; echo '<div id="content"></div>'; ?> -- nefunguje <script type="text/javascript"> function zmena(input){ document.getElementById("content").innerHTML = input.value; } </script> <?php // echo '<form action="" method="get">'; echo '<table> <th>Doprava</th> <th>Cena</th>'; $sql = dibi::fetchAll("SELECT * FROM doprava"); foreach($sql as $row) { echo '<tr> <td><input type="radio" name="doprava" value="'.$row['cena'].'" onClick="zmena(this)">'.$row['nazev'].'</td> <td>'.$row['cena'].'</td> </tr>'; } echo '</table>'; // echo '</form>'; echo '<div id="content"></div>'; ?> funguje, v čem je tedy problém? |
||
Venca190 Profil * |
#13 · Zasláno: 27. 2. 2016, 00:23:03
vyřešeno, díky za pomoc
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0