Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Katiish Profil |
#1 · Zasláno: 4. 3. 2016, 13:55:42
Dobrý den, potřebuji poradit, jak udělat canvas ve formátu .jpg a ne výchozím .png. Jednoduše, aby při kliknutí na ,,uložit jako'' to vypsalo .jpg a ne .png.
Živá ukázka použila jsem toDataUrl ale nefunguje to... |
||
KryVosa Profil |
Hm... Naneštěstí funkcí
toDataUrl nijak neupravuješ, co si ukládá uživatel. Tou sis akorát obrázek převedla do jiné formy abys s ním mohla dál pracovat... Napadá mě jen udělat náhradu za tu kontextovou nabídku, ve které "uložit jako" bude předávat to, co jsi vytvořila pomocí toDataUrl() . Takže pravděpodobně hledáš, jak uživateli postrčit soubor k uložení.
Edit: Druhou možností je samotný canvas překrýt obrázkem už z canvas u vyexportovaným.
Edit2: Tady je ukázka funkčního řešení. |
||
Katiish Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2016, 12:23:54
KryVosa:
ukázka sice funkční je, ale když tam dám místo toho čtverce obrázek, už se to tam nezobrazí. Živá ukázka |
||
KryVosa Profil |
Jsou tam hned dva problémy:
1) Ve chvíli, kdy se provádí funkce toDataURL() ještě nemusí být onload em vykreslený ani jeden obrázek => canvas je prázdný.
2) U obrázků bude taky pravděpodobně problém s crossOriginem. Pokud potom budeš nahrávat obrázky ze stejné domény jako bude stránka, bude všechno v pořádku :) Edit: Výsledek může vypadat nějak takto. Všimni si, že obrázky mi generuje doména kod.djpw.cz. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0