Autor Zpráva
radekt
Profil
Ahoj,
v tutoriálech se píše, že se knihovna má připojit takto:
<head>
...
<script src="jquery/jquery.min.js"></script>
...
</head>

Svůj skript volám před </body>, jak se doporučuje kvůli rychlejšímu načítání stránky. Když to udělám takto:

<script src="jquery/jquery.min.js"></script>
<script src="js/scroll_to_top_btn.js"></script>
</body>

funguje to také. Skript používám na scroll top button, takže stránka funguje i bez něj a html kód výše na něm není závislý. Lze to takhle udělat, resp. může nastat nějaký problém, když to není v sekci <head>?
Děkuji
Radek Tůma
Joker
Profil
Musí být knihovna jQuery v sekci <head>?
Ne.

Jen se musí připojit dřív, než ji něco použije.
radekt
Profil
Joker:
Myslel jsem si to, ale chtěl jsem to mít ověřené. Díky moc!
Chamurappi
Profil
Reaguji na radekta:
Dávat skripty do <head> je zlozvyk, nezmůžou tam skoro nic (nemají pořádně s čím pracovat), akorát oddalují zobrazení obsahu.

js/scroll_to_top_btn.js
Jestli to jen vyrolovává nahoru, tak na takovou trivialitu není potřeba jQuery.
radekt
Profil
Ahoj Chamurappi, těším se na příští sraz ;o). Určitě tam něco dalšího přibude, zatím se s jQuery seznamuji.
Str4wberry
Profil
O způsobech připojování JavaScriptu jsem psal tady: Připojení JavaScriptu s async a defer
weroro
Profil
Chamurappi:
Jestli to jen vyrolovává nahoru, tak na takovou trivialitu není potřeba jQuery.
Dovolím si odkázať na tvoje riešenie Jak udělat pomalý scrolling k ID

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: