Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jakub Rychlý Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2016, 17:09:02
Zdravím,
na stránce mám tlačítko, které odkazuje do určité části stránky, ale stránka tam prostě jenom skočí, jak udělám aby to bylo plynulé a mohl si nastavit rychlost? A jak to celé zakomponuji do HTML? |
||
RastyAmateur Profil |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2016, 18:07:02
Jakub Rychlý:
Živá ukázka Ještě si stáhneš knihovnu jQuery (jde to i bez toho, ale to já nezvládnu). Do data-odkaz dáš ID prvku, na který odkazuješ, to číslo 300 je počet milisekund. Zakomponuješ to následovně:
<head> <!-- Dáš to do hlavičky --> <script src="cesta/k/jQuery.js"></script> <script> $(document).ready(function(){ $("span").click(function(){ var odkaz = $(this).attr("data-odkaz"); $("html, body").animate({scrollTop:$("#" + odkaz).offset().top}, 300); }); }); </script> </head> |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na RastyAmateura:
Uf. To je zase dílo… 1) Proč jQuery? 2) Proč používat na odkazování <span> a ne odkaz?
3) Proč zachytávat klik na všech <span> ech?
|
||
RastyAmateur Profil |
#4 · Zasláno: 18. 3. 2016, 11:28:01
Chamurappi:
1) Bez jQuery prostě nic v js nezvládnu... A nevadí mi to! 2) Je v tom zásadní rozdíl? Na pochopení toho, jak to funguje to stačí... Taky mě to napadlo, ale až když jsem měl napsáno span a nepřišlo mi tak důležité to opravovat. Efekt je stejný. 3) V té ukázce je pouze 1 span, takže to vyjde přeci nastejno. Nikdo mu neodpověděl skoro hodinu. Tak jsem chtěl pomoci. |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na RastyAmateura:
„Efekt je stejný.“ Není stejný, tvůj pseudoodkaz nefunguje bez JavaScriptu. „V té ukázce je pouze 1 span, takže to vyjde přeci nastejno.“ Na tvoji ukázku jsem nekoukal, JSFiddle mi nefunguje. Hodnotil jsem pouze kód, který jsi doporučil zakomponovat do jeho stránky. „Nikdo mu neodpověděl skoro hodinu.“ No a co? Tady není chat. |
||
PajaXX Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 3. 2016, 19:32:04
jak to tedy vyrobit bez jquery a s odkazem ? Díky
|
||
weroro Profil |
#7 · Zasláno: 20. 3. 2016, 19:41:35
PajaXX:
Niekoľko rokov dozadu to Chamurappi napísal v čistom JS Jak udělat pomalý scrolling k ID |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0