Autor Zpráva
Nuimi
Profil
Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat proč mi nefunguje sxript.
Mám ho propojený s php, mělo by to fungovat tak že se po odeslání formuláře zobrazí box a po určité době zmizí a přejde na stránku, ale nic se neděje

Výpis po odeslaní (funguje)
echo('<div class="alert">
                       <span class="closebtn">x</span>  
                       Chyba, zadal jsi nesprávné heslo.
                   </div>'); 

script který se má provést po klepnutí na x (nefunguje)
<script>
var close = document.getElementsByClassName("closebtn");
var i;

for (i = 0; i < close.length; i++) {
    close[i].onclick = function(){
        var div = this.parentElement;
        div.style.opacity = "0";
        setTimeout(function()
                  {
                   div.style.display = "none"; 
                   window.location.assign("http://www.w3schools.com");
                  }, 600);
    }
}
</script>
Keeehi
Profil
Nepomohlo by?
window.location.href = "http://www.w3schools.com";

Jediné co mě ještě napadá je, že ten script musí být ve stránce až po tom HTML kódu.
Nuimi
Profil
Script je na konci a href nejde
Radek9
Profil
Nuimi:
V uvedeném kódu chyba není. Prosím o odkaz na živou ukázku.
Nuimi
Profil
Radek9:
já to zkouším jen na localhostu nelze to dát na stránky neboť jsou neustále využívány
Radek9
Profil
Nuimi:
Pročti si celý ten odkaz. ;-) Bez konkrétní ukázky ti asi neporadíme. Tenhle kus kódu prostě funguje, jak má:

<div class="alert">
  <span class="closebtn">x</span>  
  Chyba, zadal jsi nesprávné heslo.
</div>
<script>
var close = document.getElementsByClassName("closebtn");
var i;
 
for (i = 0; i < close.length; i++) {
    close[i].onclick = function(){
        var div = this.parentElement;
        div.style.opacity = "0";
        setTimeout(function()
                  {
                   div.style.display = "none"; 
                   window.location.assign("http://www.w3schools.com");
                  }, 600);
    }
}
</script>
Nuimi
Profil
 Radek9

jicin-dobrovolnici.mzf.cz/dobrovolnici/login.php
jmeno: Daniel
heslo napis cokoli chces at vidis tu chybu
Keeehi
Profil
momentálně je chyba tady (řádek 96)
                   window.location.href="";)
Nuimi
Profil
Keeehi:
Proc je to chyba, to je neprimmy odkaz na sebe sama
lionel messi
Profil
Nuimi:
Keeehi:
Proc je to chyba, to je neprimmy odkaz na sebe sama

Lenže Keeehi mal na mysli syntaktickú chybu, znak ) tam skutočne nemá čo hľadať.
Nuimi
Profil
Na localu jsem ho odstranil a nic
Keeehi
Profil
Nuimi:
Na localu jsem ho odstranil
Tam je ti to hodně co platné.
Nuimi
Profil
Je tam to testuju ale uz je to i na webu a nic
Zechy
Profil
Nuimi:
ale uz je to i na webu a nic

Jsi si tím jistý? Dle konzole tam ta chyba furt je, s ní to dál nikdo nemůže ozkoušet.
Nuimi
Profil
šted už to není ani v části sriptu který se nevyuzívá
Zechy
Profil
Nuimi:
Tentokrát ti ještě na konci toho všeho chybí vlaštovka (}) pro ten první for.

Kontroluješ ten kód vůbec nějak? Měl by ses naučit používat konzoli prohlížeče, ta ti vždycky řekne, kde je v JavaScriptu chyba.
Nuimi
Profil
Zechy:
Tohle je poprvy co pouzivam javascript


Tak ted jsem vážně mimo tuhle chybu nechápu


Děkuji za rady, ted uz nejde jen prihlaseni

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: