Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
klingi Profil |
#1 · Zasláno: 5. 4. 2016, 10:48:57
Zdravím všechny,
chtěl jsem se zeptat, jestli by mi někdo nedokázal pomoct se zprovozněním horizontálního scrollování stránky pomocí kolečka myši. Dávám si dohromady portfolio na svých stránkách (viz. www.lukasklingora.com) a v javascriptu jsem totální začátečník, většinu věcí dělám přes html. Našel jsem na netu nějaké příklady a dema, ale i tak to nedokážu rozběhnout. Díky moc předem. |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 5. 4. 2016, 13:34:18
Akosi nechápem, čo na tom chceš „zprovoznit“. Veď horizontálne „kolečko“ funguje ako posúvanie horizontálneho posuvníka prehliadača - pokiaľ si to niekto nejako „neprenastaví“.
|
||
juriad Profil |
_es:
klingi nejspíš chce, aby vertikální kolečko myši rolovalo obsah stránky horizontálně, protože to je přece cool. klingi: Nedělej to, uživatele jen zmateš. Možná se ti ti jeví jako strašně skvělá věc, kterou nikdo nemá, ale na webu ji nenajdeš z dobrých důvodů. V malém okně uživatel uvidí jak vertikální, tak horizontální scrollbar, bude znaten když mu kolečko bude jezdit doleva a doprava, když on chce nahoru a dolu. Klávesy Home, Page Up, Page Down, End nebudou fungovat pro posun na stránce - uživatelé jsou na ně zvyklí. Pokud je přemapuješ, naštveš zase ty s nízkým oknem. A mimochodem na mobilu z nějakého důvodu stránka příšerně vysoká, takže se nedá pohodlně srollovat jen horizontálním směru. Ten pokus o lightbox tam selhává úplně. |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 5. 4. 2016, 15:50:16
juriad:
„klingi nejspíš chce, aby vertikální kolečko myši rolovalo obsah stránky horizontálně, protože to je přece cool.“ A ak má myš aj horizontálne „kolečko“ tak to bude zase rolovať vertikálne - to bude cool dvojnásobne. |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0