Autor Zpráva
bobby
Profil
Ahoj, našel jsem si na internetu fotogalerii, nevíte někdo k čemu tam je tento kód ?


soubor=soubor.substr(soubor.lastIndexOf("/")+1);
a jestě proč tam je return false, díky.



<html>
<head>
<title>JavaScript - příklady</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

<style>

.fotogalerie {
  width: 800px;
  text-align:center;
}
.w {
  float:left;
  margin:5px 30px 15px 30px;
}
.h {
  float:left;
  margin:5px 55px 15px 55px;
}

</style>

<script>

var win;               
function foto(f) {     
  var soubor=f.src;    
  soubor=soubor.substr(soubor.lastIndexOf("/")+1); 
  var sirka=f.width;    
  var vyska=f.height;   
  if (sirka>vyska) {sirka=800; vyska=600;}  
  else {sirka=600; vyska=800;}              
  if (win!=null) {win.close();}             
  win=window.open("foto/"+soubor,"fotka","menubar=no,toolbar=no,location=no,status=no,resizable=no,top=100,left=300,width="+sirka+",height="+vyska);
   return false;         
}
</script>
</head>
<body>
<div class="fotogalerie">
  <a href="foto/foto01.jpg" target="_blank"><img class="w" src="thumbs/foto01.jpg" width="200" height="150" alt="" title="zvětšit"></a>
  <a href="foto/foto02.jpg" target="_blank"><img class="w" src="thumbs/foto02.jpg" width="200" height="150" alt="" title="zvětšit"></a>
  <a href="foto/foto03.jpg" target="_blank"><img class="w" src="thumbs/foto03.jpg" width="200" height="150" alt="" title="zvětšit"></a>
  <br>
  <a href="foto/foto04.jpg" target="_blank"><img class="h" src="thumbs/foto04.jpg" width="150" height="200" alt="" title="zvětšit"></a>
  <a href="foto/foto05.jpg" target="_blank"><img class="h" src="thumbs/foto05.jpg" width="150" height="200" alt="" title="zvětšit"></a>
  <a href="foto/foto06.jpg" target="_blank"><img class="h" src="thumbs/foto06.jpg" width="150" height="200" alt="" title="zvětšit"></a>
  <br>
</div>






</body>
</html>
Joker
Profil
bobby:
soubor=soubor.substr(soubor.lastIndexOf("/")+1);
To vybere všechno za posledním lomítkem, čili název souboru. Například:
http://example.com/foo/bar/soubor.jpg

a jestě proč tam je return false
Pokud by se ta funkce použila např. na onclick, vrácení false zruší výchozí akci prohlížeče na tu událost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: