Autor Zpráva
Hasič
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit ?
Snažím se odeslat data z formuláře pomocí JQuery a to tak abych po odeslání formu zůstal na stránce s formulářem, do který se vrátí aktualizovaný data. Odesílání formu a zápis do databáze mi v pohodě chodí, ale vždycky odeslání formu přejdu na stránku, která je v "action" . Jde tohle nějak vyřešit ? Vypadá to zkušebně takhle :
<body>
  <script type="text/javascript">
    $(document).ready(function() {
      $("#mbform").submit(function(event) {
    event.preventDefault();
        $.post("test2.asp", $(this).serialize(), function(vystup) { 
        $("#data").html(vystup);
      });
    });
  </script>
  <form action="test2.asp" method="post" name="mbform" id="mbform">
    <div id="data"></div>
    <input name="jedna" type="text" /><input name="dve" type="text" />
        <input name="Submit1" type="submit" value="uložit" />
  </form>
</body>
soubor test2.asp vypadá asi takhle:
'tady je ještě connection string
    sql = "INSERT INTO testovaci (tst_prvni,tst_druha) values ('" & Request.Form("jedna") & "','" & Request.Form("dve") & "')"
    vysledek.open sql, spojeni

response.write "Tohle bych chtěl vidět v tom DIVu s id="data" na stránce s formulářem"

Díky za pomoc
Chamurappi
Reaguji na Hasiče:
Chybová konzola v prohlížeči by ti měla říct, že máš v JavaScriptu syntaktickou chybu. Přepočítej si chlupaté závorky, vidím tři otevřené a jen dvě zavřené…
Hasič
Chamurappi:
Ty jo já jsem trubka, já na to čumím 3 hodiny a taková základní věc mě nenapadne. Ona ta chlupatá závorka :-D chyběla, ale problém byl ještě jinde. Já neměl na tý stránce test2.asp, která ukládala data z formu určenou znakovou sadu. Házelo to chybu:
Znaková sada dokumentu HTML nebyla definována. Pokud dokument obsahuje znaky mimo rozsah US-ASCII, může se při určitých nastavení prohlížeče zobrazovat se zkomoleným textem. Znakovou sadu stránky je potřeba definovat na úrovni přenosového protokolu nebo v dokumentu.
Po zapání hlavičky s UTF-8 už to makalo.

Díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0