Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dandys2012 Profil * |
Zdravím. Už záčínám bejt zoufalej.
Mám textarea, kterou když odešlu klasickým formulářem, tak se mi do databáze uloží text se zalomenými řádky, což je super. Když ale pak můžu vytvořenej text editovat v jiném textarea, odešlu editovaný text přes ajax. Než ho odešlu, ověřím si přes alert, že je opravdu zalomený. Ale na ajaxový script už dorazí nezalomený a tak se mi do db nezalomený taky uloží. Nevíte co s tím? volání ajaxu: var text=document.getElementById('textovepole'+id).value; var temp = new Image(); temp.src = "....bla bla/ajax-uloz-zmeny-odstavce.php?edituje_text_odstavce="+id+"&text="+text; a v ajaxu: MySql_Query("UPDATE odstavce SET text='".$_GET['text']."' WHERE id='".$_GET['edituje_text_odstavce']."'", $spojeni);
|
||
Radek9 Profil |
Dandys2012:
Použij funkci encodeURIComponent: temp.src = "....bla bla/ajax-uloz-zmeny-odstavce.php?edituje_text_odstavce="+id+"&text="+encodeURIComponent(text); Jinak tohle není úplně vhodný způsob posílání delšího textu (z důvodu limitu délky URL). Lepší by bylo opravdu použít AJAX (XMLHttpRequest) s HTTP metodou POST. |
||
Dandys2012 Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 2. 2017, 19:23:09
Díky moc !!!!
Funguje. Já už jsem myslel, že si to hodim.. Jinak jsem koukal, že URL je omezená na 2000 znaků, což by tady v tom případě mohlo stačit.. ale do budoucna se mi hodí to vědět. Ještě jednou díky. |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0