Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Prkno Profil |
#1 · Zasláno: 17. 7. 2017, 13:36:42
Zdravím,
jsem úplný začátečník, takže... Pokud se ve stránce vyskytne prvek s identifikátorem, třeba id="losalamos" vykonej tuto funkci - function atomovyHrib(){... pokud ne vykonej tuto funkci - function houbyNerostou(){... Tuším, že se na to jde nějak přes innerHTML, ale nic mi nejde a potřebuju nakopnout. Dík |
||
Tomášeek Profil |
#2 · Zasláno: 17. 7. 2017, 13:44:23
Prkno:
„Tuším, že se na to jde nějak přes innerHTML“ Ne. Hledáš podmínku a getElementById .
|
||
Prkno Profil |
#3 · Zasláno: 17. 7. 2017, 14:28:44
Tak esli to chápu dobře, tak nějak takhle:
var element = document.getElementById("losalamos"); if (element) { function atomovyHrib(){... } else { function houbyNerostou(){... } |
||
Tomášeek Profil |
#4 · Zasláno: 17. 7. 2017, 15:36:18
Prkno:
„Tak esli to chápu dobře, tak nějak takhle:“ Částečně ano, částečně ne. V té podmínce funkci jen zavolej, aneb rozdíl mezi deklarací a voláním funkce. Ale třeba to je řešitelné i jinak, ale těžko říct, moc jsi toho neprozradil. Osobně mi přijde divné už jen volání různých funkcí na základě přítomnosti nějakého prvku na stránce. Na něco jdeš špatným směrem, myslím si. |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 17. 7. 2017, 16:12:07
Jednoduše a správně to může vypadat takto:
if (document.getElementById("losalamos")) { atomovyHrib(); } else { houbyNerostou(); } Jinak souhlasím s Tomášeek, je možné, že se snažíš zbytečně složitě o něco, co jde udělat mnohem jednodušeji. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0