Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Taddy Mason Profil |
#1 · Zasláno: 26. 7. 2017, 17:34:38
Mám pole prvkov, ktorého veľkosť sa bude meniť, potrebujem script, ktorý mi bude vypisovať náhodný prvok z poľa za každým obnovením stránky. S JS pracovať neviem, no skúsil som niečo zostaviť, samozrejme to nefunguje. Predstavujem si to ako vygenerovanie náhodneho čísla v rozsahu od 0 do počtu prvkov v poli a potom vypísanie pomocou tohto čísla.
<script> var abc = [ "a", "b", "c", ]; var cislo = Math.floor(Math.random() * 100) + 1; //Tu netuším ako zostaviť kód document.getElementById("vypis").innerHTML = abc[$cislo]; //Tu si niesom istý či jeto správne </script> <div class="flex-container"> <span class="slovicko" id="vypis"></span> |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 26. 7. 2017, 18:02:04
Viz Math.random()
<div class="flex-container"> <span class="slovicko" id="vypis"></span> </div> <script> // skript musí být až za definicí elementu s id="vypis" var abc = [ "a", "b", "c", ]; // Math.random() vrací desetinné číslo v rozsahu 0 až 0.99999. // Ty ho vynásobíš počtem prvků pole (3), dostaneš tedy náhodné desetinné číslo v razsahu 0 až 2.9999. // Pak funkcí Math.floor zahodíš desetinnou část; zbyde ti celé číslo: 0, 1, 2. var cislo = Math.floor(Math.random() * abc.length); // ty chceš náhodné celé číslo v rozsahu 0 - 2 (protože pole je indexované od nuly). document.getElementById("vypis").innerHTML = abc[cislo]; // u proměnných se nepíše dolar </script> |
||
Taddy Mason Profil |
#3 · Zasláno: 26. 7. 2017, 18:14:27
juriad:
Ďakujem, kód funguje dokonalo. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0