Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vrzy Profil |
#1 · Zasláno: 29. 8. 2017, 22:28:46
Ahoj, potřeboval bych poradit jak na webové stránce třeba každých pár vteřin něco aktualizovat(nejlépe <div> ) aniž bych musel aktualizovat celou stránku. Narazil jsem na script
<html> <head> <script langauge="javascript"> var counter = 0; window.setInterval("refreshDiv()", 2000); function refreshDiv(){ counter = counter + 1; document.getElementById("test").innerHTML = "pokus" + counter; } </script> </head> <body> <div id="test"> </div> <div id="staticBlock"> This is a static block </div> </body> </html> Ale nějak mi to nechodí. Nakoce jsem přišel na to že vše co je v uvozovkách innerHTML = "pokus" musí být na jednom řádku. Pak se mi <div> zobrazí tak jak má, ale neaktualizuje se. Nevíte někdo co s tím ? Nebo nějaký jiný postup jak na to ? Mockrát děkuji.
|
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 29. 8. 2017, 23:08:18
vrzy:
„Pak se mi <div> zobrazí tak jak má, ale neaktualizuje se.“ A ako si predstavuješ tú „aktualizáciu“? Aktualizovať snáď môžeš niečo, čo má URL adresu. Odkiaľ by sa mal zobrať obsah toho, čo sa má aktualizovať? |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 29. 8. 2017, 23:13:49
vrzy:
„Ale nějak mi to nechodí.“ U mě teda funguje. Osobně bych to zapsal trochu lépe. „Nakoce jsem přišel na to že vše co je v uvozovkách innerHTML = "pokus" musí být na jednom řádk“
To je kvůli tomu, že konec řádku ukončuje aktuální příkaz. Ovšem slovo musí není úplně správně. Je možné zapsat řetězec na více řádek. |
||
vrzy Profil |
#4 · Zasláno: 30. 8. 2017, 09:27:59
Keeehi:
díky za odpověď dejme tomu, že mám něco takového : <div class="hlavni"> <div class="prvni"><?php echo $teplota ?></div> <div class="druhy"><?php echo $teplota2 ?></div> <div class="treti"><?php echo $teplota3 ?></div> </div> potřeboval bych, aby se mi ty proměnné $teplota , které čtu z databáze obnovovali, aniž bych musel refreshovat celou stránku. |
||
Radek9 Profil |
#5 · Zasláno: 30. 8. 2017, 11:17:01
vrzy:
Na to budeš potřebovat AJAX. Asi ti pomůže tenhle návod: Základní kurz 15: Komunikace mezi PHP a JavaScriptem |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0