Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
čert12 Profil * |
#1 · Zasláno: 18. 9. 2017, 18:34:49
Ahoj, dá se přes javascript zjistit výchozí písmo prohlížeče?
Když mám třebas tenhle styl: body { font-family: Arial; } potřeboval bych zjistit jaký je je font nastavený přímo v prohlíčei nastavení a ne ten co je v CSS body. dával jsem před jquery ready var vychoziPismo = $('html').css("font-family"); console.log(vychoziPismo); A pořád se mi tam ukazoval sans i když mám výcho Time New Roman 2) druhá moje otázka - kdyby ho uživatel neměl nainstalovaný, jaký font se použije? ten co je výchozí v prohlížeči? Děkuji az odpověď |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 18. 9. 2017, 21:42:40
čert12:
„potřeboval bych zjistit jaký je je font nastavený přímo v prohlíčei nastavení“ Nevím, k čemu by ti to bylo, ale jsou techniky, jak zjistit všechna instalovaná písma. Je druhé otázce, písem můžeš deklarovat více, třebas: body { font-family: Calibri, Arial, sans-serif; } Další možnost, použít třeba písmo Open Sans jako embedované, licence umožňuje toto písmo použít zdarma na webu, obsahuje i české znaky... Snad ti to pomůže. |
||
čert12 Profil * |
#3 · Zasláno: 19. 9. 2017, 00:55:33
Bubák:
„Je druhé otázce, písem můžeš deklarovat více, třebas“ to já vím, že tam nemusí být jen jedno ale jenom mě zajímalo jaké by se pak použilo. |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 19. 9. 2017, 02:01:36
čert12:
Z toho seznamu se použije vždy to první dostupné. I když ty nic nenadefinuješ, tak prohlížeče mají své interní styly, které obsahují definice písem. Takže v důsledku je vždy nějaké písmo definováno. |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0