Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
čert12 Profil * |
Ahoj, našel jsem několik funkcí na zjisštění zda prohlížeč podporuje web storage:
1. function supporthtml5storage() { try { return 'localStorage' in window && window['localStorage'] !== null; } catch (e) { return false; } } if (supporthtml5storage()) { console.log('funkce supporthtml5storage... prohlížeč podporuje'); } else { console.log('funkce supporthtml5storage... prohlížeč NEpodporuje'); } 2. if(window.localStorage) { alert('ls exists'); } else { alert('ls does not exist'); } 3. if(typeof Storage !== "undefined") { console.log('sup storage'); } else { console.log('Sorry! No web storage support..'); } 4. if (typeof window.localStorage == 'undefined') { /* Local Storage není podporován */ console.log('localsotrage neni podporovan!!'); } else { console.log('prohlížeč localstorage podporuje'); Zkoušel jsem to na IE 11 a: u té první mi to vypisuje že localstorage podporuje. u 2. že ne u 3. že podporuje U 4. že nepodporuje když pracuju v ie s localstorage tak konzole ukazuje chybu, takže to asi nepodporuje. Ale jakou funkci mám používat aby to správně detekovali i ostatní prohlížeče? A proč ie jednou vypisuje že to podporuej a jednou že ne? caniuse sice ukazuje že by to ten prohlížeč měl podporovat ale ne Nelze načíst vlastnost setItem nedefinovaného nebo nulového odkazu. |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 10. 10. 2017, 12:56:55
Najlepšie to otestuješ tak, že zistíš, či to funguje tak, ako má. Lebo to môže byť podporované, no zakázané, vyššie spomenuté testy podpory sa môžu líšiť od skutočnosti...
|
||
Kcko Profil |
#3 · Zasláno: 10. 10. 2017, 13:01:05
|
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 11. 10. 2017, 13:08:08
Okrem toho, výraz
window['localStorage'] !== null vyzerá byť nezmyselný, lebo window['localStorage'] je buď undefined (nie null ) alebo niečo iné.
|
||
čert12 Profil * |
_es:
hm... tohle mám z této knížky knihy.nic.cz/files/edice/html5.pdf na straně 179 čert12: ale máš pravdu..... |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0