Autor Zpráva
David11
Profil
Nevíte prosím někdo jak zařídit, aby když javascriptem refreshuju stránku, aby zůstala nalistovaná tak, jak byla před refreshem? Když použiju javascript:location.reload(true); zobrazí se "od začátku" (tzn. svislý posuvník je nahoře) - já bych ale potřeboval, aby byl tak, jak byl před refreshem (tzn. stránka zobrazená např. na konci nebo někde v prostředku).
Možná to dělám celé špatně - jde mi o to, když javascriptem změním např. velikost obrázku, aby se ta změna hned projevila. Neprojeví se, proto použiju to javascript:location.reload(true); - ale to pak má ten výše popsaný efekt, že se stránka odsune směrem nahoru, což nechci...
Neporadili byste mi prosím někdo? Díky.
Mlocik97
Profil
Uložte si pozíciu scrollbaru do local memory storage, po reloade načítajte túto pozíciu, a nastavte ať JS to tam preskroluje.
David11
Profil
Mlocik97:
Díky. Neporadil byste mi prosím konkrétněji jak to naprogramovat? - já v javascriptu "programuji" jen výjimečně a fakt netuším jak to udělat...


... zkusil jsem toto a to nefunguje:
scrX = window.scrollX;
scrY = window.scrollY;
 javascript:location.reload(true);
window.scrollTo(scrX, scrY);
David11
Profil
Když do funkce napíšu:
window.scrollTo(0, 50);
okno se odroluje, ale nerefreshuje (jasně, nezadal jsem refresh, tak si nestěžuju).
Ale když tam napíšu:
location.reload(true);
window.scrollTo(0, 50);
tak se refreshuje, odroluje a hned se zase vrátí do neodrolované pozice...
Můžete prosím někdo poradit co dělám špatně? Díky.
Keeehi
Profil
David11:
Můžete prosím někdo poradit co dělám špatně?
Děláš špatně to, že nečekáš až se provede reload stránky. Hlavním problémem však je, že scrollTo voláš ve špatném kontextu. Tuto funkci (resp. metodu) musíš vyvolat až v té nově načtené stránce a ne v té staré.

Nicméně, k čemu potřebuješ refreshovat stránku? Ono to není téměř nikdy potřeba, takže se zřejmě snažíš vyřešit něco, na co je lepší použít něco jiného.
David11
Profil
Keeehi:
Díky za reakci. Posunout scrollem se mi již podařilo (zřejmě to bylo tím, co jsi psal). Zjistit scroll ve svislém směru se mi také podařilo, ale ne na místě, kde bych to potřeboval, abych tím mohl "nakrmit" tu fci scrollTo.
Ale asi máš pravdu, že to celé používám nějak hodně špatně a že se mi tudíž ta stránka nerefreshuje automaticky.
Malé strpení - vyrobím příklad, kde demonstruju o co se pokouším a dám ho sem.



tady to je:

<HTML>
<HEAD>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <TITLE>Test</TITLE>
  <STYLE>BODY {font-family:arial;}</STYLE>

<script>
 function hodnotaCK(nazevCK)
 {
   cks = document.cookie.split("; ");
   for (i in cks)
     { ck = cks[i].split("=");
       if (ck[0] == nazevCK)
         return ck[1];
     }
   return "-1";
 }

 function nastavCK(jmeno, hodnota, platnostDny)
 {
   var datum = new Date();
   datum.setTime(datum.getTime() + platnostDny*24*60*60*1000);
   var platnost = datum.toGMTString();
   document.cookie = jmeno + "=" + hodnota + "; expires=" + platnost + "; path=/";
 }

 function PrepniFotku()
 {
   var index = hodnotaCK("indexFotek");
   if (index < 1) index = 1;
     else index = 0;
   nastavCK("indexFotek", index, 1);
   javascript:location.reload(true);
 }
</script>
</HEAD>

<BODY>

test<br>

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="4" width="748">
    <tr>
    <td width="340" align="left">
    <img border="0" src="test1.jpg" width="325" height="321" align="left" id="ID01">
    </td>
    <td width="392" align="left" valign="top">
    <span id="ID02">neni javascript, nemuzes prepinat fotky</span>
    </td>
    </tr>
</table>

<script>
 document.getElementById("ID02").innerHTML = "<a href='javascript:PrepniFotku()'>prepni fotku</a>";
 var index = hodnotaCK("indexFotek");
 if (index <= 0) document.getElementById("ID01").src = "test1.jpg";
   else document.getElementById("ID01").src = "test2.jpg";

</script>

</BODY>
</HTML>
David11
Profil
... a tenhle kód (viz níže) vychází z toho předešlého - jsou do něj dopsány funkce MujScrollY(), která dobře vrací svislý scroll, ale jen když je v tom kódu volána ve funci PrepniFotku. Na místě, kde je zaremována a následuje o kus řádků níž window.scrollTo(0,49); funkce MujScrollY nezafunguje, resp. když ji odremuju, přestane v té htm stránce fungovat javascript. Funkce window.scrollTo(0,49); zafunguje dobře, takže kdyby se mi tam o těch pár řádků výš podařilo spustit tu fci MujScrollY(), měl bych problém vyřešen...

<HTML>
<HEAD>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <TITLE>Test</TITLE>
  <STYLE>BODY {font-family:arial;}</STYLE>

<script>

 var scrolledContent, body, html;
 
 window.onload = function()
 {
   body = document.body || document.getElementsByTagName("body")[0];
   html = document.documentElement || document.getElementsByTagName("html")[0];
   scrolledContent = [
     html.scrollLeft > 0?html.scrollLeft:body.scrollLeft,
     html.scrollTop > 0?html.scrollTop:body.scrollTop
   ];
 }
      
 window.onscroll = function()
 {
   scrolledContent[0] = html.scrollLeft > 0?html.scrollLeft:body.scrollLeft;
   scrolledContent[1] = html.scrollTop > 0?html.scrollTop:body.scrollTop;
 }
      
 window.onresize = function()
 {
   scrolledContent[0] = html.scrollLeft > 0?html.scrollLeft:body.scrollLeft;
   scrolledContent[1] = html.scrollTop > 0?html.scrollTop:body.scrollTop;
 }
      
 function MujScrollY()
 {
   return scrolledContent[1];
 }

 function hodnotaCK(nazevCK)
 {
   cks = document.cookie.split("; ");
   for (i in cks)
     { ck = cks[i].split("=");
       if (ck[0] == nazevCK)
         return ck[1];
     }
   return "-1";
 }

 function nastavCK(jmeno, hodnota, platnostDny)
 {
   var datum = new Date();
   datum.setTime(datum.getTime() + platnostDny*24*60*60*1000);
   var platnost = datum.toGMTString();
   document.cookie = jmeno + "=" + hodnota + "; expires=" + platnost + "; path=/";
 }

 function PrepniFotku()
 {
   scrY = MujScrollY();
   alert(scrY);
   var index = hodnotaCK("indexFotek");
   if (index < 1) index = 1;
     else index = 0;
   nastavCK("indexFotek", index, 1);
   javascript:location.reload(true);
 }
</script>
</HEAD>

<BODY>

test<br>
test<br>
test<br>
test<br>

<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="4" width="748">
    <tr>
    <td width="340" align="left">
    <img border="0" src="test1.jpg" width="325" height="321" align="left" id="ID01">
    </td>
    <td width="392" align="left" valign="top">
    <span id="ID02">neni javascript, nemuzes prepinat fotky</span>
    </td>
    </tr>
</table>

<script>
//var scrY = MujScrollY(); // tohle zpusobi, ze prestane fungovat javascript
 document.getElementById("ID02").innerHTML = "<a href='javascript:PrepniFotku()'>prepni fotku</a>";
 var index = hodnotaCK("indexFotek");
 if (index <= 0) document.getElementById("ID01").src = "test1.jpg";
   else document.getElementById("ID01").src = "test2.jpg";
window.scrollTo(0,49);
</script>

</BODY>
</HTML>



Tak už jsem na to přišel: na místě, kde se mi daří zjistit ten scroll pomocí fce MujScrollY() si ho zapamatuju pomocí nastavCK a na místě, kde to zjistit pomocí MujScrollY nejde a kde to potřebuju, si to z cookies přečtu pomocí hodnotaCK.
Čili problém "vyřešen" mám - ale řekl bych, že to zřejmě dělám opravdu zbytečně složitě. Dá se nějak zařídit, aby se ta stránka refreshovala při té změně fotky automaticky i s pozicí scrollu, tzn. abych nemusel pouštět to javascript:location.reload(true), kvůli kterému jsem ten Scroll takhle složitě řešil?
Keeehi
Profil
David11:
Tak základem je, že refresh vůbec není potřeba. Ty ho používáš a ještě k tomu cookies, aby jsi udělal takovou pitomost jako je zobrazení jiného obrázku.

Spousta věcí je tu špatně a zasloužila by si předělat. Nicméně, zdá se, že chceš vytvořit fotogalerii. V takovém případě je dobré, pokud má každá stránka s fotkou vlastní url adresu, aby se na ni dalo odkazovat. Pak ti na přecházení mezi jednotlivými fotkami bude stačit prosté html odkazy a javascript nebude vůbec potřeba. Nebo to nemá být fotogalerie?
David11
Profil
Keeehi:
Ne, nemá to být fotogalerie, to s tím jpg byl jen příklad. Můžeš mi prosím poradit jak změnit atribut html tagu tak, aby se ta změna projevila hned a bez použití fce reload? (která má ten neblahý důsledek, že odscrolluje nahoru). (Zde jsem měnil atribut src, ale klidně to nemusí být src, ale třeba např. width a height čehokoli, třeba i fotky - jde mi o princip, jak měnit pomocí javascriptu atributy tak, aby se to hned projevilo - ne jak vytvořit co "nejsprávnějším" způsobem fotogalerii.) Díky.
_es
Profil
David11:
když javascriptem změním např. velikost obrázku, aby se ta změna hned projevila.
Ale zmena sa v tom prípade prejaví "hned" - ak nie, tak tú veľkosť obrázka meníš nejako nesprávne.

nemá to být fotogalerie
Tak to by si ale mohol napísať, čo to byť má, aby sa to posunulo ďalej.

Můžeš mi prosím poradit jak změnit atribut html tagu tak, aby se ta změna projevila hned a bez použití fce reload?
Ale ona sa predsa prejaví „hned“, ten reload tam stále vnucuješ len ty. Ak však trebárs zmeníš src, tak treba samozrejme počkať na stiahnutie.
David11
Profil
>>Tak to by si ale mohol napísať, čo to byť má, aby sa to posunulo ďalej.<<
Pro mě bylo "posunutí se ďalej" to, že jsem potřeboval zjistit, co jsem dělal špatně, že se to "neprojevovalo hned". Rozhodně pro mě nebylo "posunutí ďalej", když by mi někdo např. napsal, že je lepší to celé dělat úplně jinak bez javascriptu. Ne, že bych rady tohoto typu nechtěl brát v potaz, ale já sem opravdu nepřišel diskutovat o optimálním řešení konkrétního html návrhu (navíc to potřebuju na víc místech - opravdu bych měl teď tady detailně popisovat v jakém kontextu to na různých místech hodlám použít? - a místo jednoduché rady jak správně používat javascript na měnění atributů diskutovat o něčem úplně jiném?), ale jen jsem poprosil o radu, co jsem dělal špatně, že se to "neprojevovalo hned".

>>ten reload tam stále vnucuješ len ty<<
Vnucoval jsem ho jen proto, protože se mi to prostě skutečně "neprojevovalo hned". A "posunul bych se ďalej", kdyby ten minulý týden byl někdo tak laskav a poradil mi, co jsem dělal špatně.

Ale já už na to přišel, tak to zde pouze rekapituluju pro někoho, kdo by měl v budoucnu podobný problém.

Řekl bych, že problém byl v tom, že ta "přenastavovací" funkce PrepniFotku() fakticky nic nepřenastavovala, ale jen měnila tu proměnnou, kterou se řídí, co se zrovna má zrobrazit. A vlastní přenastavení bylo až vně, kde jsem (znova, zcela zbytečně znova) přečetl tu proměnnou a dle ní nastavil co je třeba. Ale aby to takhle (zbytečně složitě) zafungovalo, byl by tam nutný ten reload. Pokud ten atribut ale přenastavím rovnou v té přenastavovací funkci (která tedy i na začátku přečte z cookies co je aktuálně nastaveno a zapamatuje do cookies i změnu nastavení), funguje to pak skutečně bez toho reloadu. Tady je případně kód, kde konkrétně demonstruji, co jsem měl výše na mysli:

<HTML>
<HEAD>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <TITLE>Test</TITLE>
  <STYLE>BODY {font-family:arial;}</STYLE>
 
<script>
function hodnotaCK(nazevCK)
 {
   cks = document.cookie.split("; ");
   for (i in cks)
     { ck = cks[i].split("=");
       if (ck[0] == nazevCK)
         return ck[1];
     }
   return "-1";
 }
 
function nastavCK(jmeno, hodnota, platnostDny)
 {
   var datum = new Date();
   datum.setTime(datum.getTime() + platnostDny*24*60*60*1000);
   var platnost = datum.toGMTString();
   document.cookie = jmeno + "=" + hodnota + "; expires=" + platnost + "; path=/";
 }

function PrepniFotku()
 {
   var index = hodnotaCK("indexFotek");
   if (index < 1) index = 1;
     else index = 0;
   nastavCK("indexFotek", index, 1);
   if (index <= 0) document.getElementById("ID01").src = "test1.jpg";
     else document.getElementById("ID01").src = "test2.jpg";
 }
</script>
</HEAD>
 
<BODY>
 
test<br>
 
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="4" width="748">
    <tr>
    <td width="340" align="left">
    <img border="0" src="test1.jpg" width="325" height="321" align="left" id="ID01">
    </td>
    <td width="392" align="left" valign="top">
    <span id="ID02">neni javascript, nemuzes prepinat fotky</span>
    </td>
    </tr>
</table>
 
<script>
 document.getElementById("ID02").innerHTML = "<a href='javascript:PrepniFotku()'>prepni fotku</a>"; 
</script>
 
</BODY>
</HTML>

(A to výše popisované chybné řešení je v tomto vlákně v mém příspěvku, ve kterém je zde ve vlákně prvně vložený kód.)

Každopádně díky, že jste mě přesvědčili, že to musí jít i bez toho relaoadu a já si pak na to díky tomu přišel.
_es
Profil
David11:
Ono by to chcelo popisovať trochu jasnejšie problém. Z [#1] to vyzeralo, že tam je ten reload z nejakého dôvodu nutný a snažíš sa o uloženie nejakého nastavenia pre opätovné načítanie stránky.

A to výše popisované chybné řešení je v tomto vlákně v mém příspěvku, ve kterém je zde ve vlákně prvně vložený kód.
No aj to posledné, akože „správne“, riešenie vyzerá divne:
Na čo tam vôbec je použité cookie, keď ide len o zmenu stránky pomocou JS počas zobrazenia stránky?
Premenná index je nejaká „chaotická“ - aj lokálna v rôznych funkciách aj globálna, nastavuješ jej hodnotu na textový reťazec, no chceš s ňou pracovať ako s číslom...
Premenné cks a ck nie sú definované vôbec ( Časté potíže, zajímavosti a poučné debaty » Používejte var).
V ešte skoršom kóde nemá čo robiť v kóde v <script> to javascript: no zhodou okolností nevadí - ako nepoužité návestie.
Bolo by dobré si najprv poriadne rozmyslieť, čo má kód robiť, až potom ho začať písať.
David11
Profil
_es:
>>Z [#1] to vyzeralo, že tam je ten reload z nejakého dôvodu nutný a snažíš sa o uloženie nejakého nastavenia pre opätovné načítanie stránky.<<
Ano, ukládám nastavení pro opětovné načtení stránky, čili:
>>Na čo tam vôbec je použité cookie, keď ide len o zmenu stránky pomocou JS počas zobrazenia stránky?<<
Ano, chci, aby když uživatel zavře prohlížeč a měl tam naposled zobrazenou fotku test2.jpg, chci, aby při opětovném načtení stránky tam byl test2.jpg a ne test1.jpg (znovu zdůrazňuju, že tohle je jen modelový příklad, u kterého těžko najdeš důvod proč se to má chovat zrovna takhle - tzn. proč nestačí, aby se při načtení stránky vždy zobrazil test1.jpg).

>>Premenné cks a ck nie sú definované<<
Díky za upozornění, ten kód na čtení a zápis do cookie jsem kdysi odněkud zkopíroval - a asi jsem ho už dál nezkoumal, když fungoval - tak jsem si toho, že tam to var chybí, nevšiml.

To s tou proměnnou index - máš na mysli ten prvně vložený kód (tnz. ten kód s tím reload), že v něm je var index jak ve funkci PrepniFotku, tak i v tom hlavním kódu v <body>? Já v javascriptu programuju naprosto "svátečně" (jsem céčkař), tak se možná ptám dost "blbě" - to jako pokud v javascriptu použiju proměnnou v nějaké funkci (např. Funkce1), je ta proměnná platná i ve všech funkcích, které ta Funkce1 volá? (podle toho "Používejte var" jak jsi mi na to poslal odkaz, dedukuju, že právě když to var použiju, je to pak lokální proměnná (a pak nechápu, co jsi tím myslel). Nebo to celé chápu špatně?

>>nastavuješ jej hodnotu na textový reťazec, no chceš s ňou pracovať ako s číslom<<
Myslel jsem, že do cookies se dají zapsat pouze řetězce - to jsem si myslel špatně? (proto tam zapisuju jako řetězce i čísla, které pak jako řetězce čtu a doufám, že zafunguje konverze z řetězce na číslo - protože ten kód funguje, tak evidentně zafunguje). To jsem si tedy s těmi řetězci v cookies myslel špatně? Jak by se tedy měly správně zapisovat do cookies čísla?

>>V ešte skoršom kóde nemá čo robiť v kóde v <script> to javascript:<<
Chápu to správně, te to javascript: se má používat pro knihovní funkce, např. když chci zavolat javascript:alert("vypis hlaseni"); a pro mnou definované funkce to tam je blbost, která funguje jen shodou náhod?

>>Bolo by dobré si najprv poriadne rozmyslieť, čo má kód robiť, až potom ho začať písať.<<
Jo, to v každém případě - řekl bych ale, že ty chyby, cos mi tam našel (každopádně díky za to) pramení z toho, že v javascriptu "programuju" naprosto výjimečně.
Nicméně určitě by stálo za to zkonzultovat jak to, o co mi jde, udělat co nejlépe (co má kód dělat mám ze sta procent ujasněné, bohužel v programování htm v javascriptu jsem amatér, takže má řešení jsou zřejmě velmi krkolomná...)
Teď jsem totiž přišel na to, že asi steně (alespoň prozatím) budu muset použít to řešení s tím reload a vrácením posuvníku na pozici před reload. Protože ten kód, o který se pokouším (tzn. ne ty výše zkopírované ukázky) má (mimo jiné) zobrazovat (dejme tomu na stránce široké 800) malý obrázek, vedle kterého je nějaký složitý text (obrázek je v jedné buňce tabulky, text vedle v druhé). A po kliknutí na odkaz ZVĚTŠI se má ten obrázek roztáhnout na těch 800 a ty texty se přesunout pod ten obrázek. Já to vyřešil tak, že v html napíšu ty texty jak do buňky vlevo, tak i dolů, obalím je do <span id="ID_VLEVO"> resp. <span id="ID_DOLU"> a javasrciptem pak měním jednak šířky těch buňek tabulky, tak i podle toho, jestli je ten obrázek malý, nastavím document.getElementById("ID_DOLU").innerHTML = "" obsahu dolní buňky a když má být velký obsahu levé buňky pomocí document.getElementById("ID_VLEVO"). A to vyžaduje ten reload, protože aby to takhle mohlo fungovat bez toho reload, musel bych v té funkci nastavovat vždy jedné bunce ten prázný řetězec a druhé ten složitý text (podle velikosti toho obrázku jednou prázdný řetězec a složitý text, podruhé složitý text a prázdný řetězec).
Omlouvám se, asi se mi nedaří nějak srozumitelně a zároveň jednoduše popsat o co mi jde... (což je důvod, proč jsem se zde doteď snažil řešit jen dílčí problémy a ne koncepci).
_es
Profil
David11:
Ano, chci, aby když uživatel zavře prohlížeč a měl tam naposled zobrazenou fotku test2.jpg, chci, aby při opětovném načtení stránky tam byl test2.jpg a ne test1.jpg
Tak to potom má použitie cookie zmysel.

To s tou proměnnou index - máš na mysli...
Aha, v [#11] tam takú globálnu premennú nemáš. No v skorších kódoch je a môžu vznikať zmätky, aká premenná je vlastne použitá, lebo lokálna premenná „prekryje“ globálnu s rovnakým názvom.

Myslel jsem, že do cookies se dají zapsat pouze řetězce - to jsem si myslel špatně
To máš pravdu, no do premennej dávaš niekedy textový reťazec, niekedy číslo a je to porovnávané s číslom (operátor < ), číslo je spájané s textovým reťazcom (operátor +), JS si síce hodnotu vtedy prevedie na iný typ, no môžu nastať zmätky, ak sa použijú trebárs iné operátory a pod. preto je lepšie dávať do premennej len jeden typ dát.

Chápu to správně, te to javascript: se má používat pro knihovní funkce
Nie, to javascript: sa má použiť len ako súčasť pseudo-odkazu v atribúte href. V JS kóde má úplne iný význam, no v tomto prípade nevadí ako nadbytočné návestie (názovNávestia: príkaz;)

V ďalších otázkach: Môžno by stačilo len nejako vhodnejšie definovať CSS obsahu, aby nemusel JS meniť obsah tak zložito.
Keeehi
Profil
David11:
to jako pokud v javascriptu použiju proměnnou v nějaké funkci (např. Funkce1), je ta proměnná platná i ve všech funkcích, které ta Funkce1 volá?
Ano.

To zvětšení určitě půjde udělat lépe. Základem bude nepoužít tabulku ale divy. Ty se pak budou přeskládávat podle dostupného místa.
_es
Profil
Keeehi:
David11:
„to jako pokud v javascriptu použiju proměnnou v nějaké funkci (např. Funkce1), je ta proměnná platná i ve všech funkcích, které ta Funkce1 volá?“
Ano.
Nie. Respektíve, ide o to, čo sa myslí pod „použitím“ a aká premenná. Lokálna premenná funkcie Funkce1 bude platná jedine vtedy, ak by bola volaná funkcia definovaná vo vnútri funkcie Funkce1. Vtedy je však tá premenná platná bez ohľadu na to, ako bola vnorená funkcia zavolaná. Volaná funkcia musí mať nejaký „prístup“k premennej. Nemusí mať (priamy) prístup ani ku globálnym premenným - ak bola definovaná v inom okne či ráme.
David11
Profil
_es:
Díky moc za odpovědi.
Není mi moc jasné to s těmi globálními a lokálními proměnnými. Není někde nějaký polopatický příklad, kde by byla demonstrována definice a použití globální proměnné?
A už vůbec jsem netušil, že se může funkce definovat uvnitř funkce - k čemu je to dobré?
Já jsem zřejmě na ty globální proměnné narazil v tom kódu, který zjišťuje o kolik pixelů je odrolován posuvník (sprostě jsem ho zkopíroval a moc tomu nerozumím - viz příklad v [#7]) - globální proměnné jsou ty var scrolledContent, body, html; ? - Doteď jsem nepochopil proč když (také v tom příkladě v [#7]) odremuji v tom scriptu v <body> toto:
//var scrY = MujScrollY();
přestane fungovat javascript - to nějak souvisí s těmi globálními proměnnými? Že v tom scriptu v <body> se nesmí použít? Resp. jak poznám kde je globální proměnná platná?
_es
Profil
David11:
nějaký polopatický příklad
Asi najlepšie v nejakom kóde tohoto vlákna kliknúť na var - ak nerobí problém angličtina. Globálna premenná je definovaná mimo funkcie, lokálna vo vnútri funkcie.

A už vůbec jsem netušil, že se může funkce definovat uvnitř funkce - k čemu je to dobré?
Že má vnorená funkcia prístup k lokálnym premenným funkcie, v ktorej je definovaná. A opačne, že je vnorená funkcia neprístupná „zvonku“ - pokiaľ ju obklopujúca funkcia nejako špeciálne „nesprístupní“.

Resp. jak poznám kde je globální proměnná platná?
Všade (až na nejaké špeciálne výnimky [#16]), pokiaľ ju lokálna premenná s rovnakým názvom „neprekryje“, no aj potom je „platná“ „nepriamo“ - napríklad cez window.názovPremennej.
David11
Profil
_es:
Díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: