Autor Zpráva
VaKvas
Profil
Zdravím a prosím o radu.

tvořím jakýsi kalendář a potřebuji použít Drag&Drop. Tedy klasickou strukturu tabulky a nevím jak na to, resp. jak nastavit parametry, které pošlu do nějakého PHP scriptu.
Nemá někdo nějaky vzor prosím, jak to udělat.

Například:

<td data-datum="2018-05-16">
<p data-udalostId="33">Schůzka</p>
</td>

a ted, jak to napojím a zavolám script, kam pošlu data? Asi použit jQuery? Nebo si nechám poradit...

Moc díky
Keeehi
Profil
VaKvas:
Tvůj příspěvek bohužel vůbec nedává smysl. Podivně spolu spojuješ řadu nesouvisejících věcí. Jediné, čemu se dá rozumět je, že nic nevíš a nemáš ani nic vytvořeného. S tímto se ale bohužel nedá radit.
VaKvas
Profil
Mám toho:
<script>
function allowDrop(ev) {
    ev.preventDefault();
}

function drag(ev) {
    ev.dataTransfer.setData("text", ev.target.id);
}

function drop(ev) {
    ev.preventDefault();
    var data = ev.dataTransfer.getData("text");
    ev.target.appendChild(document.getElementById(data));
   
    $.nette.ajax({
            traditional: true,
            method: "GET",
                    'url': {link test!},
                    'data': {
                    data: data
                    }
                });
    
}
</script>

HTML:
<td id="{$day}" ondrop="drop(event)" ondragover="allowDrop(event)">
            {$day}
            <p id="{$source->ident_auto}" draggable="true" ondragstart="drag(event)">{$source->ident_auto}</p>
</td>

Toto me funguje, jen potřebuji doladit :
1. získat id objektu na který pokládám a poslat přes "data"
2. zamezit dropnutí na element, ze kterého zvedám (drag).


Předem moc děkuji za pomoc :)

Keeehi:
Je toto nutné? :)

"Jediné, čemu se dá rozumět je, že nic nevíš"
Kajman
Profil
Živá ukázka
VaKvas
Profil
Kajman:

Naprostá pecka! Přesně, co jsem potřeboval ! Moc díky !!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0