Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
iiic Profil |
Pěkné odpoledne
Napadlo mě, jestli není někde přehled všech konstant v javascriptu. Vlastně v nativních objektech javascriptu. Nevíte? Zkoušel jsem hledat, ale nic jsem nenašel a navíc, nehledá se to snadno, protože článků je spousta, jen pojednávají o použití nového klíčového slova const . Což je užitečné, ale to jsem na mysli neměl.
Totiž konstanty jsou fajn, často hodně vysvětlují a zpřehlední kód ( například namísto if (nejakyElement.nodeType === 3) {… použití if (nejakyElement.nodeType === Node.TEXT_NODE) {… způsobí, že kód je už od pohledu zřejmý, což v předchozím případě být nemusí (omlouvám se všem, kteří z hlavy dobře znají všechny hodnoty, kterých element.nodeType může nabývat a přijde jim jasný a kratší první zápis) ).
Jenže nativní konstanty člověk nemůže použít, když je nezná. Známé jsou asi ty u Math (Math.PI, Math.E, …), případně ty u Number (Number.POSITIVE_INFINITY, Number.MAX_SAFE_INTEGER, …) a používají se asi nejvíce.
Člověk se hodně dozví třeba na MDN u konkrétního objektu, ale přehled všech konstant všech objektů jsem nikde nenašel… nepomohl by někdo? Díky. |
||
Radek9 Profil |
Prostě si to rozklikat. Seznam všech konstant jsem asi nikde neviděl.
Pro standardní objekty: Standard built-in objects - JavaScript | MDN Pro DOM: Document Object Model (DOM) - Web APIs | MDN Taktéž doporučuji používat nějaký editor nebo IDE, které má našeptávání. Např. Visual Studio Code nebo WebStorm. |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
0