Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Jak udělat takové to "tučně" ap. tak jak to mají na gmailu nebo spoluzaci.cz?
Vím jak to udělat s tím, že se do textarea vloží nějaký kód (třeba [tucne] ap.), ale chci, aby se to v té textarea přímo "ztučnilo" nebo aby se při vkládání smajlíků v textarea zobrazoval přímo ten obrázek a ne nějaký :o)
Jestli to někdo umíte nebo máte, pošlete mi to prosím na [url=mailto:t.pikalek@seznam.cz]t.pikalek@seznam.cz[/url]

Díky moc!
Tin
Profil
pokud vím, tak to nepůjde, protože textarea zobrazuje v podstatě zdrojový kód
Yuhů si s toho udělal wysiwyg http://www.jakpsatweb.cz/priklady/wysiwyg.html
tpikalek
Profil *
Já vím, je to divný.
Ale koukni na spoluzaci.cz nebo na mail.google.com. Nevím, jestli je to textarea, když zobrazím zdroják, tak je to plný nepřehledných věcí a hodně scriptů je tam externích. Vím, že tam byl nějakej iframe, ale víc jsem fakt nepobral...
Tin
Profil
Prosimtě, mohl bys mi poslat odkaz PŘÍMO na tu stránku kde to je?
Dík
tpikalek
Profil *
To bude problém, je to jenom pro registrovaný...
Ale zkus třeba helpfórum:
http://www.spoluzaci.cz/index.py?auth=&disc_ID=2&act=discussion
tpikalek
Profil *
Úplně dole. Ve zdrojáku taky skoro dole. Je to určitě v javascriptu a dokonce to myslím ani není externí. Jenom nejsu tak dobrej, abych to z toho vytáhnul a předělal na svý stránky...
Tin
Profil
to bude nějaký nechutný rozšíření IE, protože v Opeře to je normální textarea -- obrázky se vkládají :5: a tučné nejde vůbec
mrknu na to
tpikalek
Profil *
Teď se mě to poprvý podařilo stáhnout na disk aby to fungovalo. Tak to zkusím trochu upravit. Kdyby se mě to podařilo, dám sem zdroják. Určitě je to dost užitečný. Hodně lam nepoužívá tady to tučně ap. jak je to třeba v bb fóru, protože se těch znaků bojí. Ale když to bude tak jednoduchý... :o)
tpikalek
Profil *
Jede to v IE, FF, v Konqueroru na Linuxu. Jinde jsem to nezkoušel... Ale stejně, i kdyby to jelo jenom na 70% prohlížečích, bylo by to skvělý!
PerToon
Profil
Však to s největší pravděpodobností nebude textarea, což?
Tin
Profil
PerToon: největší = nulová
<textarea cols=60 rows=10 name="content" id="textarea" style="padding: 5px;"></textarea>
tpikalek
Profil *
Jo, je to iframe. Už se v tom zdrojáku celkem vyznám.
Ten iframe nějak "překrývá" tu textarea. Je to podobný jak u toho Yuhůova wysivygu, jenom místo divu je iframe a je přímo nad zadávacím textarea. A přez script se to po stisku klávesy nebo kliknutí obnovuje. Tak bych řek, že to je... Jenom nevím, jak je udělaný, aby kurzor blikal v tom iframe. Ještě se na to podívám.
Další problém je, že to "vyjmout, kopírovat, vložit" nejede v FF. Ale řek bych, že s podporou to bude u tohoto hodně hrozný...
Kdybych se nemusel učit do školy, tak bych to možná do konce roku předělal.
peta
Profil *
tpikalek http://peter-mlich.wz.cz/x/ed1.htm
- staci upravit, ale problem bude s boldovanim, kdyz neco oznacis a spol, protoze nevis, co boldujes.

Jinak teda JS editor se pouziva tento:
http://www.fckeditor.net/
demo
http://www.fckeditor.net/demo/default.html
tpikalek
Profil *
Už je to fpoho. Okopíroval jsem si kód ze spoluzaci.cz, trochu ho upravil a jede to...
Až to dám na net, hodím sem link.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.