Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dedek Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 8. 2019, 01:06:53
Ahoj,
jak můžu omezit vypsání všech ID pouze v určitém DIV-u s nějakým ID, ne na celém stránce. Děkuji |
||
Mlocik97 Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2019, 03:59:07
dedek:
ani nerozumiem dotazu. Chcete vypisat "ID elementov vo vnutry konkretneho divu"? |
||
RastyAmateur Profil |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2019, 07:33:56
Tak nejprve získáš všechny elementy, třeba pomocé
document.querySelectorAll('#prispevky *[id]') , pak to projdeš cyklem a uděláš si s tím vše, co chceš.
|
||
dedek Profil * |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2019, 11:51:09
RastyAmateur:
Díky a co znamená zápis *[id] ? Zkoušel jsem získat všechny odstavce (p) s názvem třídy '5' pouze uvnitř div#prispevky var p = document.querySelectorAll('#prispevky P.[5]'); |
||
weroro Profil |
dedek:
Preštuduj si tento zoznam Seznam všech CSS 3 selektorů |
||
dedek Profil * |
weroro:
Není tam jediná zmíňka o querySelectorAll, tak nevím co je to za radu.. weroro: Není tam jediná zmíňka o querySelectorAll, tak nevím co je to za radu.. |
||
Kajman Profil |
Je tam vysvětlení parametru té funkce querySelectorAll.
Tedy to, na co jste se ptal... co znamená zápis *[id] ? |
||
dedek Profil * |
#8 · Zasláno: 28. 8. 2019, 12:07:57
RastyAmateur:
Tak jsem to ještě zkoušel takto, tohle jede (nevim zda je to správně) var p = document.querySelectorAll('#prispevky > p.a5'); var p = document.querySelectorAll('#prispevky > p.5'); |
||
Radek9 Profil |
#9 · Zasláno: 28. 8. 2019, 12:33:42
dedek:
Viz www.w3.org/TR/CSS21/syndata.html#characters „In CSS, identifiers (including element names, classes, and IDs in selectors) can contain only the characters [a-zA-Z0-9] and ISO 10646 characters U+00A0 and higher, plus the hyphen (-) and the underscore (_); they cannot start with a digit, two hyphens, or a hyphen followed by a digit.“ Třída nesmí začínat číslovkou. |
||
dedek Profil * |
Radek9:
Díky, to jsem nemohl najít. Kajman: Asi jsem slepý.. |
||
Kajman Profil |
Id měla dříve také omezení - že musí začínat písmenem. Číselné třídy by možná šlo zacílit přes pomalý atributový selektor, ale raději bych se jim vyhnul.
document.querySelectorAll('#prispevky p[class~="5"][id]').forEach(function(el){alert(el.id);}); |
||
RastyAmateur Profil |
#12 · Zasláno: 28. 8. 2019, 16:04:50
dedek:
Co je vlastně tvým cílem? Původně jsi se ptal na výběr všech elementů v jiném elementu, které mají nějaké ID a najednou tu řešíš přímé potomky, které jsou odstavce a zároveň mají třídu, která obsahuje nějaké číslo (zřejmě id)? |
||
Kolemjdoucí Profil * |
Zdravím. Možu sa optat jestli pomocí document.querySelector() možu naklonovat celý element? Pokud použiju document.getElementById() tak to funguje.
Eště přidám můj kód var element = document.querySelector ('#wrapper > #code'); var cln = element.cloneNode(true); document.getElementById("detaily").append(cln); Tož díky za pomoc. |
||
RastyAmateur Profil |
#14 · Zasláno: 28. 8. 2019, 17:20:24
Kolemjdoucí:
Co takhle to třeba zkusit? Jestli to chceš mít včetně toho #code , tak si s tím prostě trochu pohraj. Vezmi si rodiče, pak odstraň všechny ostatní elementy kromě toho jednoho. Nebo si ten obalovací zkopírovaný #code vytvoř a pak až do něj vlož původní obsah.
|
||
Kolemjdoucí Profil * |
#15 · Zasláno: 28. 8. 2019, 20:54:27
Tož nedělá to nic z teho s čim sem chtěl poradit, do div#detaily sa to přidá - nenahradí sa to a div#code sa take nazkopiruje :(
|
||
RastyAmateur Profil |
#16 · Zasláno: 29. 8. 2019, 07:28:33
Kolemjdoucí:
Ty jsi ale pořádně ani nepopsal, s čím chceš poradit. Nebo minimálně já jsem to nepochopil. Co teď koukám, tak var cln = element.cloneNode(true); ti nakopíruje obsah včetně toho konkrétního divu (v tomto případě #code ), takže stále nevím, co řešíš. Jestli chceš celý ten původní element ještě smazat, tak k tomu už jen podle názvu neslouží cloneNode , ale remove .
|
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
dedek Profil * |
#17 · Zasláno: 2. 9. 2019, 09:07:03
Ještě se vrátím k metodě querySelectorAll(). Tohle mi fakt vůbec nejde.
Potřebuji získat v div#data všechny první DIV a v každem tom prvním DIV získat první H1 var h1 = document.querySelectorAll('#data > DIV > H1[0]'); Může někdo poradit? Díky <div id="data"> <div><h1>tento nadpis chci</h1><h1>tento nadpis nechci</h1></div> <div><h1>tento nadpis chci</h1><h1>tento nadpis nechci</h1></div> <div><h1>tento nadpis chci</h1><h1>tento nadpis nechci</h1></div> <div><h1>tento nadpis chci</h1><h1>tento nadpis nechci</h1></div> <div><h1>tento nadpis chci</h1><h1>tento nadpis nechci</h1></div> </div> |
||
Radek9 Profil |
#18 · Zasláno: 2. 9. 2019, 09:53:20
|
||
RastyAmateur Profil |
#19 · Zasláno: 2. 9. 2019, 10:11:12
dedek:
To už je potřetí, co ti někdo dává referenci na Seznam všech CSS3 selektorů. Sakra to na to dlabeš a vůbec jsi si to neprošel, nebo ani s tím nejsi schopen to vymyslet? Kdy jsi v CSS viděl něco jako #data > DIV > H1[0] ?
|
||
dedek Profil * |
#20 · Zasláno: 2. 9. 2019, 11:19:33
Studuji to už týden, ale nějaký příklad kde jsou uvedeny hranaté závorky fakt nevidím:-(
|
||
Kajman Profil |
#21 · Zasláno: 2. 9. 2019, 12:55:16
dedek:
V tom odkaze je v textu 19 párů hranatých závorek. Pokud je nevidíte, zkuste si pomoci vyhledáváním v prohlížeči. Pokud neumíte klikat na odkazy a číst text v prohlížeči, kupte si papírovou knížku o css v nejbližším knihkupectví. |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
0