Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Foi Profil |
#1 · Zasláno: 8. 9. 2019, 10:38:49
Teď jsem dost na vážkách a snad mi zase pomůžete v přemýšlení se posunout dále, protože moje znalosti na tohle nestačí.
Websockety jsem byl nucen nasadit z důvodu komunikace server -> client. Jenže teď přemýšlím, potřebuji vůbec přes websockety komunikaci client -> server? Není to žádná úplně realtimová aplikace, bude to jen pro chat, notifikace a nějaké aktualizace. Jen u chatu bych potřeboval komunikovat se serverem, ale tam zvažuji, nemám použít ajax request na odeslání? Struktura aplikace je HTTP: nginx -> php Websockety: nginx -> nodejs (socket.io) -> php |
||
Mlocik97 Profil |
#2 · Zasláno: 8. 9. 2019, 14:30:24
Smer prenosu je jedno jak u AJAXu tak WebSocketu, rozdiel je že u AJAXu sa pri každej požiadavke navezuje nové spojenie, zatail čo u WebSocketu spojenie zostáva zachované až do času, kým sám to spojenie neprerušíš.
Obe majú výhody a nevýhody. AJAX je vhodný na "zriedkavejší" prenos dát. WebSocket ak tie dáta potrebuješ vymienať každú chvíľku. |
||
Kajman Profil |
#3 · Zasláno: 8. 9. 2019, 21:10:56
Hlavní rozdíl je v prodlevě přenosu server -> klient. Při ajaxu se musíte opakovaně ptát, jestli server nemá něco nového.
|
||
N71 Profil * |
Websockety jsou full-duplexní, takže nevidím důvod komunikaci nějak rozdělovat, pokud už je používáš.
Websockety jsou full-duplexní, takže nevidím důvod komunikaci nějak rozdělovat, pokud už je používáš. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0