Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
blahapet Profil |
#1 · Zasláno: 24. 11. 2019, 10:25:50
Ahoj, mám malý dotaz... Proč příklad na tuto metodu (funkci) uvedený zde funguje. Ale jakmile ten kus JS kódu bych chtěl vyjmout z HTML a vložit klasicky do externího JS souboru, tak to nefunguje... Snad jsem to napsal správně.
Lze to nějak obejít? Díky moc, Petr. |
||
Radek9 Profil |
#2 · Zasláno: 24. 11. 2019, 10:33:03
blahapet:
Z takovéhohle popisu nic nepoznáme. Prosím o odkaz na živou ukázku. |
||
blahapet Profil |
#3 · Zasláno: 24. 11. 2019, 10:46:44
Omlouvám se. Šlo mi o to proč tohle funguje, ale když tento kus kódu:
<script> document.getElementById("myBtn").addEventListener("click", function(){ document.getElementById("demo").innerHTML = "Hello World"; }); </script> Vyjmu z toho toku HTML a chci ho vložit do ex. javascriptu do hlavičky souboru: <head> ... ... ... <script src="/javascript/soubor.js" type="text/javascript"></script> ... ... ... </head> Tak to nefunguje. Zkrátka když ten výše uvedený JS kód umístím do souboru /javascript/soubor.js, tak to nefunguje... Snad jste mě dobře pochopili. A vzápětí jsem zjistil, že nefunguje ani to, když v tom HTML kódu ten vloženej JS kód umístím nad: <button id="myBtn">Try it</button> Díky za Vaše rady. |
||
Radek9 Profil |
blahapet:
Protože to dáváš do <head> . V tu chvíli, kdy se tam ten script spustí, tak ten button s id myBtn ještě neexistuje, protože se zatím nezačalo vůbec tělo dokumentu parsovat. Dej ten uvedený script na konec <body> a ušetříš si problémy.
<body> ... <button id="myBtn">Try it</button> ... <script src="/javascript/soubor.js"></script> </body> |
||
blahapet Profil |
#5 · Zasláno: 24. 11. 2019, 12:57:01
Díky moc...
|
||
RastyAmateur Profil |
#6 · Zasláno: 24. 11. 2019, 13:30:05
Ještě bych jen doplnil, že existuje i load event a DOMContentLoaded event (rozdíl si přečti v dokumentaci). Můžeš pak všechen JS nechat normálně v hlavičce a potřebný kód (typicky ten, co se vztahuje právě k obsahu, využívá ty elementy z DOMu) vložíš do tohoto listeneru.
|
||
blahapet Profil |
#7 · Zasláno: 24. 11. 2019, 18:37:18
Díky, prozkoumám.
|
||
Časová prodleva: 3 roky
|
0