Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
barssmancze Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2020, 03:22:53
dobrý den,
potřeboval bych z tohoto odkazu získat jednotlivé hodnoty tak, abych je mohl vložit na webovou stránku. Pomůžete mi prosím? Tvorbou webu a programováním se nezabývám, jedná se mi o jednorázovou záležitost. api.weather.com/v2/pws/observations/current?stationId=ITNOVI2&format=json&units=m&apiKey=573ff1beb2264b4fbff1beb2269b4fea děkuji mnohokrát |
||
RastyAmateur Profil |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2020, 09:15:20
barssmancze:
Jedná se o PHP? $a = json_decode(file_get_contents("https://api.weather.com/v2/pws/observations/current?stationId=ITNOVI2&format=json&units=m&apiKey=573ff1beb2264b4fbff1beb2269b4fea")); var_dump($a); |
||
lionel messi Profil |
barssmancze:
Ak ide o PHP a potrebuješ hneď aj výpis dát, trochu by som (inak správny) kód od kolegu RastyAmateur, ktorý dáta vypisuje v surovej podobe, rozšíril, keďže tu tuším ďalší zádrhel (píšeš, že inak neprogramuješ, takže možno bez pomoci nezvládneš ani výpis poľa do tabuľky): <?php function vytahniData($adresa) { $data = file_get_contents($adresa); $pole = json_decode($data, true); //dáta si naskladáme do asociatívneho poľa, nie do objektu return $pole; } function dvaDPoleDoTabulky($pole) { ?> <table> <?php foreach ($pole as $klic => $vnorene) { ?> <tr> <td colspan="2"><?= $klic ?></td> </tr> <?php foreach ($vnorene as $klic => $hodnota) { ?> <tr> <td><?= $klic ?></td> <td><?= $hodnota ?></td> </tr> <?php } } ?> </table> <?php } dvaDPoleDoTabulky(vytahniData("https://api.weather.com/v2/pws/observations/current?stationId=ITNOVI2&format=json&units=m&apiKey=573ff1beb2264b4fbff1beb2269b4fea")); ?> |
||
barssmancze Profil |
#4 · Zasláno: 25. 1. 2020, 14:28:12
lionel messi:
děkuji za kód. Upřímně, asi bude problém s celkem. Kdysi jsem se snažil o začátek programování, ale nemám ne to mozek. Zvládám spoustu dalších věcí, ale toto ne. Nějak mi to prostě nedává smysl. Cílem projektu je zobrazovat aktuální hodnoty z meteostanice na mém webu. Nechci používat žádnou aplikaci od WU. Čtu si vlastní data a ty chci, aby se zobrazovaly. Takže prostě a jednoduše. Chci si vytvořit nějakou webovou stránku, to zvládnu, nemusí to být níc extra. Do předem zvolených políček chci vložit právě tu danou hodnotu. temp:, winddir atp. Dokázal bych si to představit jako proměnné. Obdivuji vád všechny, co toto dokáží, protože já jsem u toho nikdy nedokázal vytrvat tak dlouho, abych se někam posunul. Arno |
||
barssmancze Profil |
#5 · Zasláno: 25. 1. 2020, 20:25:49
lionel messi:
at je to zajímavější. za kolik peněz jsi ochotný zpracovat můj poždavek? Můj strop je 500.- Kč. |
||
lionel messi Profil |
#6 · Zasláno: 25. 1. 2020, 23:04:57
barssmancze:
Nevidel som stránku ako celok. Predpokladám však, že spracovanie požiadavky by pozostávalo iba z napísanie niečoho ako je [#2] a jeho vloženia — v tom prípade by som si za podobnú službu nevypýtal nič, keďže vynaložený čas je v podstate zanedbateľný. O odmene by som sa bavil iba pokiaľ by som pri práci narazil na niečo vyslovene nečakané a podobne. V profile mám e-mail a dokonca aj tu na fóre máme kategóriu Práce a zakázky. |
||
Davex Profil |
#7 · Zasláno: 26. 1. 2020, 00:31:45
barssmancze:
S pomocí knihovny jQuery to lze snadno realizovat i v JavaScriptu. Ukázka. |
||
barssmancze Profil |
#8 · Zasláno: 26. 1. 2020, 10:01:19
Davex:
Super děkuji mnohokrát toto funguje a je to naprosto jednoduché. Díky moc. |
||
Časová prodleva: 2 roky