Autor Zpráva
Rici
Dobry den,
mam nasledujici problem.
Ve sve aplikaci mam funkci tvorby mapy pomoci barvy pozadi v tabulce, ale potreboval bych to predelat na tvorbu mapy pomoci obrazku na pozadi tabulky (bunky).
V PHP scriptu je tento java script:

output("<script language=\"javascript\">",true);
output("colors = [\"#008800\", \"#005500\", \"#0000CC\", \"#000066\", \"#DDDD33\", \"#669900\", \"#999999\", \"#FFFFFF\"];",true);
output("cRGB = [];",true);
output("function toRGB(color){",true);
output("var rgb = \"rgb(\" + parseInt(color.substring(1,3), 16) + \", \" + parseInt(color.substring(3,5), 16) + \", \" + parseInt(color.substring(5,8), 16) + \")\"; ",true);
output("return rgb;",true);
output("}",true);
output("for(var i=0; i<colors.length; i++){",true);
output("cRGB[i] = toRGB(colors[i]);",true);
output("}",true);
output("function changeColor(target){",true);
output("var swapper = navigator.appVersion.indexOf(\"MSIE\")!=-1 ? toRGB(document.getElementById(target).style.backgroundColor) : document.getElementById(target).style.backgroundColor;",true);
output("var set = false;",true);
output("var xx;",true);
output("for(var i=0; i<cRGB.length; i++){",true);
output("if(swapper == cRGB[i]){",true);
output("if(((i+1)) >= cRGB.length){",true);
output("xx = 0;",true);
output("}else{",true);
output("xx = i+1;",true);
output("}",true);
output("document.getElementById(target).style.background = colors[xx];",true);
output("document.getElementById(target+\"b\").value = xx;",true);
output("set = true;",true);
output("i=cRGB.length;",true);
output("}",true);
output("}",true);
output("set ? null : (document.getElementById(target).style.background = colors[1], document.getElementById(target+\"b\").value = 1);",true);
output("}",true);
output("</script>",true);

Polozka (funkce) OUTPUT je zde definovana na zobrazeni textu ve scriptech atd.

Prosim poradite nekdo???? Pripadne zaslu cely PHP script
Diky za pomoc
rici@onlinegame
peta
Profil *
Rici
A nejake demo? Neni mi vubec jasne, co ma tvuj script jako delat.
Ani mi neni jasne, jak pracuje tvoje funkce PHP output()
treba, jak se zpracuje:
output("}",true);
output("}",true);

A proc je to delane takovou strasnou funkci, kdyz se to da pekne soupnout do promenne a tu vypsat.
t='colors = ["008800", "005500", "0000CC", "000066", "DDDD33", "669900", "999999", "FFFFFF"];'.
"\n".'cRGB = [];'.
"\n".'function toRGB(color){'.
"\n".'...atd';
output(t,true);
A v tomto nevidim duvod, proc tam placet krizky a lomitka...

Popsany script dela to,
funkce1 - ze vezme vzdy 2 znaky z barvy a prevede je z 16stkove soustevy na 10tkovou
funkce2 - ta vypada, ze nejakemu prvku-inputu vymeni barvu pozadi a zapise do nej barvu

Takze, co to ma jako delat?
A jelikoz to je JS script bylo by velice fajn to prepsat do HTML formatu (nejlepe zkopirovat z vysledne webky) a vlozit do fora, je to mozna divne, ale JAVASCRIPT :)
peta
Profil *
rici@onlinegame - mail neexistuje! neschazi ti tam nahodou ".cz" ? :)
peta
Profil *
sory, ve spravnem foru to je...
Rici
TO: Peta posilal jsem ti odpoved na tvuj email, co je s tebou uz nemas zajem o spolupraci???? :-O
peta
Profil *
Rici na muj mail mi nic neprislo. Aspon o tom nevim a to kontroluji i spamovy box. Takze fakt netusim. Jakou spolupraci?
Na jaky mail jsi to poslal?
Kdyz tak mi napis kopii do fora http://peter-mlich.wz.cz/forum/index.php
(kdyz to budu cekat, tak to nejblizsi 3 dny budu kontrolovat, pak jen tak obcas...)
Hugo
Asi by bylo lepší to vyřešit tady v diskuzi, aby se mohlo poučit víc lidí.
Rici
To: Hugo, no nevím, tedy pokud se nepletu tak mi Peta jako reakci na můj dotaz ohledne javascriptu (viz výše) také psal na můj email dotaz zda nechci pomoct ze svým projektem a provozovanýma hrama :-) (http://www.onlinegame.cz - to jen pro úplnost) no a ja mu odpovídal, že třeba ano a že se určitě domluvíme. Každá ruka dobrá, nějak už to celé sám nezvládám. A doposud nedošla žádná odpověď a proto jsem jej oslovil i zde. ;-)

A tak nevím zda to pro lidi bude poučné či nikoli :-D, nebo alespoň zajímavé :-D

Věř že kdyby se to týkalo řešení problému, budu to zde ventilovat na foru, ja osobně jsem pro takovou presentaci a hlavně řešení problému, přesně z toho důvodu aby se i ostatní mohli vyjádřit, případně poučit s chyb druhých :-)
peta
Profil *
Udelame jim radost :)))
Posledni mail tobe tu mam ze 4.1. (asi, dal jsem vyhledavani)

Od:
mracek@xko.cz Přidat do adresáře Označit jako SPAM/ Toto není spam
Předmět:
Re[2]: On Line Game portal Napí?te nám
Datum:
04.01.06 20:20
Komu:
"Rici" <rici@onlinegame.cz>

O portal?
Jejda :) Mi se jako webka jevila neprehledna, preplacana reklamou a ruznymi druhy pisma.
ale jak tam jsou hry, tak vetsina je jakoze nedodelana nebo co...
Tak bych mohl nejakou dodelat nebo teda delam vlastni, ale to bude chvili trvat.
http://mracek.xhosting.cz/h2/pp_status.php
zatim z toho funguje registrace, logim, prehled useru, zmena setupu a hlavne to nej, fora a mailovani mezi hraci. Ty fora teda omezene, bez prav, jenom osobni maily, psani v teamu (jenze teamy nejdou zakladat) a psani vsem do for.

Co se tyce Tabora, ja jsem Zlin, tesi mne, ale nic vic, nikam :) To by musela byt fakt vyjimecna situace, treba jako dost dobre zamnestnani...

Peta

> Ahojky
> coz o to pomoct bych urcite potreboval (viz napr ten java scritik na mapu
> :-)
> ale ja na spoluautory a adminy kladu docela vysoke naroky ;-)
> Zeptam se te odkud jsi?? A nevadi ti prijed treba do Tabora na schuzku??
> Co by sis predstavoval ze by si na onlinegame spustil za hru??? Jaky namet a
> zamereni??
> Kazdopadne nic neni problem a urcite se nejak domluvime. Cely web a hry uz
> tahnu skorem 5 let sam a uz mi nejak ubejvaj sily. Sice ted mam jednoho
> clovicka co se stara o jednu scifi hru ale bohuzel jen o ni a uz ne o portal
> jako takovy.
> Zatim se mej
> Rici
> ----- Original Message -----
> From: "peta" <mracek@xko.cz>
> To: <rici@onlinegame.cz>
> Sent: Monday, January 02, 2006 11:31 AM
> Subject: On Line Game portal Napí�te nám
>
>
> >
> >
> > On Line Game portal
> >
> > Odesílatel - Jméno: peta
> > Odesílat - Email: mracek@xko.cz
> > Zpráva: Ahoj<br /><br />Nechcete pomoct s nejakou hrou?<br />Nemohl bych
> > si tam psat nejakou vlastni?<br /><br />Peta<br />
peta
Profil *
Pokud tam ten mail nemas, tak doporucuji prostudovat vselijake antispamove slozky v tvem mailu. Stalo se mi to vickrat uz i na volnem, ze mi vyhodil nabidku prace nebo mail od znameho do SPAM slozky.
Rici
To: Peta
K PORTALU
Sakra jak jsi prisel na to ze je to preplacane reklamou???? Vzdyt tam je jeden jediny baner a jak jsi prisel na to ze tam je mnoho ruznych druhu pisma, vzdyt je na celem vebu jen jeden druh pouze je bud normal nebo bold. Dokonce i kurziva tam je pouze v clancich ktere pisou sami ctenari

K osbnimu kontaktu
Bohuzel praci placenou ti na tomto projektu nabidnout nemuzu a to uz vubec ne DOBRE placenou. Hruby zisk za lonsky rok je nekde na hranici 2 000,- Kc a jen web hosting me stal 6500.- Kc, takze jiste uznas ze pokud bych mel plati nekoho velice dobre byl bych v minusu nekde okolo 400 000,- Kc (za predpokladu ze bych platil nejakych 15 000 - 17 000,- cisteho) a to si opravdu dovolit nemuzu. Nejsem ani Rodcild (nevim ted jak se to pise anglicky :-) ) a ani synem Onasise. Takze jak jiste uznas otevira se mi kudla v kapse kdyz slysim nekoho ze by chtel pomoct na takovemto projektu, hostovat tu pripadne svou vlastni hru a navic by chtel velice dobre zaplatit za onu odvedenou praci.
Osobni kontakt jsem mel na mysli hlavne s duvodu ryze praktickych a bezpecnostnich. Jak jsem starej tak jsem blbej a uz nekolikrat jsem si dobre nabehnul a prisel nejen o sve osbni data ale take o sve scripty a rozpracovane projekty (samozrejme nebudu jmenovat i kdyz bych mohl). Takze zase se jiste nedivis proc mam zajem hlavne na cloveku ktereho bych mohl nejprve osobne poznat, nez mu sverim citliva data a udaje ke svym hostingum a scriptum.

Ke hram
Na portalu OLG je nekolik projektu, ktere jsou jiz v provozu (Star Academy, Legenda tajemneho Escarlat) postave na archaickych free codech puvodnich dnes uz skoro nevyvyjenych her (BNT, LoGD)
Dale zde jsou samozrejme i rozpracovane projekty na kterych se ve volnem case pracuje, ale nemam pocit ze by bylo neco vyslovne nedodelane. Pouze mam ve zvyku sve hrace a uzivatele informovat o prubehu praci. Proto ta rubrika "Projekty OLG" kde jsi asi nasel ony "nedodelane" veci.

Tod asi vse ve strucnosti k tvym pripominkam :-)
Rici
K emailu
No pokud byl oznacen jako spam a nebyl psan v cesti, sel automaticky do kose:-), ale toho si nejsem vedom. Mozna ho zachytil nejaky antispam primo na serveru a rovnou ho odmazal. Kazdopadne me do posty a na PC nic neprislo :-) ale nevadi, uz jsme si jasno udelali :-)
peta
Profil *
Je to desne offtopic, pis sem.
http://peter-mlich.wz.cz/forum/index.php?action=vthread&forum=2&topic= 19&page=-1#2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0