Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
j_hajsl Profil |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2006, 23:28:12
Zdravím, mám form a kvuli jednodušímu vkladani do db ho mam takto
... <td> Jméno </td> <td> <input type="text" name="client[cl_jmeno]" size="20" value=""> </td> <td> Příjmení </td> <td> <input type="text" name="client[cl_prijmeni]" size="20" value=""> </td> <td> Rč </td> <td> <input type="text" name="client[cl_rodne_cislo]" size="10" value=""> </td> ... ale kdyz hodnoty chci zkontrolavat pomoci js, tak nevim, jak k ním přistoupit v tagu form mám onsubmit="return kontrola_klienta(this)" a v externim souboru pak samotnou funkci ... if (!x.client['cl_prijmeni'].value) hlaseni += "- chybí přijmení klienta\n"; if (!x.client['cl_jmeno'].value) hlaseni += "- chybí jméno klienta\n"; if (!x.client['cl_rodne_cislo'].value) hlaseni += "- chybí rodné číslo klienta\n"; ... ale FF hází chybu x.client has no properties ... neumíte někdo poradít please, díky PS: zkoušel jsem x.client[cl_prijmeni].value -> FF říká cl_prijmeni is not defined x.client.cl_prijmeni.value -> FF říká x.client.cl_prijmeni has no properties |
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2006, 23:34:20
Já bych si nekomplikoval život a dopsal k těm inputům idéčka. S nima už to pak nebude problém.
|
||
j_hajsl Profil |
#3 · Zasláno: 2. 1. 2006, 23:52:05
hm, asi nejrychlejší řešení, ale jestli by někdo znal odpověd na původní otázku ...
|
||
Oswald Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2006, 00:10:35
V JS se ta pole neutvoří, je potřeba k těm položkám přistupovat přes celý identifikátor. Pokud je x ukazatel na formulář, tak k políčku s name="client[cl_prijmeni]" se dostaneš takhle:
|
||
j_hajsl Profil |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2006, 00:15:52
Oswald moc díky :-D
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0