Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
MilanJ Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2006, 14:37:54
Mám problém s menu v JavaScriptem.
Po po rozbalení se schová pod flashovou animaci. Když animaci nahradím obrázkem, není problém, ale já potřebuji mít menu vždy nahoře. Jak na to? |
||
Romanticka Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2006, 14:57:27
tak tomu dej vyssi index
|
||
Oswald Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2006, 14:58:30 · Upravil/a: Oswald
Je potřeba přidat do html atribut "wmode" s hodnotou "transparent"
Pro object:
Pro embed:
Moje testovací stránka: http://www.webkitchen.cz/lab/flash-transparent/ |
||
peta Profil * |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2006, 15:08:16
MilanJ Jak to? Jako, proc se to deje? Rozbalovaci menu nema z-index, ani flash nema z-index.
Z toho vyplyva, ze nahoru se vykresli to, co ma zrovna focus jako posleni. Protoze rozbalene menu skonci svou akci po rozbaleni a flash bezi stale, je tudiz logicke, ze prekryje menu, ne? Cili, take si myslim, ze by mel stacit z-index, ale urcite tam pridej i oswaldovo reseni, asi je zbehli ve flash. |
||
peta Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2006, 15:10:37
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/css/css.htm
- vysvetlivky viz jakpsatweb - CSS www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuedul.htm www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuulef.htm - tady treba z-index mam a jedine, co to prekryje je SELECT v IE, s cimz nelze nic delat, pokud menu nedas do iframe |
||
Oswald Profil |
#6 · Zasláno: 3. 1. 2006, 15:15:25
Z-idnex (a position) je určitě nutné nastavit, ale bez wmode=transparent právě není vůbec brán v potaz a flash se vykresluje nad vším ostatním.
|
||
MilanJ Profil |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2006, 15:51:25
Je potřeba přidat do html atribut "wmode" s hodnotou "transparent"
Udělal jsem, a v IE 6.0 není problém, funguje to, ale ve FireFoxu nic. |
||
Oswald Profil |
#8 · Zasláno: 3. 1. 2006, 15:56:27
MilanJ
Záleží, jak to vkládáš. Předpokládám, že tam máš object a v něm vnořený embed. Informaci o tom, že chceš flash transparentní, je nutné dát do obou - viz výše. |
||
MilanJ Profil |
#9 · Zasláno: 3. 1. 2006, 16:02:39
Tak už to běží, nevložil jsem wmode="transparent" do Embed.
Díky moc! A když už Tě mám na drátě, mohl bys mi poradit ještě s jednou věcí... Používám na jedné stránce flash menu. Najdou se ale uživatelé, co nemají nainstalovaný flash, a z nějakého důvodu ho ani instalovat nechtějí (speciálně někteří uživatelé Linuxu). Existuje nějaký způsob, jak zpřístupnit odkaz, který je ve flashi, i těm uživatelům, co flash player instalovaný nemají? Existuje nějaká obdoba atributu ALT u obrázků? Díky. |
||
peta Profil * |
#10 · Zasláno: 4. 1. 2006, 10:40:44
MilanJ
Zkus toto, je to takove lepsi, si myslim, menu je tim i v html v kodu. Sice je to mozna duplicitni... <object> <embed flash...> <noobject> <a href=...>...</a> <a href=...>...</a> </noobject> </object> A mam pocit, ze je nutne udelat neco jako noembed. Ja mam windows, mam firefox a nemam flash nainstalovany. V linux je ten problem, ze neexistuje virusova dira typu "activeX object" a nevim, jak tam resi flash, ale vim, ze bych si tim urcite linux neprznil. Pokud vim, tak se flash snazi sam aktualizovata a takovy neovladatelny program bych do linuxu nedaval. Dira pro viry... A mozna te to prekvapi, i linux ma viry. Ne tak moc, ne tak aktivni, ale urcite moznosti take maji. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0