Autor Zpráva
MilanJ
Profil
Mám problém s menu v JavaScriptem.
Po po rozbalení se schová pod flashovou animaci. Když animaci nahradím obrázkem, není problém, ale já potřebuji mít menu vždy nahoře.

Jak na to?
Romanticka
Profil
tak tomu dej vyssi index
Oswald
Profil
Je potřeba přidat do html atribut "wmode" s hodnotou "transparent"

Pro object:

<object>
<param name="wmode" value="transparent" />
</object>

Pro embed:

<embed wmode="transparent" />

Moje testovací stránka: http://www.webkitchen.cz/lab/flash-transparent/
peta
Profil *
MilanJ Jak to? Jako, proc se to deje? Rozbalovaci menu nema z-index, ani flash nema z-index.
Z toho vyplyva, ze nahoru se vykresli to, co ma zrovna focus jako posleni. Protoze rozbalene menu skonci svou akci po rozbaleni a flash bezi stale, je tudiz logicke, ze prekryje menu, ne?

Cili, take si myslim, ze by mel stacit z-index, ale urcite tam pridej i oswaldovo reseni, asi je zbehli ve flash.
peta
Profil *
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/css/css.htm
- vysvetlivky viz jakpsatweb - CSS

www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuedul.htm

www.volny.cz/peter.mlich/Pr/menuulef.htm
- tady treba z-index mam a jedine, co to prekryje je SELECT v IE, s cimz nelze nic delat, pokud menu nedas do iframe
Oswald
Profil
Z-idnex (a position) je určitě nutné nastavit, ale bez wmode=transparent právě není vůbec brán v potaz a flash se vykresluje nad vším ostatním.
MilanJ
Profil
Je potřeba přidat do html atribut "wmode" s hodnotou "transparent"

Udělal jsem, a v IE 6.0 není problém, funguje to, ale ve FireFoxu nic.
Oswald
Profil
MilanJ
Záleží, jak to vkládáš. Předpokládám, že tam máš object a v něm vnořený embed. Informaci o tom, že chceš flash transparentní, je nutné dát do obou - viz výše.
MilanJ
Profil
Tak už to běží, nevložil jsem wmode="transparent" do Embed.
Díky moc!

A když už Tě mám na drátě, mohl bys mi poradit ještě s jednou věcí...
Používám na jedné stránce flash menu.
Najdou se ale uživatelé, co nemají nainstalovaný flash, a z nějakého důvodu ho ani instalovat nechtějí (speciálně někteří uživatelé Linuxu).

Existuje nějaký způsob, jak zpřístupnit odkaz, který je ve flashi, i těm uživatelům, co flash player instalovaný nemají?
Existuje nějaká obdoba atributu ALT u obrázků?

Díky.
peta
Profil *
MilanJ
Zkus toto, je to takove lepsi, si myslim, menu je tim i v html v kodu. Sice je to mozna duplicitni...
<object>
<embed flash...>
<noobject>
<a href=...>...</a>
<a href=...>...</a>
</noobject>
</object>
A mam pocit, ze je nutne udelat neco jako noembed.

Ja mam windows, mam firefox a nemam flash nainstalovany. V linux je ten problem, ze neexistuje virusova dira typu "activeX object" a nevim, jak tam resi flash, ale vim, ze bych si tim urcite linux neprznil. Pokud vim, tak se flash snazi sam aktualizovata a takovy neovladatelny program bych do linuxu nedaval. Dira pro viry... A mozna te to prekvapi, i linux ma viry. Ne tak moc, ne tak aktivni, ale urcite moznosti take maji.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.