Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Andrej.B Profil |
#1 · Zasláno: 16. 8. 2022, 14:55:29
Zdravim
mam jednoduchy kod, ktory mi po kliknuti na hocijaku bunku v riadku zmeni cely riadok na cerveny. OK. jsfiddle.net/vs3o7jfr/2 Skor by som potreboval aby mi zmenilo farbu celeho riadku len po kliknuti na poslednu bunku /DONE/ v riadku. Ostatne Bunky v riadku obsahujú veci, ktoré si po kliknutí skopírujem do schranky a neskor pouzivam, takto mi to scervenie aj ked vlastne nechcem Kod nizsie zmeni len ten TD, co je samozrejme. jsfiddle.net/vs3o7jfr/3 Je nejako moznost to opravit ako potrebujem. Dakujem |
||
Keeehi Profil |
$( "this" ).parent().css(... ?
|
||
Andrej.B Profil |
#3 · Zasláno: 17. 8. 2022, 07:36:15
Keeehi:
kod funguje, ale prestalo menit farbu po opatovnom kliknuti spat na white BG. predtym fungovalo tak, ze po opatovnom kliknuti na Done mi zmenilo farbu spat na bielu. <script> $(document).ready(function () { $('td.test').click(function () { if(this.style.background == "" || this.style.background =="white") { $( this ).parent().css('background', 'red'); } else { $( this ).parent().css('background', 'white'); } }); }); </script> dik |
||
Keeehi Profil |
Andrej.B:
Kontroluješ barvu toho td this.style.background ale měníš barvu rodiči. Měl bys tedy kontrolovat barvu rodiče. A než konkrétní barvu, bylo by lepší to řešit třídou.
$('td.test').click(function () { var trElement = $(this).parent(); if(trElement.hasClass('selected')) { trElement.removeClass('selected'); } else { trElement.addClass('selected'); } }); CSS .selected { background: red; } |
||
Andrej.B Profil |
#5 · Zasláno: 17. 8. 2022, 09:41:10
fantasticke.
Javascript pouzivam vzdy len hotovy, takze si s nim pomoct moc neviem. Dakujem. |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 17. 8. 2022, 13:20:56
Ještě se to může lehce zkrátít a bude to krajšie ;-)
trElement.hasClass('selected') ? trElement.[trElement.hasClass('selected') ? 'removeClass' : 'addClass']('selected') |
||
juriad Profil |
#7 · Zasláno: 17. 8. 2022, 13:36:13
Můžeme to zkrátit ještě trochu víc a použít přímo k tomu určenou metodu
trElement.toggleClass('selected') . Seznam všech 4 metod pro manipulaci tříd je v dokumentaci.
|
||
Časová prodleva: 3 roky
|
0