Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vlkodlak Profil |
#1 · Zasláno: 19. 8. 2022, 21:47:41
Zdravím, narazil jsem, na pro mě „neřešitelný“ problém, který spočívá v následujícím:
Mám jednoduchou HTML stránku . V head přilinkují nějakou funkčnost v jQuery. A pokud vložím následující kus kódu, tak mi jQuery „nevidí“ nově vložený kód … prostě nespolupracuje. Tuším, že bych měl provést reaktivaci kódu, řičí stránce, aby reaktivovala JS / jQuery …. Ale po X probdělých nocích jsem přišel jen na to, že mi to jakžtakž funguje jen pokud JS vložím i s Kusem vkládaného kodu, ale to mi nevyhovuje. jednoducha HTML stánka <html> <head>…</head> <body> …. <div id=”telo”></div> … </body> </html> kus vkladaného kodu…do DIV.TELO <div class="col-md-6"> zařaženo : <ul id="useOption" class="connectedSortable"> <li class="ui-state-default">Item 1</li> <li class="ui-state-default">Item 2</li> </ul> </div> nejaka funkčnost v jQuery, kterou prilinkovavam v HEAD $(document).ready(function () { …. $("body").click(function () { console.log('click body'); }); …. $("#posibleOption, #useOption").click(function () { console.log('click'); }); …. } |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 19. 8. 2022, 21:57:28
Je to podobný problém jako dříve
po provedeni kódu jQuery se vykoná pouze jednou |
||
vlkodlak Profil |
#3 · Zasláno: 19. 8. 2022, 23:22:29
Kajman:
děkuji, asi jsem odsouzen dělat stejné chyby |
||
vlkodlak Profil |
Kajman:
Ahoj, prosím, ještě o pomoc. Přikládám živé ukázky: - Z tohoto jsem vyšel jqueryui.com/sortable/#connect-lists - Zde je převedeno do živé ukázky Živá ukázka - zde je to, co s čím potřebuji pomoc Živá ukázka |
||
juriad Profil |
#5 · Zasláno: 21. 8. 2022, 13:47:43
Živá ukázka
Stačí spustit registraci sortable v rámci fukce vlozObsah .
Mimochodem, ten callback pak už není potřeba, protože se to vykoná až po kliknutí. |
||
vlkodlak Profil |
#6 · Zasláno: 21. 8. 2022, 14:48:53
Děkuji, dobrý a funkční nápad, pro mě použitelný. A pokud tomu správně rozumím : je to řešení hlavně pro vložení jednoho řádku (pár nových řádku). A při každém vložení nového řádku se mi přidá další stejná funkce do paměti? Nebylo by lepší, právě, to řešit pomoci jednoho callback-u?
Byt je zajímavé, že pokud .html změním na .append stálé to funguje dle očekávaní. Živá ukázka |
||
juriad Profil |
#7 · Zasláno: 21. 8. 2022, 15:51:48
Těžko říct, co přesně se stane v jQuery, pokud zavoláš
sortable znovu na stejném elementu, ale jak říkáš, funguje to. Vzhledem k tomu, že přidáváš element s id a id má být v dokumentu unikátní, nemyslel jsem si, že budeš chtít něco takového volat dvakrát.
Chceš po druhém přidání obsahu mít propojené všechny seznamy, nebo vždy jen ty nové? |
||
vlkodlak Profil |
juriad:
Ne ne, odpověděl jsi a vyřešil můj dotaz, děkuji. S tím .appendem mně napadlo pro lepší porozumění a pro připadané budoucí rozšířeni neb teď mi to stačí, ale v budoucnu pokud přidám nový kus HMTL kódu budu moci ho „oživit“ právě pomoci document.on (viz odkaz na dřívější můj dotaz ohledně .datapickeru a odpověď od Kajmana)BTW: rešeni s document.on $(document).on("click", function() { $("#posibleOption, #useOption").sortable({ connectWith: ".connectedSortable" }).disableSelection(); }); Živá ukázka |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
0