Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
raddimm.xx Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2023, 14:13:00
Zdravím
Mám takový problém mám HTML (zjednodušeně zde:) <div class="p-final-price-wrapper"> <span class="price-save"> <span></span> <span class="neco"></span>až -40% </span> </div> <div class="flags"> <span class="price-save"> <span></span> <span class="neco"></span>až -50% </span> </div> <div id="vysledek">x</div> a potřebuji pomocí javascriptu získat čistou číslovku "50" Nedaří se mi nějaký elegantní kód a) nabrat html pod div.flags b) očistit od všechno html a různých znaků, musí zůstat jen číslovka |
||
anonym_ Profil * |
#2 · Zasláno: 25. 1. 2023, 14:17:40
raddimm.xx:
DOMParser - Web APIs | MDN + na samotnou číslovku pak regulár. |
||
raddimm.xx Profil |
#3 · Zasláno: 25. 1. 2023, 14:25:16
anonym:
asi na mě musíš jak na b*ba :) |
||
Radek9 Profil |
#4 · Zasláno: 25. 1. 2023, 14:28:49
raddimm.xx:
To HTML je někde přímo na stránce, nebo ho od někud načítáš do řetězce? Jestli první možnost, tak jde příslušný element jednoduše najít pomocí funkce document.querySelector . Pokud druhá možnost, tak musíš ten řetězec nejprve naparsovat tím DOMParser em, co posílál anonym. Následně stačí vzít textContent toho elementu a nějakým způsobem (nejjednodušeji regulárem /\d+/ ) z něj dostat to číslo.
|
||
anonym_ Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 1. 2023, 14:43:01
raddimm.xx:
... nebo si ty něco o tom přečteš. Materiál ke studiu máš. |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 26. 1. 2023, 17:04:56
raddimm.xx:
Jak napsali nademnou, cca takto: let html = `<div class="p-final-price-wrapper"> <span class="price-save"> <span></span> <span class="neco"></span>až -40% </span> </div> <div class="flags"> <span class="price-save"> <span></span> <span class="neco"></span>až -50% </span> </div> <div id="vysledek">x</div>`; const parser = new DOMParser(); const parsedDocument = parser.parseFromString(html, "text/html"); let flags = parsedDocument.querySelector('.flags'); let flagsText = flags.innerText; let result = flagsText.match(/\d+/)[0]; console.log(result); |
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
JsonKody Profil |
#7 · Zasláno: 13. 4. 2023, 08:11:22
raddimm.xx:
Je dost podstatné zminit jestli je toto nějaký cizí web nebo tvuj web na ktery pises skript. Podle toho teprve můžu radit. |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
0