Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thomas1313 Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2006, 20:45:46
ahoj...mám primitvní dotaz
jenže nevim z javascriptu vůbec nic tak ani nevim pod čim to hledat:) jak můžu javascriptem zavolat obsah stránky, která obsahuje php a potom jestli následně jde použít obsah proměnné php do javascriptový proměnný(což předpokládám že snad určitě pude)?? díkesss |
||
peta Profil * |
#2 · Zasláno: 4. 1. 2006, 10:47:14
2.
<script> program a=<?=$promenna1?>; b=a/100; </script> JS je kod, ktery se provadi u tebe, kdyz dostanes stranku, kdezto PHP opacne. a=<?=$promenna1?>; je totez jako a=<?php echo $promenna1; ?>; 1. otevrit stranku do iframe, pak treba nejak pockat, az se nacte, po te spustis JS, ktery se strankou bude pracovat. Iframe muzes nastavit jako position:absolute;left:0;top:0;width:0;height:0;visibility:hidden; prace s frame ramy je popsana v jakpsatweb - javascript - objekt window - ostatni v podstate je to snadne, normalni stranka je window.document.blabla , zkracene document.blabla ramy jsou jmeno.document.blabla |
||
Thomas1313 Profil |
#3 · Zasláno: 4. 1. 2006, 16:12:46
peta
díky....akorát mi to trochu nejede...podivej se mi pls na ten zdroják <script> function pozdrav() { document.write("<iframe src='pozdrav.php?id=<?php echo $id; ?>'></iframe>"); if(zdravim==1) { window.location.href="index.php"; } else { document.write("čus"); } } pozdrav(); </script> asi bych k tomu měl napsat, že v souboru pozdrav.php vyberu id které je bylo zadáno iframem v tom hlavnim souboru a php mi vypíše hodnotu do proměnné zdravim, která je v tom souboru pozdrav.php a s tou pak chci pracovat...pootřebuji aby se mi proměnná zdravim vložila do toho hlavního souboru kau sem to zas jednou vysvětlil ;-) díkesss |
||
Thomas1313 Profil |
#4 · Zasláno: 5. 1. 2006, 08:38:02
nevíte někdo pls ..... docela by mi to bodlo
díkesss |
||
bitbit Profil |
#5 · Zasláno: 5. 1. 2006, 13:26:58 · Upravil/a: bitbit
Tak aby se ti promenna prevedla z jednoho souboru do druheho, musi byt bud posilana pomoci post (metoda pri odesilani formularu) nebo predavana v url. To je v pripade, ze script, ktery ti dava to id bezi na jine strance, pokud ale volas script pro zjisteni toho id ze stejneho souboru, jako ho vkladas do JS (to znamena v tom podle tebe hlavnim), tak staci, aby ten soubor se scriptem byl includvan do toho hlavniho.
Pokud ukazes zdrojak tak ti to reknu presne. Jak to mas volat. myslim i to jak na sebe ty dva soubory navazuji. |
||
Thomas1313 Profil |
#6 · Zasláno: 5. 1. 2006, 15:16:35 · Upravil/a: Thomas1313
<?php
$id=$GLOBALS["id"]; $vyberdata=MySQL_Query("select * from pozdrav where id='$id'"); $vyber=MySQl_Fetch_Array($vyberdata); $pozdrav=$vyber["pozdrav"]; ?> <script> var zdravim = <?php echo $podzrav; ?>; </script> takhle je ten druhej skript, kterej mi zjistí hodnotu z databáze skript je v pořádku.....když se doplní to id tak to funguje...mám to ozkoušený ještě k tomu...mám to takhle ve dvouch souberch naschvál, protože v tom hlavnim jak jsem skript už uvedl potom použiju ještě na funkci pozdrav() window.setTimeout díkesss |
||
Thomas1313 Profil |
#7 · Zasláno: 6. 1. 2006, 21:02:02
fakt nikdo neví??? :(
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0