Autor Zpráva
Thomas1313
Profil
ahoj...mám primitvní dotaz

jenže nevim z javascriptu vůbec nic tak ani nevim pod čim to hledat:)

jak můžu javascriptem zavolat obsah stránky, která obsahuje php a potom jestli následně jde použít obsah proměnné php do javascriptový proměnný(což předpokládám že snad určitě pude)??

díkesss
peta
Profil *
2.
<script>
program
a=<?=$promenna1?>;
b=a/100;
</script>

JS je kod, ktery se provadi u tebe, kdyz dostanes stranku, kdezto PHP opacne.
a=<?=$promenna1?>;
je totez jako
a=<?php echo $promenna1; ?>;

1.
otevrit stranku do iframe, pak treba nejak pockat, az se nacte, po te spustis JS, ktery se strankou bude pracovat. Iframe muzes nastavit jako
position:absolute;left:0;top:0;width:0;height:0;visibility:hidden;
prace s frame ramy je popsana v
jakpsatweb - javascript - objekt window - ostatni
v podstate je to snadne, normalni stranka je
window.document.blabla , zkracene document.blabla
ramy jsou
jmeno.document.blabla
Thomas1313
Profil
peta

díky....akorát mi to trochu nejede...podivej se mi pls na ten zdroják


<script>
function pozdrav() {
document.write("<iframe src='pozdrav.php?id=<?php echo $id; ?>'></iframe>");
if(zdravim==1) {
window.location.href="index.php";
}
else {
document.write("čus");
}
}
pozdrav();
</script>


asi bych k tomu měl napsat, že v souboru pozdrav.php vyberu id které je bylo zadáno iframem v tom hlavnim souboru a php mi vypíše hodnotu do proměnné zdravim, která je v tom souboru pozdrav.php a s tou pak chci pracovat...pootřebuji aby se mi proměnná zdravim vložila do toho hlavního souboru

kau sem to zas jednou vysvětlil ;-)

díkesss
Thomas1313
Profil
nevíte někdo pls ..... docela by mi to bodlo

díkesss
bitbit
Profil
Tak aby se ti promenna prevedla z jednoho souboru do druheho, musi byt bud posilana pomoci post (metoda pri odesilani formularu) nebo predavana v url. To je v pripade, ze script, ktery ti dava to id bezi na jine strance, pokud ale volas script pro zjisteni toho id ze stejneho souboru, jako ho vkladas do JS (to znamena v tom podle tebe hlavnim), tak staci, aby ten soubor se scriptem byl includvan do toho hlavniho.

Pokud ukazes zdrojak tak ti to reknu presne. Jak to mas volat.

myslim i to jak na sebe ty dva soubory navazuji.
Thomas1313
Profil
<?php
$id=$GLOBALS["id"];
$vyberdata=MySQL_Query("select * from pozdrav where id='$id'");
$vyber=MySQl_Fetch_Array($vyberdata);
$pozdrav=$vyber["pozdrav"];
?>
<script>
var zdravim = <?php echo $podzrav; ?>;
</script>


takhle je ten druhej skript, kterej mi zjistí hodnotu z databáze

skript je v pořádku.....když se doplní to id tak to funguje...mám to ozkoušený

ještě k tomu...mám to takhle ve dvouch souberch naschvál, protože v tom hlavnim jak jsem skript už uvedl potom použiju ještě na funkci pozdrav() window.setTimeout

díkesss
Thomas1313
Profil
fakt nikdo neví??? :(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.