Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
blahapet Profil |
#1 · Zasláno: 27. 12. 2023, 17:43:04
Ahojky, mám takový dotaz. V jídelním lístku mám šipky na posun stránky dolů a nahoru řešené skrze animaci JQuery, ukázka zde.
Jde mi o to, že když kliknu myší na šipku dolů a třeba po dvou sekundách myš pustím, tak je rychlost zdánlivě větší, než když kliknu potom na šipku nahoru a dokument se odroluje na začátek oproti tomu šnečí rychlostí. Lze to nějak v kódu ovlivnit aby rychlost byla konstatní? Mám tam: $(document).ready(function (){ $("#down").on( "mousedown", function() { $('html, body').animate({scrollTop: document.body.scrollHeight}, 5000); $('#down').attr('src','down2.png'); } ); $("#down").on( "mouseup", function() { $('html, body').stop(); $('#down').attr('src','down.png'); } ); $("#up").on( "mousedown", function() { $('html, body').animate({scrollTop: 0}, 5000); $('#up').attr('src','up2.png'); } ); $("#up").on( "mouseup", function() { $('html, body').stop(); $('#up').attr('src','up.png'); } ); }); Předem moc děkuji. |
||
blaaablaaa Profil |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2023, 08:58:19
blahapet:
Do animate zkuste přidat jako třetí parametr 'linear' |
||
blahapet Profil |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2023, 12:36:22
Tak jsem to udělal takhle, ale nic žádná změna:
$(document).ready(function (){ $("#down").on( "mousedown", function() { $('html, body').animate({scrollTop: document.body.scrollHeight}, 5000, 'linear'); $('#down').attr('src','down2.png'); } ); $("#down").on( "mouseup", function() { $('html, body').stop(); $('#down').attr('src','down.png'); } ); $("#up").on( "mousedown", function() { $('html, body').animate({scrollTop: 0}, 5000, 'linear'); $('#up').attr('src','up2.png'); } ); $("#up").on( "mouseup", function() { $('html, body').stop(); $('#up').attr('src','up.png'); } ); }); |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
0