Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
arcadosi Profil |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2006, 21:52:39
Potreboval by som si spravit nieco ako statistiku poctu kliknuti na urcity link. Potrebujem, aby sa mi po kliknuti na link nejako spravil prikaz mysql_db_query(ftp, "UPDATE reg SET stiahnuti= stiahnuti+1 WHERE IP='$ip'"); ale nemozem tento skript dat do okna, ktore sa mi po kliknuti otvori, ale tiez potrebujem aby sa mi ani nereloadovala povodna stranka.Mohol by mi niekto tento skript napisat ? JS totizto wobec neovladam :(
|
||
Marty Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2006, 22:06:53
Napsat skript asi ne, ale v tom co hledáš, ti určitě pomůže technologie AJAX, která umožní zavolat pomocí JS nějaký PHP skript. Není to nijak těžké a troufám si říci, že s základní znalostí JS (otázka pár minut) si něco podobného upravíš z hotových skriptů sám.
Inspirací nechť ti je: http://citron.blueboard.cz/clanek-239-ajax-navod-pro-zacatecniky.html |
||
WanTo Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2006, 22:07:39
Já to na svých stránkách ( http://wanto.czweb.org > Statistika) řeším tak, že v odkazu je proměnná s názvem souboru. No a před zavoláním include se provede ten SQL dotaz.
|
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2006, 00:03:33
Nereloadovala puvodni stranka? A podle ceho uzivatel pozna, ze se neco pri kliknuti deje? Leo
|
||
arcadosi Profil |
#5 · Zasláno: 15. 1. 2006, 00:06:04
Marty, nepochopil som tomu AJAXU :(
WanTo ale mne je potrebne nieco ako je AJAX len ho neviem napisat, nemozem includovat, mne sa otvara nova stranka, do ktorej ja uz nemozem zasahovat. |
||
arcadosi Profil |
#6 · Zasláno: 15. 1. 2006, 14:34:40
Leo, on nechcem aby praveze videl, ze sa nieco deje, to je len premna suce :)
|
||
llook Profil |
#7 · Zasláno: 15. 1. 2006, 14:54:38
Mělo by to nějak jít přes onclick, něco na tento způsob:
<a href="soubor" onclick="img = new Image(); img.src = '/skript.php'; return true;">odkaz</a> To co popisuje WanTo nelze použít, pokud stahování může trvat déle než nastavený time_limit. Ve všech ostatních případech se to dá doporučit. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0