Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
ak bude v inom text input zadané XY tak sa pod tým má hned vykreslit nové vstupné pole , ale neviem ako na to, či cez JAVA script alebo PHP bez toho aby sa refreshla
habendorf
Profil
Přes JS. Když value=="XY" tak zviditelníš input, který bude do té doby skrytý.
pe4k
Profil *
zabudol som dat nick ,

vies to popisat aj blizsie najlepsie na nejakom pripade (rad by som tu hodnotu XY nechal prebehnut databazou MySQL)
habendorf
Profil
rad by som tu hodnotu XY nechal prebehnut databazou MySQL

Tak to je potom jiná, to přes JS nepůjde.
pe4k
Profil *
a iný nápad nemáš? možno cez php alebo neviem ako tie hodnoty by teda mohli byť inde len by som potreboval nejaký príklad to by som to už dalej nejako poriešil, robím len s php a sql čiže sa do javy nevyznám a asi len ona dokáže takéto fóry bez zmeny stránky a refreshu
habendorf
Profil
No jo, ale javascriptem to fakt nepůjde. Možná AJAX, ale o tom nic nevím.
pe4k
Profil
Přes JS. Když value=="XY" tak zviditelníš input, který bude do té doby skrytý.
skúsil by si mi napísať príklad ako použiť túto alternatívu, ja by som sa k nej prispôsobil

dik
PerToon
Profil
No, jde o to, na přesně jakou vazbu chceš tuhle kontrolu navázat. Bude to něco jako:
<script>
function zobrazeni(hodnota){
if(hodnota=="XY"){document.formular.neviditelny.style.visibility="visi ble";}
else{}}
</script>

<form name="formular"><input onKeyUp="zobrazeni(this.value);"><input name="neviditelny" style="visibility: visible;"></form>

Ale váže se to asi ne blbou událost, takže si račte vybrat z http://www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html
habendorf
Profil
PerToon: Tohle by nebyl problém (i když to máš blbě), ale pe4k to chce porovnávat s hodnotou z db, a to pomocí JS IMHO nepůjde.
PerToon
Profil
habendorf - V posledním pe4kově příspěvku je, že chce vidět aspoň příklad na javaskriptové zviditelnění inputu... tak sem pokusil něco vymyslet... že je to blbě je dost možné, protože sem to netestoval a navíc to byl jen námět, že by něco takového mohlo fungovat...
habendorf
Profil
Tak teda

function zobrazeni(hodnota){
if(hodnota=="XY"){document.getElementById("nevolte-socany").style.visi bility="visible"}
}

<form>
<input onkeyup="zobrazeni(this.value)" />
<input id="nevolte-socany" style="visibility: hidden;" />
</form>

Ale pozor, rozlišuje to velikost písmen, bude to fungovat jen na velké XY.
PerToon
Profil
Vždyť to nebylo tak blbě, ne? else bylo zbytečný a použil sem name, místo id, no....
habendorf
Profil
To máš pravdu, to blbě nebylo. Chybu máš ve stylu druhýho inputu, ten musí být schovaný.
PerToon
Profil
Jejda.... Tak to byla moje blbost, samozřejmě že jsem psal visibility jen kvůli tomu aby byl skrytý, jinak bych to nepsal, že? Ale holt lidská blbost je nepřemožitelná....
habendorf
Profil
Stane se - já si skoro všechny skripty ověřuju, než je sem dám. A málokdy ho trefím napoprvé :o)
pe4k
Profil
vďaka za rady a už snáď posledná otázka k téme, ako naraz porovnať okrem XY aj inú hodnotu, alebo viac hodnôt?
habendorf
Profil
pe4k: No podívej, to záleží na tom kolik by jich bylo.

Pro malý počet bych napsal if(hodnota=="XY" || hodnota=="AB" || hodnota=="DE")

Pro větší počet bych si všechny možné hodnoty dal do nějakého pole a to pak prošel cyklem.

Ale celkově je JS na tohle nešikovný (uvědom si taky, že každý, kdo se koukne do zdrojáku, ty hodnoty uvidí). Lepší by to rozhodně bylo přes tu db, jak jsi uvažoval původně.
pe4k
Profil
habendorf
Lepší by to rozhodně bylo přes tu db, jak jsi uvažoval původně.

to viem aj ja, ale nemám tušenia ako to spraviť bez pohybu stránky, také niečo má v ponuke aj shoutboard od Blu**oardu

takto vyzerá to ich, len ten zvyšok neviem nájsť

<div class="radek">Meno</div>
<div class="radek"><input onkeypress="zjistinick(this.value)" onkeyup="zjistinick(this.value)" onblur="zjistinick(this.value)" onchange="zjistinick(this.value)" name="jmeno" class="flat" maxlength="20" style="width: 80px;" type="text"></div>
<div class="radek" style="display: none;" id="hesloput" name="hesloput">Heslo:<br><input name="heslox" class="flat" maxlength="20" style="width: 80px;" type="password"></div>

ak si to chceš lepšie pozrieť, tak tu
pe4k
Profil
už som niečo vyskúšal a ide mi to super, ale mám otázočku, ako zabezpečiť aby keď mám

if(hodnota=="XY" ) mi zobrazilo to druhé pole aj ak mám zadané medzeraXY alebo XYmedzera(ten druhý spôsob išiel pokiaľ som nedal else schovať)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.