Autor Zpráva
zis
Profil *
chtěl bych se zeptat jestli nevíte jak uděělat že mám
nastavenu na divu filter:alpha(opacity=100);
onmouseover se mi změní filter:alpha(opacity=50); ale chtěl bych aby se mi nesprůhledňoval text který je na tom divu?

a ještě jestli nevíte jaký je rozdíl mezi getElemntById a objGet dikes
Fred
Profil
1/chtěl bych aby se mi nesprůhledňoval text který je na tom divu? To nejde, jedině přes to napozicovat jiný div s tím textem, to je ale dost nepraktické.
2/document.getElementById je funkce javascriptu podporovaná moderními prohlížeči. objGet není nic, je to funkce co tvrdohlavě používá Peta, výhoda je že funkce volané touhle jeho funkcí pak fungují i v IE4 což je ale IMHO spíš nevýhoda, kterou Peta nechce pochopit. Lepší je zjisti, zda prohlížeč danou funkci podporuje a pak mu ji teprve poslat, než řešit IE4. Více např. zde http://www.onlinetools.org/articles/unobtrusivejavascript/
peta
Profil *
Fred :)))
Peta moc dobre vi, ze to aktivuje i IE4, ale Peta ma nektere programy, kde to fakt vyuziva. Verte neverte.
Peta ale funkci objevil na jedne strance a dale zdokonalil. Vyhoda tohoto zapisu je, ze pro vsechny typy programu pouzije Peta 1 a tu samou funkci. A kdyz nebude chtit, aby mu to fungovalo v IE 4, tak to upravi na 1 miste, kdezto netvrdohlvej Fred musi prekopat celej program.

zis objGet je uzivatelsky definovana nova funkce, ktra, kdyz si ji prohlidnes lip, obsahuje 4 dalsi funkce vcetne getElementById(x). Popis tech funkci si vygooglujes

function objGet(x)
{var d=document;return (d.getElementById?d.getElementById(x):d.all?d.all[x]:d.layers?d.layers [x]:null);}
zis
Profil *
peta:jo no jo už to vidim sem to kokot
Fred: to je škoda že to nejde, přes to pozicování to nechci na to sem taky mysel
zis
Profil *
Fred:http://www.feld.cvut.cz/
zkus se sem prosim podivat na to vyjížděěcí menu to má zprůhledněný ale text má v poho a pozicovaně to nevypadá
peta
Profil *
zis
http://www.feld.cvut.cz/
tam je to pruhledne cele,ne? Jenom pouzili dostatecne tmave pismo, takze na prvni pohled neni videt, ze je to polopruhledny
http://www.feld.cvut.cz/styl.css
/* Menu */
...
#menu ul div {display:none; position:absolute; width:160px; top:35px; z-index:200; border-bottom: 2px solid #00709f; background: url('images/podmenu.png'); filter: alpha(opacity=80); }

konkretne pro mozilu je to oki, protoze pouzili polopruhledny PNG na pozadi, ale pro IE se pouziva filter, takze tam je to na houby.
Ale, slo by pomoci DOM JS udelat to, ze bys pridal do menu dalsi prvek, kteremu nastavis rozmery menu a placnes ho z-indexem pod menu a pruhledne.
zis
Profil *
jo přes DOM JS by to mohlo jít
jenom sem se chtěl ještě zeptat
jak udělat poloprůhledný png? ve fotoshopu si udělám třeba obdélník a kolem smažu pozadí
dám uložit jako png a když to dám na pozadí divu kterej je třeba modrej tak tam mám ten nakreslenej obdélník a podnim nějakou zlatavou barvu
Rozumíš mi nebo to mám říct stručnějc? dikes
peta
Profil *
zis V Gimpu se to dela tak, ze
1. bily obrazek cely oznacis SELECT ALL, nastavis mu
LAYER - TRANSPARENCY - COLOR TO ALPHA (druhe v tom menu)
2. Otevres si dialog s vrstvami
DIALOG - LAYERS
a pridas novy layer. Do nej pak zkopcis obrazek, nebo co chces pruhlednovat
a nastavis v dialogu layer, jak moc transparentni budu
3. pak ho muzes dat pres Layer-merge down a ulozit...

Prace s photoshop viz grafika.cz a prilehle forum
peta
Profil *
zis Neni mi zcela jasne, jak to zrovna souvisi s javascriptem :) Takove forum "jak neco udelat" by bylo mozna lepcejsi ohledne obrazku.
zis
Profil *
jojo sory jen sem se chtěl zeptat jinak diky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0