Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Question Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 12. 2004, 16:55:46
Zdravím,
skúšam dáké finty s javascriptom (so skriptami som celkovo začiatočník) a natrafil som na jeden problém (dúfam, že ho opíšem dosť názorne). Na hlavnej stránke 'index.html' mám skript pre otvorenie histórie aktualizácií do nového okna, asi takto (vynechávam nepodstatnosti): <a href="javascript:news()">história aktualizácií</a> a v externom súbore je funkcia: function news() No a problém... V tom súbore 'news.htm' mám odkazy a chcem aby tie odkazy boli smerované do okna, kde je 'index.html', čiže nie aby sa zobrazili do nového okna. Začína to asi takto, napr.: function otvorokno(subor){ Problém je teda v tom, že takýto zápis otvorí <i>súbor.htm</i> v novom okne (lebo vo 'window.open(subor)' nie je definovaný target). Lenže okno, v ktorom je otvorený 'index.html' nemá meno (target) takže odkaz neviem nasmerovať do tohto okna. Dá sa to dáko spraviť (aby odkazy z 'news.htm' smerovali do okna s 'index.html', resp. ako nastaviť meno okno v ktorom je 'index.html')? Riešením by bolo okno s 'index.html' otvoriť z iného okna, kde by sa definovalo jeho meno, ale to by som musel otvárať nové okno a celkovo to takto nechcem spraviť :-) ... Budem rád ak mi bude vedieť dakto pomôcť. Díky. (PS: Príklad, ktorý tu popisujem je na www.biowebgym.szm.sk, kliknite na odkaz '(história aktualizácii)' - otvorí sa nové okno so súborom 'news.htm', tam sú tie odkazy, ktoré chcem nasmerovať do okna s 'index.html'. Stránku som ešte neaktualizoval, takže zdrojový kód môže vyzerať trošku inak ako tu popisujem (je to zatiaľ len pracovná verzia).) (PS 2: Www.jakpsatweb.cz je super!!! :-) ) |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 26. 12. 2004, 17:10:50
Muzete vyuzit toho, ze stejne je to zavisle na JavaScriptu (to nove okno), takze v tom puvodnim nastavite oknu jmeno:
window.name = "puvodni"; a v HTML v novem okne u odkazu napisete target="puvodni" Pokud byste nechtel pouzivat atribut target (v XHTML uz neni), tak musite na odkazech odchytit udalost onclick a zmenit opener.location.href na novou adresu. Jinak doporucuju misto <a href="javascript:news()"> spis toto: <a href="news.htm" onclick="return news()"... a v te fci news vracite return !window.open('news.htm','novinky',... Jde o to, ze to pak bude dostupne i s vypnutym JS, i kdyz ne v novem okne a zaroven osetrite moznost, ze se sice JS pokusi nove okno otevrit, ale z vyssi moci mu to neprojde (blokovani novych oken). Leo Leo |
||
Question Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 12. 2004, 18:08:48
díki moc Leo, zabralo to...
|
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Honza Hučín Profil |
#4 · Zasláno: 10. 5. 2006, 13:59:08
Jako prevence proti spamu bylo téma zamčeno. Poslední relevantní příspěvek byl před více než rokem.
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0