Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Question Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2005, 14:35:14
Zdravím, mám ďalší problém... sorry že toľko otravujem, ale zatiaľ všetky vaše rady padli na úrodnú pôdu, takže vás takto zneužívam... :-)
Na www.biowebgym.szm.sk si všimnite statusbar... Má tam byť niečo v zmysle 'BIOWEB pre gymnáziá, v.2.x' (podľa verzie - nepodstatné). Prvýkrát to nabehne normálne. Ale iné stránky vypisujú síce čo majú, ale pred tým je znak že chyba skriptu: 'statusbar' is undefined.. V súbore index.html to nevypisuje preto, že v HEADe alebo neviem kde na začiatku súboru je premenná statusbar definovaná, zatiaľčo v iných súboroch je definícia statusbar až na konci súboru, zatiaľčo požiadavka <body onmouseover="window.status=statusbar; return true"> je na začiatku - takže to spočiatku berie ako chybu, ale neskôr ako sa stiahne celý súbor, sa tam statusbar doplní ale znak chyby skriptu tam ostane... anyway... dúfam že sa v tom zatiaľ vyznáte :-) Takže... ako by sa to dalo spraviť, aby tú chybu nevypisovalo? Pritom to viac-menej potrebujem spraviť ako premennú, ktorá je definovaná v externom js súbore (java.js), lebo sa to bude pri každej aktualizácii meniť. A za ďalšie. Neviem či by sa to dalo vyriešiť, keby som namiesto onmouseover napísal onload, ale potom, keď ukážem na dáke linky, tak sa statusbar dočasne prepíše a ja chcem, aby tam nech sa deje čokoľvek bolo furt to 'BIOWEB ...'. Neviem či som to celkom zrozumiteľne vysvetlil, takže pýtajte sa ak niečomu nerozumiete... Vopred ďakujem za akékoľvek konštruktívne nápady... |
||
Fred Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2005, 15:55:26
// Status bar
// ---------- function statusbar(){ var statusbar = 'BIOWEB pre gymnáziá, v.2.6'; window.status = statusbar; return true } statusbar = 'BIOWEB pre gymnáziá, v.2.6'; // História aktualizácií // --------------------- Tučné zakomentovat nebo smazat |
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 2. 1. 2005, 16:00:39
Pokud je problem jen v te lokalni promenne - var statusbar v deklaraci funkce (nedival jsem se na kod stranek) tak staci zrusit to "var" ale ve funkcni to muze zustat. Pak se pri prvnim volani fce vytvori GLOBALNI promenna statusbar. Leo
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0