Autor Zpráva
Tata
Profil
Mám (zatiaľ na localhost v \nova-remake\) pripravovanú stránku.
V \pages\mam tento main.icn (ten je "include" v \index.php):
**************************
<div name=main class="box" style="position:absolute; top:115px; left:160px; width:464px; height:460px;">
<?php
if(isset($_GET["stranka"])&&!empty($_GET["stranka"])) {
if(file_exists("pages/".$_GET["stranka"].".html"))
include("pages/".$_GET["stranka"].".html");
else echo("Chyba - stránka nebola nájdená");
}
else {
if(file_exists("./pages/intro.php"))
include("pages/intro.php");
else echo("Chyba - stránka nebola nájdená.");
}
?>
</div>
**************************
Mimochodom, dá sa tu nejako nastaviť, aby mi to do "stránka" načítavalo aj súbory s inými príponami? Napr. *.php, *.inc, *.txt, pripadne lubovolne?
**************************
Ďalej napr. v \pages\kino\ je tento program.php:

**************************
<script language="JavaScript">
<!-- Begin
// Version 1.00
// Copyright 2005, Virtual Solutions. Restricted use is hereby granted (both personal and commercial use allowed so long as this code is
// not sold, or distributed in altered form), providing this header is fully maintained. [http://www.monster-submit.com]
var base = "http://localhost/nova-remake";
var altbase = "http://yourdomain.com";
var url = location.href;
var parts = url.split(base);
if (! parts[1]) {
base = altbase;
parts = url.split(altbase);
}
var segs = parts[1];
var segs = segs.split("/");
var ahref = base;
document.write('<a class="special" href="' + base + '">Home</a> > ');
for (var loop = 1; loop < segs.length; loop++) {
var str = doCase(segs[loop]);
ahref = ahref + "/" + segs[loop];
document.write('<a class="special" href="' + ahref + '">');
document.write(str);
if (loop == (segs.length - 1)) { document.write('</a>'); }
else { document.write('</a> > '); }
}
function doCase(str) {
return(str.charAt(0).toUpperCase() + str.substr(1).toLowerCase());
}
// End -->
</script>
<!-- <strong>sem by</strong> > <strong>mala</strong> > <strong>prist</strong> > <strong>breadcrumbs</strong> > navigacia -->
</div>

<div style="width:464px; height:438px; overflow:auto; padding:15px">
<h1>PROGRAM KINA</h1>
<div>
Vestibulum vulputate tempor pede. Donec ornare, velit id laoreet sagittis, leo libero.
</div>
</div>
**************************

Ale výstup zo scriptu vyzerá takto:

**************************

Home > ?stranka=kino > Program kina

1. Link "Home" funguje
2. Link "?stranka=kino" vracia chybovú hlášku z main.inc
3. Link "Program" je možno zbytočne formátovaný ako link, keď už ďalej nevedie.

Viete mi s tým pomôcť? napr. aj na sereday@stonline.sk

A neviem ešte odstraniť jeden problém. Ak do "main.php" načítam stránku, ktorá obsahuje ďalšie odkazy, nezobrazia sa mi. Skúste kliknúť "FOTOGALÉRIU" na http://www.spisnet.ic.cz.
Mistr
Profil
na http://www.spisnet.ic.cz.
Oprava adresy, správně je www.spisnet.ic.cz
Tata
Profil
hernajs, preco to podciarklo aj tu bodku?
Tata
Profil
Mistr, pouzivas MSN alebo Skype?
Mistr
Profil
Tata
hernajs, preco to podciarklo aj tu bodku?
To je chyba toho překladače tady v diskuzi. Tím se netrap.
Mistr
Profil
Tata
pouzivas MSN alebo Skype
Nepoužívám. Navíc bych Ti s tímhle stejně moc nepomohl. V tohle se neorientuji. Co ten Jozob, neporadil?
Tata
Profil
Ale hej, pomohol alebo odkázal na dobrý zdroj. Ale s týmto som sa na neho ešte neobrátil. Inak, pozrel si sa na veekendový výsledok mojho sialenstva?
Tata
Profil
Vlastne ten problém, o ktorom teraz píšem asi súvisí s tým, čo mi Jozob poradl. Pomocou toho scriptu v "main.php" sa vyriešilo adresovanie linnkov do DIV-u, ale zároveň vznikol nejaký syntaktický nedostatok v tom druhom scripte, ktorý generuje tú navigáciu. Už som písal aj autorovi, ale zatiaľ sa neozval.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0