Autor Zpráva
doveda
Profil *
čau:)

Při vstupu na stránky mám proměnné přiřazenou hodnotu 0. Během provádění scriptu hodnotu změním.
Pak odešlu formulář a proměnná si novou hodnotu nezachová. Jak tomu zabráním??
peta
Profil *
doveda
pri znovunacteni stranky se nuluji promenne JS. Potrebujes nutne formular odesilat? nestacilo by pouzit input type="button" misto submit a zpracovat to javascriptem?
tot je cela stranka s priklady
www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm

pokud to potrebujes odeslat a jeste navratit hodnoty, pouziva se GET metoda (zapis promennych do adresniho radku), po zpracovani formulare (pravdepodobne PHP, ze?)
jakpsattweb - javascript - priklady - precteni hodnot z adresniho radku

dalsi moznosti je udelat formular slepy, viz prvni odstavec a pridelat formular se skrytymi inputy, ktery si odesles, az budes chtit.
Ale je to totez, jako kdyz pouzijes do
<form name="f1" action="insert.php" method="post" enctype="multipart/form-data" onsubmit="return f1Check(this)">
cili, ze se ma formular odeslat do javascriptu a pokud JS navrati true. formular se odesle a hodnoty se smazou.

A pak je tu moznost zaznamu do JS cookies
www.volny.cz/peter.mlich/ - prepinani vzhledu
(mozna je neco na jakpsatweb)

a jeste muzes zapisovat vse do databaze (mysql), souboru, v PHP (nebo jaky jazyk pouzivas) a pri nacteni stranky cist.
peta
Profil *
doveda
zapis v PHP do DB ci souboru viz:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub5
PHP guestbook
PHP+MySQL guestbook2
doveda
Profil *
peta
je to pro PHP, ale chtěl jsem se vyvarovat ukládání do souboru nebo mysql. Takže jestli jsem správně
pochopil, připadá pro mě varianta zpětného čtení z adresního řádku.
Ale v tom případě mi asi nastane problém s uchováním dat rozsáhlejších polí co???
peta
Profil *
doveda presne :)
Napis, k cemu to potrebujes? Podle toho lze zvolit reseni.
Rozsahla pole lze ulozit uzivateli do JS Cookies pripadne do PHP (JS) Session. To neni problem :)
Cookies viz ta moje stranka, jak se s nima pracuje v PHP, to si muzes nastudovat. Fakt zalezi na tom, jestli chces udaje poslat pred nebo po odeslani.
Treba momentalne delam...
mracek.xhosting.cz/sez/sez.php
a hledani ukladam do sesnu a konkretne si to tam ukladam do 1 promenne takto:


$find=array(0,0,0,0,0,0,0,0); //region,category,type , photo,date,msg,age1,age2
if (isset($_SESSION['find']))
{$find = explode("|",$_SESSION['find']);}
$findX=0;
if (isset($_GET['find']))
{
$a=$_GET['find'];
$find[1]=$a{0};
$find[2]=$a{1}+1;
$findX=1;
}
if (count($HTTP_POST_VARS))
{
if (isset($_POST['find_region'])) {$find[0]=$_POST['find_region'];}
if (isset($_POST['find_cat' ])) {$find[1]=$_POST['find_cat' ];}
if (isset($_POST['find_type' ])) {$find[2]=$_POST['find_type' ];}
if (isset($_POST['find_photo' ])) {$find[3]=$_POST['find_photo' ];}
if (isset($_POST['find_date' ])) {$find[4]=$_POST['find_date' ];}
if (isset($_POST['find_age1' ])) {$find[6]=$_POST['find_age1' ];}
if (isset($_POST['find_age2' ])) {$find[7]=$_POST['find_age2' ];}
if (isset($_POST['find_msgs' ])) {$find[5]=$_POST['find_msgs' ];}
$findX=1;
}
if ($findX==1) {$_SESSION['find']=implode("|",$find);}

if ($find[6]==0) $find[6]="";
if ($find[7]==0) $find[7]="";

PPselect2('i1_region' ,'find_region' ,$find[0],99);
PPselect2('i1_cat' ,'find_cat' ,$find[1],99);
PPselect2('i1_type' ,'find_type' ,$find[2],99);
PPselect2('i1_photo' ,'find_photo' ,$find[3],99);
PPselect2('i1_date' ,'find_date' ,$find[4],99);
peta
Profil *
je to teda dost krkolomne, lepsi by bylo nejaky cyklus nebo kazde zvlast do promenne. Ale mi se to zdalo jako lepsi, kdyz jsem to psal...
doveda
Profil *
peta
Některý ty pole bych potřeboval dočasný uchování, některý pro uložení do souboru v PHP.
Dělám zkoušku jednoduchý hry a např. jednou z podmínek je průběžný jednoduchý malování.
Protože to rozhodně nechci dělat pomocí rámů (je to mapa velikosti cca 4. monitorů), chtěl bych
to udělat dávkováním dat. Čára by byla vytvářena do určité délky scriptem, po přesahu dat bych
ji odeslal souboru PHP a ten ji zobrazil "natvrdo".
Jsem ale laik, hodně ve věcech plavu (snažím se to napravit) a tak nevím, jestli to není suprkravina :)
Cookies se mi nechce (když můžou bejt vypnutý), o sessionech jsem ve scriptech ani nevěděl.
Tam by nebylo asi už co řešit ....
doveda
Profil *
peta
uf, to jsem teda napsal hovadiny, teď už to vidím ..... soráč, jdu víc číst :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.