Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Meldo Profil |
#1 · Zasláno: 1. 3. 2006, 00:10:05
<script type="text/javascript">
function mail() { window.open("./scripts/mail.php","Mail","toolbar=no, width=400, height=400, left=350, top=150"); } </script> <a onclick="mail();" title="slogan">odkaz</a> neviem preco, ale tento kod nefunguje v IE. Opera aj FF ho berie. Mam tam snad niekde chybu? |
||
roberta Profil |
#2 · Zasláno: 1. 3. 2006, 09:55:16
mne v IE 6 funguje
|
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 1. 3. 2006, 10:44:46
Muzete mit treba v IE zakazana vyskakovaci okna, tezko rict, Leo
|
||
peta Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 3. 2006, 11:21:25
"ale tento kod nefunguje v IE"
Pokud neni problem viz LEO IE ma tu zajimavost, ze ma nejake rezervovane JS funkce, jako treba play() (pro embedy) a pravdepodobne i mail() takze bych to nazval MeldoMail() a melo by to byt oki. |
||
Meldo Profil |
#5 · Zasláno: 1. 3. 2006, 18:36:14
V IE nemam zakazane vyskakovacie okna. Bezne mi taktato vec funguje. Neviem, preco to teraz nejde.
peta skusal som tu funkciu aj premenovat, a stale to po kliknuti vypisuje dole v stavovom riadku alebo ako sa to vola Error on page. |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 1. 3. 2006, 20:20:19
Reaguji na Melda:
Zkus odstranit mezery mezi parametry toho nového okna. |
||
Meldo Profil |
#7 · Zasláno: 1. 3. 2006, 22:00:44 · Upravil/a: Meldo
Chamurappi
nejde ani tak. Nevadi. Vyriesil som to tak, ze sa to otvara normalne cez odkaz do noveho okna. target="_blank". Neni to sice idealne riesenie ale couz. dakujem vsetkym za snahu. Keby ale niekoho napadlo nieco, kludne piste. |
||
habendorf Profil |
#8 · Zasláno: 1. 3. 2006, 22:32:24
Ten script je v pořádku, že odkazu chybí href by taky vadit nemělo.
Buď sem dáš link, nebo se nehneme z místa. |
||
Message Profil * |
#9 · Zasláno: 1. 3. 2006, 23:58:09
Podobný problém, v HTML jsem to vyřešil:
<a href="#" target="_self" onClick="window.open('url', 'mojeokno', 'resizable,status,scrollbars=no,width=720,height=545,top=20,left=20')" > odkaz </a> pohoda jazz - ale jak mam docilit otevření okna 720x545 bez menu (podobné jako se třeba otevírá při pop-up, nebo galeriiích s obrázkama) pokud uvedu: on (release) { getURL ("javascript:window.open('vizitka.htm', 'mojeokno', 'resizable,status, scrollbars=no,width=350,height=550,top=20,left=20')"); } okono se krasně otevře, menu nikde, ale průser je v tom, že okno s flashem zmizne a objevi se jen čisté bílé okno s [object] - nic vic, nic míň - nemáte s tim někdo zkušenost, diky duffy_jr@seznam.cz |
||
venca12 Profil |
#10 · Zasláno: 3. 3. 2006, 09:18:21
Meldo ::: člověče zkus vyhodit název toho okna (Mail) a dát tam místo něj prázdný řetězec, anebo null, mám takový pocit, že mi to zrovna na exploreru dělalo problémy. A když tak zkus ještě povyhazovat mezery, jak psal Chamurappi
|
||
venca12 Profil |
#11 · Zasláno: 3. 3. 2006, 09:23:05
případně ještě mrkni na stránky microsoftu, co to tam maj ti ptáci napsaný ;-) http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/methods/open _0.asp.
|
||
peta Profil * |
#12 · Zasláno: 3. 3. 2006, 13:39:56
Meldo pridavam se k habendorf dej link na stranku. Nebo rekni, co ti presne vypisuje JS konzola v IE.
Ja jsem si cely script zkopiroval schvalne na disk a FUNGUJE mi to bez nejmensich problemu (uplne ten prvni priklad FF, IE), vypisuje : stranka nenalezena Nemas nahodou pocitac zavirovany nebo nespoustis to na disku? IE ma jeste tu zvlastnost, ze se mu musi povolit JS, pokud jej spoustis z disku pak jsem to upravil jako odkaz na sam sebe a rovnez FUNGUJE, pak jsem tam pripsal Xka a opet OK, smazal jsem mezery a stale to funguje. <script type="text/javascript"> function Xmail() { window.open("JSwinopen.htm","XMail","toolbar=no,width=400,height=400,l eft=350,top=150"); } </script> <a onclick="Xmail();" title="slogan">odkaz</a> nemas chybu nekde v PHP? Proto chci celuo stranku. Nebo v kodovani stranky? |
||
Meldo Profil |
#13 · Zasláno: 3. 3. 2006, 15:40:24
Adresa je www.ert.sk - okienko by malo vyskocit po kliknuti na ten horny banner(Euro-Real-Team).
V Opere a FF to ide. V IE nie. |
||
Meldo Profil |
#14 · Zasláno: 3. 3. 2006, 15:41:15
a este jedna vec. V kode to je potom cca 15 riadok odspodu.
|
||
habendorf Profil |
#15 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:04:20
Meldo: To je divný, to je divný...
Zkus: 1) vyhodit celý atribut language, stejně tam nemá co dělat 2) vyhoď toolbar=no, beztak je to tam zbytečně (ale vadit by nemělo) Pokud nepomůže, zadej celou adresu včetně http, tedy http://www.ert.sk/scripts/mail.php Jo a ještě si doplň do odkazu return false i adresu (aby to fungovalo i s vypnutým JS), takto: <a href="./scripts/mail.php" onclick="toto(); return false"> Jestli nic nepomůže, jsem v koncích :o( |
||
habendorf Profil |
#16 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:07:17
Jo a ještě jedna věc, i když trochu mimo - uživatel určitě neočekává, že kliknutím na header na něj vyskočí mailform. Zvaž jestli je to dobré, podle mě nikoliv.
|
||
Meldo Profil |
#17 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:13:03
habendorf
Jo a ještě jedna věc, i když trochu mimo - uživatel určitě neočekává, že kliknutím na header na něj vyskočí mailform. Zvaž jestli je to dobré, podle mě nikoliv. :-) to mne hovorit nemusis. Tak isto aj ja som to hovoril klientovy, ze je to uplne zbytocne, ale nedal si povedat. Upravil som to tak, ako si radil, a stale nic. :-( |
||
Meldo Profil |
#18 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:14:58
hehe ma tak napadlo, mozno je IE tak inteligentny, ze pozna ze je ten odkaz zbytocny (to co pisal habendorf) a preto to nechce otvarat :-DD
|
||
habendorf Profil |
#19 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:25:22
To snad není možný.
Tak ještě dva nápady: 1) deklarace funkcí jsou lepší v hlavičce - zkus přesunout celý script někam do head 2) z názvu okna (druhý parametr) vyhoď diakritiku i mezeru, dej tam prostě na zkoušku "aaa" Pak už fakt nevím :o( |
||
Meldo Profil |
#20 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:29:27
habendorf
1) deklarace funkcí jsou lepší v hlavičce - zkus přesunout celý script někam do head to nebude mozne. nebudem sa rozpisovat preco ale proste to nemozem. 2) z názvu okna (druhý parametr) vyhoď diakritiku i mezeru, dej tam prostě na zkoušku "aaa" vyskusam. |
||
Meldo Profil |
#21 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:30:45 · Upravil/a: Meldo
habendorf
ajeto :-) uz to ide. Bolo to teda v tom nazve okna. Len nechapem, preco si nemozem pomenovat okno s medzerou. Dakujem. |
||
habendorf Profil |
#22 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:33:52
Fajn.
Ještě jedna věc - koukám že nemáš ukončený tag head. A to je věc, která taky umí pěkně zazlobit. |
||
Meldo Profil |
#23 · Zasláno: 3. 3. 2006, 16:36:40
hmm. vidis. to som prehliadol. ale ten kod je celkovo nanic. takze tam bude asi viac chyb.(toto bola moja prva php aplikacia :-)
|
||
peta Profil * |
#24 · Zasláno: 4. 3. 2006, 09:31:50
Meldo Kdyby sis zkopiroval presne ten priklad, jak jsi ho prvne napsal do sve stranky a vyzkousel, nemusel bys tu resit problemy s ceskym kodovanim, protoze ten prvni priklad, jak jsem psal vcera, ten funguje 100%. :) To je tak, kdyz nezkopirujes presne ten kod, co tam mas :)
Co sa tyce medzery, ono to pravdepodobne pojde s %20, presne ako sa pise medzera do a href="" |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0