Autor Zpráva
Meldo
Profil
<script type="text/javascript">
function mail() {
window.open("./scripts/mail.php","Mail","toolbar=no, width=400, height=400, left=350, top=150");
}
</script>

<a onclick="mail();" title="slogan">odkaz</a>

neviem preco, ale tento kod nefunguje v IE. Opera aj FF ho berie. Mam tam snad niekde chybu?
roberta
Profil
mne v IE 6 funguje
Leo
Profil
Muzete mit treba v IE zakazana vyskakovaci okna, tezko rict, Leo
peta
Profil *
"ale tento kod nefunguje v IE"
Pokud neni problem viz LEO
IE ma tu zajimavost, ze ma nejake rezervovane JS funkce, jako treba play() (pro embedy) a pravdepodobne i mail() takze bych to nazval MeldoMail() a melo by to byt oki.
Meldo
Profil
V IE nemam zakazane vyskakovacie okna. Bezne mi taktato vec funguje. Neviem, preco to teraz nejde.
peta skusal som tu funkciu aj premenovat, a stale to po kliknuti vypisuje dole v stavovom riadku alebo ako sa to vola Error on page.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Melda:
Zkus odstranit mezery mezi parametry toho nového okna.
Meldo
Profil
Chamurappi
nejde ani tak. Nevadi. Vyriesil som to tak, ze sa to otvara normalne cez odkaz do noveho okna. target="_blank". Neni to sice idealne riesenie ale couz.

dakujem vsetkym za snahu. Keby ale niekoho napadlo nieco, kludne piste.
habendorf
Profil
Ten script je v pořádku, že odkazu chybí href by taky vadit nemělo.
Buď sem dáš link, nebo se nehneme z místa.
Message
Profil *
Podobný problém, v HTML jsem to vyřešil:

<a href="#" target="_self" onClick="window.open('url', 'mojeokno', 'resizable,status,scrollbars=no,width=720,height=545,top=20,left=20')" > odkaz </a>

pohoda jazz - ale jak mam docilit otevření okna 720x545 bez menu (podobné jako se třeba otevírá při pop-up, nebo galeriiích s obrázkama)

pokud uvedu:

on (release) {
getURL ("javascript:window.open('vizitka.htm', 'mojeokno', 'resizable,status, scrollbars=no,width=350,height=550,top=20,left=20')");
}

okono se krasně otevře, menu nikde, ale průser je v tom, že okno s flashem zmizne a objevi se jen čisté bílé okno s

[object] - nic vic, nic míň - nemáte s tim někdo zkušenost, diky

duffy_jr@seznam.cz
venca12
Profil
Meldo ::: člověče zkus vyhodit název toho okna (Mail) a dát tam místo něj prázdný řetězec, anebo null, mám takový pocit, že mi to zrovna na exploreru dělalo problémy. A když tak zkus ještě povyhazovat mezery, jak psal Chamurappi
venca12
Profil
případně ještě mrkni na stránky microsoftu, co to tam maj ti ptáci napsaný ;-) http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/methods/open _0.asp.
peta
Profil *
Meldo pridavam se k habendorf dej link na stranku. Nebo rekni, co ti presne vypisuje JS konzola v IE.

Ja jsem si cely script zkopiroval schvalne na disk a FUNGUJE mi to bez nejmensich problemu (uplne ten prvni priklad FF, IE), vypisuje : stranka nenalezena
Nemas nahodou pocitac zavirovany nebo nespoustis to na disku? IE ma jeste tu zvlastnost, ze se mu musi povolit JS, pokud jej spoustis z disku

pak jsem to upravil jako odkaz na sam sebe a rovnez FUNGUJE, pak jsem tam pripsal Xka a opet OK, smazal jsem mezery a stale to funguje.

<script type="text/javascript">
function Xmail() {
window.open("JSwinopen.htm","XMail","toolbar=no,width=400,height=400,l eft=350,top=150");
}
</script>

<a onclick="Xmail();" title="slogan">odkaz</a>

nemas chybu nekde v PHP? Proto chci celuo stranku. Nebo v kodovani stranky?
Meldo
Profil
Adresa je www.ert.sk - okienko by malo vyskocit po kliknuti na ten horny banner(Euro-Real-Team).
V Opere a FF to ide. V IE nie.
Meldo
Profil
a este jedna vec. V kode to je potom cca 15 riadok odspodu.
habendorf
Profil
Meldo: To je divný, to je divný...

Zkus:
1) vyhodit celý atribut language, stejně tam nemá co dělat
2) vyhoď toolbar=no, beztak je to tam zbytečně (ale vadit by nemělo)

Pokud nepomůže, zadej celou adresu včetně http, tedy http://www.ert.sk/scripts/mail.php

Jo a ještě si doplň do odkazu return false i adresu (aby to fungovalo i s vypnutým JS), takto:
<a href="./scripts/mail.php" onclick="toto(); return false">

Jestli nic nepomůže, jsem v koncích :o(
habendorf
Profil
Jo a ještě jedna věc, i když trochu mimo - uživatel určitě neočekává, že kliknutím na header na něj vyskočí mailform. Zvaž jestli je to dobré, podle mě nikoliv.
Meldo
Profil
habendorf
Jo a ještě jedna věc, i když trochu mimo - uživatel určitě neočekává, že kliknutím na header na něj vyskočí mailform. Zvaž jestli je to dobré, podle mě nikoliv.

:-) to mne hovorit nemusis. Tak isto aj ja som to hovoril klientovy, ze je to uplne zbytocne, ale nedal si povedat.

Upravil som to tak, ako si radil, a stale nic. :-(
Meldo
Profil
hehe ma tak napadlo, mozno je IE tak inteligentny, ze pozna ze je ten odkaz zbytocny (to co pisal habendorf) a preto to nechce otvarat :-DD
habendorf
Profil
To snad není možný.

Tak ještě dva nápady:
1) deklarace funkcí jsou lepší v hlavičce - zkus přesunout celý script někam do head
2) z názvu okna (druhý parametr) vyhoď diakritiku i mezeru, dej tam prostě na zkoušku "aaa"

Pak už fakt nevím :o(
Meldo
Profil
habendorf
1) deklarace funkcí jsou lepší v hlavičce - zkus přesunout celý script někam do head

to nebude mozne. nebudem sa rozpisovat preco ale proste to nemozem.

2) z názvu okna (druhý parametr) vyhoď diakritiku i mezeru, dej tam prostě na zkoušku "aaa"
vyskusam.
Meldo
Profil
habendorf

ajeto :-) uz to ide. Bolo to teda v tom nazve okna. Len nechapem, preco si nemozem pomenovat okno s medzerou.

Dakujem.
habendorf
Profil
Fajn.
Ještě jedna věc - koukám že nemáš ukončený tag head. A to je věc, která taky umí pěkně zazlobit.
Meldo
Profil
hmm. vidis. to som prehliadol. ale ten kod je celkovo nanic. takze tam bude asi viac chyb.(toto bola moja prva php aplikacia :-)
peta
Profil *
Meldo Kdyby sis zkopiroval presne ten priklad, jak jsi ho prvne napsal do sve stranky a vyzkousel, nemusel bys tu resit problemy s ceskym kodovanim, protoze ten prvni priklad, jak jsem psal vcera, ten funguje 100%. :) To je tak, kdyz nezkopirujes presne ten kod, co tam mas :)

Co sa tyce medzery, ono to pravdepodobne pojde s %20, presne ako sa pise medzera do a href=""
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.