Autor Zpráva
venca12
Profil
Nazdárek, udělal jsem si jednoduchý skriptík na drag a drop elementů, ale mám problém. Pokud nastavím všem elementům position:absolute, tak je vše v pořádku a chodí to jak má. Ale pokud nastavím position:relative (ten první čtvereček vlevo), tak to na exploreru skáče a nedá se to použít (gecko je v pohodě). Pozici jednotlivých elementů nastavuji pomocí getElementById('element').style.top = '10px'; a přebírám stejným způsobem.

A v tom bude zřejmě problém, explorer ze zřejmě nechce poprat s převzetím pozice. Zřejmě pokud bych pozici přebíral z offsetTop vše by bylo v pořádku (tam to neskáče), ale tam je zase problém, že offsetTop je readonly vlastnost, takže zapisovat bych to musel opět do style.top, jenže to jsou dvě rozdílný hodnoty. A abych uchoval hodnotu offsetu, pro případné výpočty pozice, musel bych celý skript udělat jako objekt a pro každý element, který bych chtěl drag a dropovat vytvořit novou instanci.

Proto se ptám, dá se to nějak ošetřit, neexistuje ještě nějaká možnost, jak přečíst souřadnice objektu? Nějaká explorer only?

Díky za všechny podněty.
peta
Profil *
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub24
venca12
Profil
Člověče ty si tady z toho děláš pěknou klikací farmu, zjevně jsi ani můj script neviděl, možná ai nečetl to co jsem napsal. Prostě jsi sem hodil jenom seznam nějakých drag a drop ukázek, které máš na stránce, jenom proto, že je tam máš. Já jsem si všiml tvého počínání už v jiných diskuzích a ocenil bych, kdyby jsi do těch mých nic nepřispíval, protože se domnívám, že kdyby byl můj příspěvek bez odpovědi, našla by se nějaká dobrá duše s radou mnohem snáž.

Nepřispívej do mých příspěvků děkuji.
peta
Profil *
venca12 :)))
a ja pridam jeste odkaz... http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub1
- efekty DD moving, menu DD

Takhle, najdi si vsechno, kde je drag a drop na me strance, urcite tam mam takovy pekny nakupni kosik s obrazky od kohosi, nejaky priklad, kde se draguje jen pro nastaveny class="nejakykonkretni"
A tam to vsude funguje korektne. Nevim, proc se namahat se psanim vlastniho nejakeho spesl scriptu...

Navic, u toho tveho se stava i ve FF, ze to oznacuje text v prenasenem okenku, takze tam navic blika traba bile vyznaceni pri presunu.
A uplne nej efekt jsem docilil, kdyz jsem prejel s jednim prvkem pres druhy, to mi v obou oznacilo text :)
Nicmene tve minus, budes pul roku ladit script a vysledkem pak stejne bude 10k a vic, podobny tomu, co mam na strance odkazy.

A tim prispivanim mas smulu, je to verejna diskuse a kdyz ty priklady mam... Muzu se pokusit si zapamatovat, ze ti nemam psat do tematu, ale spis mam jine starosti nez si pamatovat nesmysly.
venca12
Profil
Můj problém není vůbec v označování textu, ale v přesouvání elementů s position:relative; (napsal jsem to ve svém prvním příspěvku). U příkladů, které jsi mi zaslal ty a kterým jsem rozuměl jse všude postion:absolute; což nevyhovuje mým potřebám. V ostatních příkladech se nevyznám, takže nemá smysl je tady zmiňovat.

Čekal jsem tady nějaký konstruktivní nápad (od někoho, kdo se s podobným problémem již setkal).

Kdežto, jak sleduju tvé počínání tady na diskuzi, tak si tady z toho děláš pěknou farmu, zřejmě na zvýšení pr či co a většina tvých příspěvký není věcných.
peta
Profil *
venca12 Nechapes. Muzu otevrit mou stranku, zkopirovat kod toho programu sem nebo usetrit cas a velikost zpravy tim, ze sem dam odkaz.
Jestli mas dojem, ze to delam na zvyseni pocitadla, to se hluboce mylis, obcas davam i odkazy na jakpsatweb, kde jsou podobne priklady reseni.
Pro mne je ale jednodusii dat odkaz z me stranky, kdyz vim, ze je to presne ono, nez si vzpomenout, kde jsem to videl na jakpsatweb...
- Nemuzu za to, ze vetsina lidi neumi klikat (Jakpsatweb - Javascript - priklady).
- Nebo neumi pouzivat google.com

A pak tu mame tvuj problem s relative. Ty chces, aby se po zacatku presunu cela stranka zcukla? nebo tam zustalo bile misto? bile misto bych resil specialnim prazdnym prvkem, ktery tam muze pridat JS uz pri loadovani stranky.

Jinak bych zkusil nastavit position:relative pro BODY v CSS. Ale to jsem mel pocit, ze vis a asi mas odzkouseno. Jenze, jak tak ctu tve poznamky, tak zrejme nemas potuchy o problemech, ktere IE ma.
Dalsi vec, co by to mohla rychle poresit je display:inline-block, take pro body (s nebo bez relative)

A kdyby sis prostudoval ty odkazy, jakoze sis nedal vubec tu praci 7 odkazu prohlednout... Ale protoze pan je desne namysleny... (TVE MINUS!!!) Tam treba na strance:
http://www.walterzorn.com/dragdrop/dragdrop_e.htm
to vse funguje... zkus si posunout kazdy obrazek na strance, co najde.
Dero
Profil
venca12 Nechapes.

Naopak, on to chápe zcela přesně. Jsi spammer.
peta
Profil *
Dero ty ses typek ala venca ala radek sery (grafika.cz) ala doctor (builder.cz), takze si nemame, co rict. Mozna, az pochopis, jaky typek, pak pochopis, proc si nemame, co rict :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.