Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dero Profil |
#1 · Zasláno: 13. 3. 2006, 21:00:31
Kolekce styleSheets v Opeře ... není.
Můj problém je takový: jak jednoduše (= elegantně!) zakázat provádění skriptu, nejsou-li k dokumentu nalinkovány styly (př. uživatel si je vypne). Ve skriptu můžu testovat existenci document.styleSheets[0] a na základě toho skript spustit či zakázat. To však Opera nezkousne. Potřeboval bych, aby řešení bylo i pro Operu 7. + otázečka pro fajnšmekry: jak zakázat provádění skriptu (ve všech prohlížečích), pokud není k dokumentu přilinkován žádný styl s media screen nebo projection? |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2006, 21:48:04
No "ceske" reseni by bylo v tom pripojenem stylu nastavit necemu co na strance urcite mate (body?) nejakou vlastnost a tu testovat v JS :-) Dalsi co me napada projit si pres DOM jestli v head mate element link a nacist jeho vlastnosti - coz samozrejme netestuje, jestli se externi CSS soubor uspesne povedlo stahnout ze serveru... Leo
|
||
habendorf Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2006, 21:54:16
Šel bych na to přes DOM, jak píše Leo. Jen pozor, bude třeba navíc testovat i existenci stylů připojených přes @import.
|
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2006, 21:56:55 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Dera:
K čemu elegantnímu ti přesně tato informace bude? I když k dokumentu jsou přilinkovány styly, nemusí v nich být to, s čím by skript rád počítal. Napadl mě zajímavý způsob, jakým zjistit, zda jsou v Opeře stylopisy zapnuté. Stačí v DOMu vyrobit tento element: <link rel="stylesheet" href="javascript:podporuje = true"> |
||
Leo Profil |
#5 · Zasláno: 13. 3. 2006, 22:03:19
No javascript: v href? Ze se nestydite... :-) Ale cele to zalezi na tom, k cemu to Dero potrebuj, Leo
|
||
Oswald Profil |
#6 · Zasláno: 13. 3. 2006, 22:25:48 · Upravil/a: Oswald
Chamurappiho je nejjednodušší, funkční a velmi vtipné! :)
Napadlo mě zkontrolovat, jestli se aplikovala pravidla pro nějaký element, něco jako:
Update: v Opeře 7 to ale fungovat nebude |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0