Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Mam
var el=document.getElementById('obsah').style;
el.margin='0px 130px 0px 0px';
to funguje a ted potrebuji prepsat
position: absolute;
float: none;

Uvazoval jsem o reseni typu
1 el.style='position: absolute; float: none; right: 0px;'; ...nebo...
2 el.style+='position: absolute; float: none; right: 0px;'; ...nebo...
3 el.position = 'absolute';
1,2 se mi nejevilo, ze by to jelo
3 to uz se mi zastavil JS zkolaboval
Wan-To
Profil *

var obsah = document.getElementById("obsah");
//= document.obsah;
//= document.all["obsah"];
obsah.style.position = "absolute";
obsah.style.float = "none";


Mělo by to fungovat. Dej si pozor na chyby typu, že za hodnoty ve .style.klic = "hodnota" napíšeš středník - .style.klic = "hodnota;" ti JS nevezme. A nikdy nepřiřazuj hodnoty přímo do .style!!!
mracek
Profil *
Jak sem uz rikal, reseni typu

obsah.style.position = "absolute";
obsah.style.float = "none";

mi nefunguje. Mam Firefoxa.
Naschval sem si dal tu praci a primo zkopiroval to tve. Priste otestuj. Mimochodem, totez mam v puvodni zprave a bez stredniku :) Ale dik za upozorneni. Ja uz jsem se tak parkrat napalil, uz si davam pozor :)

Nemusi se tam nekde psat velke pismeno?
Jako nouzovku mam reseni, ze zmenim cely class toho prvku.
Konkretne je to stranka www.rar.cz/rarnova/
Kde chci udelat far jako mikrobuton. Mam. A ted chci, aby bez JS byl u obrazku s jazyky (float: right) a pri zapnutych JS se premisti mezi ostatni mikrobutony vpravo (position: absolute; right: 0px; float: none;)
centi
Profil
Pokial tomu rozumiem, tak chces menit poziciu tej FAR ikonky... V kode, ktory tu uvadzas vsak menis nastavenia DIVu s id="obsah"...
Fred
Profil
Wan-to Ti chtěl pomoci a Ty se do něj navážíš :Naschval sem si dal tu praci a primo zkopiroval to tve. Priste otestuj. Má to samozřejmě správně, jak se tak dívám na tu Tvou stránku, problém bude v tom, že ten script patří do sekce head a ne v tom kódu co Ti sem dal Wan-to. Zkus si ho dát tam kam patří
mracek
Profil *
Fred: Hele, ja proti nemu nic nemam.
Proste v tom JS, jak ho mam, tam mi funguje radek

var el=document.getElementById('obsah').style;
el.margin='0px 130px 0px 0px';

Ale uz nefunguje radek se zmenou stylu. Takze ty rikas, ze mam dat ten JS do HEAD, protoze jinak nemuzu menit styly?

Ale ja ten JS potrebuji tam dole, protoze tam vykresluji baner.
Kod, ktery sem tu ukazal se lisi od pokusne verze, kterou mam ted na disku, zmeny sem zhruba popsal.
ID obsah se tyka uplne jine veci nez toho tlacitka, to je jen ukazka, ze to konkretne mi funguje spravne a vytvori mi to pruh pro banery marginovanim vnitrniho obsahu. Do ktereho pak napozicuji banery. Posledni baner je ten dole, ten pozicovany nemam. Proto je ten JS tam, kde je.
Jestli znas lepsi zpusob, jak umistnit dole baner bez toho, aby se tam musel do stranky pridavat dalsi kod, rekni.

Zkratka jeho reseni mi nefunguje a ocekavam, ze mi povi neco bliz, pripadne si to testne a oznami prohlizec a spol.
Idealni pro mne je Firefox a IE
mracek
Profil *
Fred: Jestli ten JS bude nutne davat do HEAD, pak je pro mne jednodusi udelat v CSS (ID a dve class) a vymenit pouze className. Coz umim a mam vyzkousene.
Zalezi na tom, jak slozite je tve reseni s vykreslenim baneru dole, pokud nejake das :)
Fred
Profil
Osobně dávám přednost načtení celého stylu pomocí js, takhle
// zdroj http://www.paranoidfish.org/boxes/2002/01/14/
function loadcss(){
var css = createElement('link');
css.setAttribute('href','styl-jen-kdyz-je-zapnut-javascript.css');
css.setAttribute('rel','stylesheet');
css.setAttribute('type','text/css');
document.getElementsByTagName('head').item(0).appendChild(csslink);
}
// zdroj http://www.scottandrew.com/weblog/articles/cbs-events
function addEvent(obj,evType,fn){
if(obj.addEventListener){obj.addEventListener(evType,fn,true);return true;}
else if(obj.attachEvent){var r = obj.attachEvent("on"+evType, fn);return r;}
else{return false;}}
addEvent(window, 'load',loadcss);

Když si tohle dáš do hlavičky načte se stylový předpis styl-jen-kdyz-je-zapnut-javascript.css a v něm cokoliv jen když je zapnutý js.

Jinak v tom scriptu co tam máš se Ti hodněkrát opakuje document, dej si na začátek aspoň tenhle řádek
var d=document;
a všechny výskyty document nahraď za d ušetříš pěkných pár bytů. Ty komentáře bych taky vymazal
mracek
Profil *
Hm, je to jasny, vymenim class za class. Tvoje reseni zabere viz znaku a je nepripustne slozitejsi. Ja chtel neco jednodussiho.

No tak ni, neporadils a jeste drbes. To jsou lidi. A jeste radi takove slozite nesmysli :) Tebe bych programovat nepustil, ty ses ten typ cloveka, co udela celou stranku jako jeden veliky obrazek, sak co, ja mam linku dobrou :)
Fred
Profil
ROFL: Koukal jsem do pár diskusí do kterých jsi přispěl a už jsem si obrázek udělal, třešničku na dortu jsem ani nečekal
mracek
Profil *
Tak panove, problem nebyl v tom, ze to pisete zle, ale...

Mam div, ktery pomoci JS zmensim.
V tom divu mam jiny div, kteremu pak pomoci JS urcim absolutni pozici vpravo. Ale aby mi to vpravo neprekrylo tenhle pozicovany div, tak mu dam i Z-index.
Ha?
A ted se to chova tak, ze se z-index mi to opet roztahne ramecek hlavniho divu a prekryje vse napravo. Teda mozilla (firefox) se tak chova, v ie je to ok.

Takze ono sem to mel spravne a melo to fungovat, ale prohlizec...
Wan-To
Profil *
Já jsem jen nepochopil, proč umisťování řešíš tímto způsobem. Proč jen nepřepíšeš šablonu stylů???
Leo
Profil
"V tom divu mam jiny div, kteremu pak pomoci JS urcim absolutni pozici vpravo. Ale aby mi to vpravo neprekrylo tenhle pozicovany div, tak mu dam i Z-index.
Ha?
A ted se to chova tak, ze se z-index mi to opet roztahne ramecek hlavniho divu a prekryje vse napravo. Teda mozilla (firefox) se tak chova, v ie je to ok. "

Predtim, nez vubec zacnete resit JavaScript si to udelejte staticky v CSS, jestli to dela stejny problem, Leo
Wan-To
Profil *
mracek
No tak ni, neporadils a jeste drbes. To jsou lidi. A jeste radi takove slozite nesmysli :) Tebe bych programovat nepustil, ty ses ten typ cloveka, co udela celou stranku jako jeden veliky obrazek, sak co, ja mam linku dobrou :)
Je úplně jedno, jestli Fred udělá celou stránku jako obrázek, ale důležitější je, že narozdíl od tebe neprudí. Asi začnu zastávat názor, že prudičům se nepomáhá (a obzvlášť takovým, jako jsi ty), protože tě stejně pošlou do prdele.

Pro ostatní: omluvte mě, že musím být neslušný, ale mám takový pocit, že to ani jinak nejde.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.