Autor Zpráva
Rneco
Profil
Potřebuji skript který bude pohybovat s obrázkem nahoru dolo doprava doleva a aktivován bude událostí .
Honza Hučín
Profil
Měl jsem na stránkách jezdící logo. Aktivační událost spustila tento řádek:

timer_logo = setInterval("posun()",20); // určuje, že se má v intervalu 20 ms provést posun()

Funkce posun() pak byla definovaná takto:

function posun()
// posunuje logo po obrazovce
{
if (x>maxx)
smer_h = -1.5;
if (x<minx)
smer_h = 1.5;
if (y>maxy)
smer_v = -0.5;
if (y<miny)
smer_v = 0.5;
x += smer_h*krok;
y += smer_v*krok;
if (pocitadlo++ > poc_limit)
{
pocitadlo = 1;
krok++;
}
document.images['logo'].style.left=x;
document.images['logo'].style.top=y;
}

pocitadlo, poc_limit, krok, x,y,maxx a maxy byly globální proměnné, v x a y byla aktuální pozice loga, maxx a maxy určovaly meze, krok určoval, o kolik se logo posune. Po dosažení určitého počtu posunů se pocitadlo vrátilo na 1 a krok se zvětšil, tj. pohyb se zrychlil.
Yuhů
Profil
Honzo, tohle je divné, tam u top a left chybí rozměry.

Moje verze:

<img src="cokoliv.gif" style="position: relative;" onmouseover="this.style.left= '10px';" onmouseout="this.style.left='0px';">
Honza Hučín
Profil
Myslíš jednotky? Tedy že mělo být něco takového?

document.images['logo'].style.left=x+'px';

Nevím, školy nemám, ale tohle mi víc než rok chodilo (i v Mozille a Opeře). Je to výsek z velkého zdrojáku, nevylučuju, že něco chybí, ovšem mám pocit, že v JS můžu dosazovat do left a top bez jednotek a chápe se to v pxelech.
Yuhů
Profil
samozřejmě myslím jednotky. Nestihl jsem to opravit.

Ještě prosím do příkladu zapiš, jak přesně se zapisoval ten obrázek.
Honza Hučín
Profil
OK, doplňuji. Pohyb se spouštěl 10 sekund po natažení stránky, takže

<body onLoad="setTimeout('startuj()',10000);">

a obrázek byl v odkazu, zadal se takto:

<a href="index.php"><img src="../img/logo_petnik.gif" id="logo" width=110 height=86 style="position:absolute;left:8px;top:5px;" alt="Na hlavní stránku" border=0></a>

(Psal jsem to v roce 2002, takže to podle toho vypadá. Ale fungovalo to.)
Fred
Profil
Mně se to tedy nepodařilo zprovoznit, ale vím o pěkném příkladu pohybu Google DHTML
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.