Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
creck Profil |
#1 · Zasláno: 15. 4. 2006, 19:05:48
zdravim, potreboval bych poradit. Potreboval bych ve formulari nejaky script, ktery by mi v zavislosti na vyberu prvniho "select" zobrazil jiny "select". zkousel jsem tady tohle, ale nefunguje to ... nevim proc, teda tusim, ale nejsem znalec JS!
Dekuji za radu <SCRIPT LANGUAGE=JavaScript> function zobraz() { if(kat.value == "1") { podkattest1.style.display = ""; } if(kat.value == "2") { podkattest2.style.display = ""; } } </SCRIPT> <select name="kat" onChange="zobraz();"> <option value="0">- Kategorie -</option> <option value="1">test 1</option> <option value="2">test 2</option> </select> <select name="podkattest1" id="podkattest1" style="display: none"> <option value="0">- podkategorie -</option> <option value="a">aaa</option> <option value="b">bbb</option> </select> <select name="podkattest2" id="podkattest2" style="display: none"> <option value="0">- podkategorie -</option> <option value="aa">aa</option> <option value="bb">bb</option> </select> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
zivan Profil |
#2 · Zasláno: 18. 4. 2006, 16:05:33
A co jedno zobrazit a druhe skryt?
<SCRIPT LANGUAGE=JavaScript> function zobraz() { if(kat.value == "1") { podkattest1.style.display = ""; podkattest2.style.display = "none"; } if(kat.value == "2") { podkattest1.style.display = "none"; podkattest2.style.display = ""; } } </SCRIPT> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
peta Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 4. 2006, 11:19:24
zivan
To jsi cetl nekde na microsoftu, ne? Protoze select.value funguje jen v nekterem prohlizeci :)) creck jakpsatweb - javascript - priklady - select zpusobi presun na jinou stranku - + zivanuv kod s display |
||
zivan Profil |
#4 · Zasláno: 21. 4. 2006, 11:31:14
Asi jsem byl zblblej vedrem :-)
Na zacatek fce by stacilo dopsat var kat = document.getElementById('kat').value; var podkattest1 = document.getElementById('podkattest1'); var podkattest2 = document.getElementById('podkattest2'); |
||
peta Profil * |
#5 · Zasláno: 21. 4. 2006, 11:45:14
zivan
nestacilo :) value hodnota fakt nefunguje v nekterych prohlizecich. http://www.jakpsatweb.cz/priklady/select_prejdi.html toto tam neni nahodou: select onchange="x=this.options[this.selectedIndex].value" |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0