Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
HarryFotter Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 1. 2005, 23:42:53
Dělám si jeden php editor a libí se mi tlačítka která vkládají do textarey určitý kód. Jenže známý zapis form.textarea.value=form.textarea.value+kod; není dostatečný :(.
A to hned ze dvou důvodů: 1)vkládá se na konec a ne na pozici textového kursoru v textaree 2)pokud je textarea odrolovaná dolů (delší text) tak se odroluje nahoru (Firefox). Na první bod jsem už našel řešení pro IE - www.fmseznam.cz - dostaňte se do toho chatu a klikněte na smajlíci a pak na smajlíka vpravo a vloží se v inputu na pozici kursoru. Ale jen v IE, což mi nepomůže. Na druhý bod navazuje třetí problém a to jak odrolovat rolovatelný <div> nebo textareu. Děkuji za pomoc. |
||
HarryFotter Profil * |
#2 · Zasláno: 20. 1. 2005, 23:48:08
Omlouvám se za chybu, odkaz je http://chat.fmseznam.cz
|
||
Fred Profil |
#3 · Zasláno: 21. 1. 2005, 00:04:54
Ten kursor jsem viděl tady http://www.alexking.org/blog/2003/06/02/inserting-at-the-cursor-using- javascript/
|
||
Fred Profil |
#4 · Zasláno: 21. 1. 2005, 09:19:58
Tak jsem se tam byl podívat, abych zjistil co jsi myslel tímhle pokud je textarea odrolovaná dolů (delší text) tak se odroluje nahoru (Firefox). , ale bez vytvoření identity nelze a to se mi nechce. Nemáš příklad někde jinde?
BTW hází to tam chyby, není definován cas, IMHO by tam chybí řádek cas = document.getElementById('cas'); a innerText taky funguje jen v IE, innerHTML sice taky není to pravý ořechový, nicméně funguje všude setInterval("cas.innerHTML = Date().substring(11,19)", 1000); |
||
HarryFotter Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 1. 2005, 00:17:57
Ten chat není můj ;) - to dávám jen jako příklad že jsem tam viděl to vkládání na pozici. Prostě píšu, píšu píšu.... až v textaree jsem dávno za jednou obrazovkou (vidím aktivní rolovací pruh) a kliknu třeba na tučný text (tady v diskusi)... On se vloží na konec (to je dobře), ale textarea je odrolovaná na začátku :(.
|
||
HarryFotter Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 1. 2005, 00:27:13
Jinak za ten tvůj tip na vkládání na kursor fakt dík. Bude se hodit - nikde jsem nic takového nemohl najít.
[b][/b] |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0