| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Mesiah Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 4. 2006, 14:01:38
Dobrý den, mám jeden problém s kterým si nevím rady.
Na jedné stránce je vytořená nástěnka, kde se dají vkládat HTML tagy i javascript, tak bych toho chtěl využít. Chci tam umístit scrip, který by mi vypočítal výsledky po zadání 2 hodnot do formulaře. Vstup1 -> <form input ...> Vstup2 -> <form input ...> Ale ted narážím na první problém, jak tyto hodnoty dostat to promenné v javascriptu? Kdybych chtěl použít lacation.search musel bych to předávat jako argumenty v hodnote action, ale to bych zase musel odkazovat na jinou stranku se scriptem a to nechci, tak jak je dostanu do promennych? Vzorec po zadání hodnot by vypadal takto: Vstup1 / (Vstup2 + 2000) A pak podmínky, if (vysledek >= 0,25) { OK, vyslo to } else {bohuzel} Mohl by mi někdo poradit? Celkem to spěchá, děkuji. |
||
| Mesiah Profil * |
#2 · Zasláno: 22. 4. 2006, 14:56:36
No nakonec jsem se rozhodl, že to udělám nějak takto:
Formular: <form action="script2.html"> Pocet agentu: <input type=text size=3 name="agenti"> Rozloha: <input type=text size=5 name="rozloha"> <input type="submit" value="Vypocitat"> </form> Script: <script type="text/javascript"> var pole = window.location.search.substr(1).split("&"); var pole_hash = new Array(); for(i = 0; i < pole.length; i++){ pole_hash[pole[i].split("=")[0]] = unescape(pole[i].split("=")[1]); } var agenti = pole_hash["agenti"]; var rozloha = pole_hash["rozloha"]; // document.write(pole_hash["agenti"]); // document.write(pole_hash["rozloha"]); var pomocna1 = rozloha + 2000; // document.write("pomocna1"); var celkem = agenti/pomocna1; document.write(celkem); </script> ALE, nejak mi nefunguje pridelovani hodnot z pole do promennych, nevim si rady, kde jsem udelal chybu. Pro Vás to nejspíš nebude problém. Děkuji |
||
| peta Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2006, 11:12:30
Mesiah
<form action="script2.html"> kde mas receno, jakym zpusobem se ma formular odeslat? metodou POST nebo GET? Co treba si udelat alert(window.location.search) ? jinak jakpsatweb - javascript - priklady - formulare jakpsatweb - javascript - priklady - gethttpvars (tusim uplne dole vychytavky JS) http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub3 - vsechny - bludiste potvurky (zrejme dela podobny projekt jako delal bracha v JAVE, java a javascript jsou 2 ruzne veci, tak pozor, jestli to nedelas ve spatnem jazyku) |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0