Autor Zpráva
paulos etruska
Profil
kód: ...onclick="add_to_arena('textík')" >
jak můžu do textu dát znak " nebo > aby to funguvalo a neukončilo onclick?
dík
Peca
Profil
Před uvozovky by mělo stačit dát zpětné lomítko \ a > by mělo fungovat snad bez problémů. Když tak nahradit entitou. Tušim že >
paulos etruska
Profil
no to s tim zpětnym lomítkem to nejede,pls napíšeš mi enity k " a >?
Peca
Profil
> >
" "
habendorf
Profil
Ta escape sekvence by ale IMHO fungovat měla.

onclick="add_to_arena('řekl:\"život je pes\"')" >
paulos etruska
Profil
díky jede to až na malou drobnost:
onclick="add_to_arena('<img src=&quotimg/bod.gif&quot&gt')">
hází &quotimg/bod.gif...zbytek už je v pohodě...nevíte co s tim?
PerToon
Profil
&quot;
peta
Profil *
paulos etruska viz Peca + PerToon
entita se pise se vsim i se strednikem, ktery znaci, ze je entita ukoncena
> = &gt;
" = &quot;
& = &amp;
Cili "&amp;quotimg/bod.gif&quot;&gt;

paulos etruska viz habendorf
Zrovna u toho tveho se pouziva jiny tvar, s lomitky

'\<img src=\"\/bod.gif\"\>'

Jinak ti tam schazi ALT a aspon 1 z rozmeru, nejlepe oba WIDTH HEIGHT. Bez toho ti bude ruzne pri nacitani poskakovat stranka nehlede na to, ze se nacitani zpomaly.
paulos etruska
Profil
'\<img src=\"\/bod.gif\"\>'
nefunguje a &quot; vzpíše \"
peta
Profil *
Tak ukaz ostatni kod, co s tim provadis? Protoze chyba neni v tomto, ale v tom ostatnim, co tam mas.

alert('\<img src=\"\/bod.gif\" width=\"100\" height=\"100\" alt=\"100\"\>' );
alert('\<img src="\/bod.gif" width="100" height="100" alt="100"\>' );
alert('<img src="\/bod.gif" width="100" height="100" alt="100">' );
totez zkus pres document.write()

alert('&lt;img src="\/bod.gif" width="100" height="100" alt="100"&gt;' );
totez zkus pres document.write()

alert(onclick="alert('\<img src=\"\/bod.gif\" width=\"100\" height=\"100\" alt=\"100\"\>' )");

TEXTAREA se chova jinak nez PRE nebo P DIV SPAN...
paulos etruska
Profil
2peta
pls odkud bereš ty enity?
PerToon
Profil
paulos etruska- http://www.jakpsatweb.cz/html/entity-vsechny.html
peta
Profil *
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub10
PerToon dik, to si tam pridam :) Obvykle pouzivam google :)
peta
Profil *
paulos etruska
A pokud mas nekde PHP, tak staci pridat do souboru:
cz.php.net/htmlentities
<?=htmlentities('nejaky retezec')?>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0