| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| askar Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 5. 2006, 19:47:08
tady je takova mini ukazka toho co mi nefunguje:
function K(){ this="konsky kanec koupil zvanec, nechutnal mu.";} var a=new K();window.alert(a); no nefunguje to.je mi jasne ze kdybych udelal this.a napriklad tak by to fungovalo ale takhle mi to nejde |
||
| Dero Profil |
#2 · Zasláno: 14. 5. 2006, 19:57:45
Nepotřebuješ tohle?
function K(){ return "konsky kanec koupil zvanec, nechutnal mu.";} ; var a= K(); window.alert(a); |
||
| askar Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 5. 2006, 20:23:26
tohle by slo ale ja to chtel udelat pres konstruktor :(
|
||
| Leo Profil |
#4 · Zasláno: 14. 5. 2006, 20:27:40
Co by to jako melo delat:
function K() { this = "retezec"; ...? |
||
| pro leo Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 5. 2006, 20:30:39
to nefunguje
|
||
| Oswald Profil |
#6 · Zasláno: 14. 5. 2006, 20:32:20 · Upravil/a: Oswald
No jo, ale operátorem new vytváříš objekt a this na něj v konstruktoru vždy ukazuje a nejde mu přiřadit jiná hodnota (proč by taky šla?). Takže spíš to udělej, jak píše Dero. Jinak pokud na tom new opravdu trváš, tak pak třeba takhle:
function K() {
|
||
| Leo Profil |
#7 · Zasláno: 14. 5. 2006, 20:33:16
No ja se ptal, co si predstavujete, ze to bude delat, netvrdil jsem, ze to funguje. Leo
|
||
| aswar Profil * |
#8 · Zasláno: 15. 5. 2006, 15:03:02
dik, btw to je ma vec :D ale vpodstate to co ta funkce rika :)
|
||
| zivan Profil |
#9 · Zasláno: 16. 5. 2006, 10:29:48
Tak na tohle budu reagovat.
Jasne, je to vase vec, nemusite nikomu nic vysvetlovat, ale proc potom chcete poradit? Nikdo tu nema vesteckou kouli, aby presne vedel, co ma ta funkce delat. Co muze funkce rikat? Na prvni pohled to je programatorska blbost. A ten retezec toho taky moc nerika. S timhle pristupem se rady nedockate. |
||
| aswar Profil * |
#10 · Zasláno: 16. 5. 2006, 12:52:32
Snazil jsem se rozhodit jednu velikanskou funkci do vice mensich.Apropo jsem mohl pouzit tuto funkci i na jine veci, jen mi nefungovalo prideleni this="retezec"; coz me zarazilo nebot uz jsem mel na vice mistech pripravene vytvoreni tohoto pomoci konstruktoru.
Programatorska blbost?nj ja jsem programatorsky blbec ale nevyzivam se v natrasani sve osoby apod.Jen jsem nechtel vysvetlovat cele proc takovou funkci protoze celkove to samozrejme vypada uplne jinak, jen jsem to zjednodusil aby hodni radci snaze pochopili kde jsou me nesnaze. To co mi zde poradili mi moc pomohlo, pokud to vypadalo arogantne tak se omlouvam kazdy nema kazdy den happy end.Nazdar |
||
| zivan Profil |
#11 · Zasláno: 16. 5. 2006, 14:38:09
OK, zareagoval jsem mozna silneji nez bylo treba, ale kdyz jsem videl, ze se par lidi snazi poradit, tak me vytocila odpoved "To je ma vec".
Nemyslim, ze jsem se tim svym prispevkem nejak natrasal. Jen mi prijde, ze funkce, ktera ma prepsat sama sebe na rezetec je prasarna a netusim k cemu by neco podobnyho mohlo byt dobre. Mozna je to zjednoduseni az moc velke. "Snazil jsem se rozhodit velikanskou funkci do vice mensich" - to je dalsi informace a chtelo by to asi ukazku jedne velke funkce a pak popsat to rozhozeni. Ja si jinak predstavuji rozdeleni velke funkce tak, ze z ni udelam nekolik mensich a ty pak volam postupne. |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0