Autor Zpráva
Trey
Profil *
Zde je článek o přistupování pomocí objectk ostatním prckům dikumentu alenějak sem to skoro vůbecnepochopil please napište kdo by se chtě stát mým uznávaným učitelem JS?Moje ICQ 272-216-570 stránky: Stránky T.Kovandy skype: kovik12 na těch stránkách nění JS skoro vůbec nic to jsem snad JavaScript znal jen že se to někdy mihlo někde na webu takže sem je dělal jen v HTML a právě proto chci udělat nová obohazená o JS.
peta
Profil *
Trey
jakpsatweb.cz - javascript - object window
jakpsatweb.cz - javascript - priklady
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm
http://www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
Leo
Profil
Na internetu najdete radu materialu, v knihkupectvi knih, a krome toho je mnozstvi placenych JS kurzu. Ucebnici sem nikdo prepisovat nebude, samozrejme az se naucite aspon malinko, tak s konkretnim problemem kdy rad ve foru poradi. Leo
Trey
Profil *
Takže tady nepochodim no.Tak já si zkusim poradit sámAle to už jsem několikrát zkoušel.
Trey
Profil *
Tak já zkusím přejít rovnou k věci.Prostě potřebuji na povel(kliknutí) změnit hodnotu proměnné která už jednou byla zadána jedná se to že chci na povel měnit velikost rámu jako aby mizel a objevoval se-2 odkazy jeden na zmizení druhý na objevení zkoušel jsem to tak:

<script>
a='<frameset rows="90%,*">'

document.write(a)
</script>
<frame name="hlavni" src="http://saman.xf.cz/zkouska.htm" scrolling="auto">
<frame name="menu" src="http://saman.xf.cz" target="_top">
</frameset>

přičemž do toho rámu menu se načetla stránka s:
<A href="#" onclick="a='<frameset rows='100%,*'>'">teď</a>
a na to teď měl zmizet rám ale nepovedlo se jinak vše funguje(zobrazení rámů) mohlo by to být tím že tam je moc středníků a nesprávně se ukončujou?
Trey
Profil *
Tak to mi nikdo neodpoví?
peta
Profil *
Trey
Boje, ta stranka vypada desive :)
http://saman.xf.cz/ankety.htm

Konkretne tohle, co pises, to asi moc menit nepujde. Normalni prohlizece bezne dovoluji menit velikost ramu bez nejakych JS.
U tohoto bys mam pocit musel nacist celou stranku znovu. Ale treba dobre by to slo resit pres IFRAME

Zrovna tam mam presne podobny problem ze vcera, kdyz jsem chtel
http://www.xatchat.sk/....portal/napoveda/
upravou na
http://www.xatchat.sk/....portal/napoveda/?help=hodnosti
zmenit stranku ve frame2 na hodnosti.htm
Samozrejme to asi muzu udelat generovanim scriptu, jak to mas ty, ale tomu jsem se chtel vyhnout.

Zkus stranku
http://www.quirksmode.org/js/winprop.html
(www.google.com, slova = move frame width)
Trey
Profil *
TeĎ mě napadlo ještě něco radši se zeptám než si s tim zničim nervy.Mohlo by se to udělat že by se to četlo z adresy?Teď nemůžu najít tu stránku na jakpsatweb ale někde to tam bylo že by se ta velikost četla z url...
peta
Profil *
Trey
Je to mozne z adresy, problem je, ze je to nevalidni, protoze on si kolem script primysli BODY tag a je to v... Viz ten odkaz, co jsem ti dal, tam to uz jede.
Na jakpsatweb se to jsmenuje
jakpsatweb - javascript - priklady - co se jinam neveslo - precteni httpgetvars
Trey
Profil *
Bída a mizérie furtnicalecítím že jsem blízko
Trey
Profil *
A co takhle iframe měnit velikost...
Trey
Profil *
zkoušel jsem:

<A href="#" onclick="document.form.hlavni.weight='0'">teď</a>
<form name="form"><iframe name="hlavni" src="http://saman.xf.cz/" height="300" weight="90" scrolling="auto"></iframe></form> a FP hlásí document.form.hlavni má hodnotu null nebo není objekt a při:

<A href="#" onclick="document.frames.hlavni.weight='0'">teď</a>
<iframe name="hlavni" src="http://saman.xf.cz/" height="300" weight="90" scrolling="auto"></iframe>
zas Oprávnění byla odepřena já se z toho asi... nebo co.Jestli mě to bude štvát ještě dlouho tak se na to v**eru a budu to dělat jinak.
Trey
Profil *
Please help.
peta
Profil *
peta
Zasláno: 1.6.2006 10:08:47
Trey
jakpsatweb.cz - javascript - object window

1. form je klicove slovo pro seznam vsech formularu
document.form[0].name="form"
, chyba pouzivat jako name=form
2. weight jiste nemas s jakpsatweb - HTML - ramy
<A href="#" onclick="document.form.hlavni.weight='0'">teď</a>
<form name="form"><iframe name="hlavni" src="http://saman.xf.cz/" height="300" weight="90" scrolling="auto"></iframe></form>

Ted jsem neco potreboval a mam takovy skvely priklad na iframy

--- aaa.htm ---
<head>
<script type="text/javascript" src="xx.js"/>
</head>
<body>
<iframe src="bbb.htm" name="hhh"/>
</body>

--- bbb.htm ---
<body>
<span onclick="window.parent.xxx('sss')">aaa</span>
</body>

--- xx.js ---
function xxx(s) {alert(s+" aaa");}
Leo
Profil
Opravneni odeprena vetsinou znamenaji, ze JS se snazi manipulovat s documentem z jine domeny, a to z bezpecnostnich duvodu vetsinou nejde... Leo
Anonymní
Profil *
Opravneni odeprena vetsinou znamenaji, ze JS se snazi manipulovat s documentem z jine domeny
Takže když na stránce http://domena.wc/toalety.htm bude ifram a v něm dokument http://domena.wc/zachody.htm tak s nim manipulovat můžu?
Trey
Profil *
Hups to sem byl já
peta
Profil *
Trey
Muzes, je to z te same domeny. Jen si nejsem jisty, jestli to plati i pri zapsani HTTP. Byla tu totiz diskuse o tom, ze z jine domeny to nejde. Ale mam pocit, ze jde, jen jsem to nikdy nepotreboval, tak mam zdrojak tak napul a neni cas si hrat. Mam pocit, ze staci udelat document.open() a pak uz s tim muzes pracovat jako z beznym ibrame.
Trey
Profil *
Pořád to nechce fachat.
peta
Profil *
Trey A tohle ti jede, ne? To je v podstate totez, nebo ne?

--- aaa.htm ---
<head>
<script type="text/javascript" src="xx.js"/>
</head>
<body>
<iframe src="bbb.htm" name="hhh"/>
</body>

--- bbb.htm ---
<body>
<span onclick="window.parent.xxx('sss')">aaa</span>
</body>

--- xx.js ---
function xxx(s) {alert(s+" aaa");}
Trey
Profil *
Sice to nechápu ale zkusim to
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0