Autor Zpráva
Axamith
Profil
Na svém webu používám dva externí JS soubory. Jeden ovládá horizontální scroolování a druhy preloady. Lze je nějakým způsobem "nacpat" do jednoho souboru, abych nemusel volat jeden a potom zase druhý soubor ???
peta
Profil *
Axamith Ano, proc by to nemelo jit?
Axamith
Profil
Je to spíš taková teoretická otázka. Když začnu psát nový web, tak si udělám i několik CSS souborů tak, aby odpovídaly požadovanému vzhledu a funkčnosti. Až je struktura stránky hotová, tak je sloučím do jednoho a pomocí tříd určím, co k čemu patří. Zajímá mě, jestli můžu mít jeden externí JS a nějakým způsobem určím: teď bude pracovat tahle část a ten zbytek je nefunkční. V praxi to nemá asi význam, vždyť stačí jednou volat soubor takový a podruhé makový, ale napadlo mě to, když jsem "lepil" několik CSS dohromady.
peta
Profil *
Axamith
zalozis si funkce na body onload="initaaa();"
nejde to tridit podle souboru. Respektive slo by napsat funkci, ktera podle nejakeho parametru rozdeli casti. Neco jako predchozi...
onload="initaaa();"

function initaaa(x)
{
if (x===1)
{
var a,b,c;
function aaa1() {}
function aaa2() {}
}
else
{
var d,e,f;
function bbb1() {}
function bbb2() {}
}
}

U JS je jediny problem, nemuzes kmbinovat JS + PHP v externim souboru, protoze nektere servey to maji nastavene takovym spusobem, ze prave tato kombinace zpusobi zacykleni (xhosting) a tak treba, kdyz chci pouzit nejaky parametr, tak ho mam zvlast mam
<script src=...>
<script> var xxx=<?=$aaa?>
<body onload=(xxx)>
nebo
<script src=...>
<body onload=(<?=$aaa?>)>
Leo
Profil
"U JS je jediny problem, nemuzes kmbinovat JS + PHP v externim souboru, protoze nektere servey to maji nastavene takovym spusobem, ze prave tato kombinace zpusobi zacykleni (xhosting)"

Co prosim? Leo
tiso
Profil
Axamith
Čo takto zakomentovať časť kódu (CSS/Javascript)? Používam pri css, dosť často...
peta
Profil *
Leo
Ano prosim, zkouselo jsem, vim, jake je to peklo, kdyz cekam 5 minut na vysledek scriptu.
mel jsem v souboru
<link src="...">
a v js bylo
function neco()
{
if (<?=$x?>=="") {...}
}
a na xhosting se sel z toho prekladac zblaznit :)
A uplne nejlepsi je, kdyz je v tom PHP chyba, tak to se uz dohleda vakt dost zajimave :)
peta
Profil *
tiso tak tohle bys mi musel ukazat na strance, to mne dost zajima, protoze cast kodu v css se fakt nedela :) jenom CCDATA a to se snazim obejit jinymi zpusoby...

Mimochodem videl jsi tuto stranku v Mozille?
http://tiso.wz.cz/center.php
pri 500 px se ti tam o nejakem centrovani muze jenom zdat. Zlast u praveho okraje.
Zkus se podivat na toto: http://vampierka.wz.cz/
Anonymní
Profil *
peta
Neviem čo je na tom nepochopiteľné:
CSS:

/*zakomentovana cast:*/
/*
...
...
...
*/
/*nezakomentovana cast:*/
body{}
...
...


ad centrovanie: Prosím?
1. neviem čo to má spoločné s touto diskusiou
2. keď mám width nastavenú na 760px, tak je jasné že sa do 500px nevojde...
3. vampierka - vďaka baneru sa to do 500px nevošlo, takže neviem čo riešiš...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0